tiistai 15. syyskuuta 2015

Parasta

Viime päivät on kiiruhdettu sadonkorjuupuuhissa. On kerätty, nostettu, pilkottu, raastettu, keitetty, paahdettu, paistettu, säilötty, pakastettu, herkuteltu.
 Aivan paras aika käsillä! 
Sain työkaverilta ihanan pienen kukkakranssin. Sujautin sen maljakon kaulaan, koko oli juuri passeli. Tällaisia pitäisi itsekin harrastaa paljon enemmän, niin kaunis!

SHARE:

10 kommenttia

 1. Sama täällä ja talven puolukat vielä kerätty lisäksi.Ei vain oikein tahtoneet kasvaa kylmän alkukesän johdosta oikein mikään,mutta kiva kun sinua on onnistanut noin hyvin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadonkorjuuaika on ollut jotenkin hämmentävää tällaisen kesän jälkeen. Odotukset eivät olleet korkealla. Onkin ollut aivan ihmeellistä huomata, että moni kasvi ei sitten kuitenkaan ottanut nokkiinsa kylmästä alkukesästä. Elokuun hellejakso pelasti ainakin meillä suurimman osan satoa. Mutta vähän stressaavaa kulunut kesä oli, jos ei kasveille, niin puutarhurille:)

   Poista
 2. Upeat kuvat, upea sato! Meillä sato jäi aika paljon köyhemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Kyllä sadon runsaus pääsi yllättämään. Aratkin kasvit (latva-artisokka, salaattifenkoli) ehtivät kypsyä. Toisaalta taas kesäkurpitsasta tuli selkeästi edellisvuosia huonompi sato. Ikinä ei alkukesästä tiedä mitä edestään löytää:)

   Poista
 3. Monenmoista olet kasvatellut. Latva-artisokkaa tekisi mieleni kokeilla, onko siihen mitään tiettyä kikkaa kuinka siitä saa noinkin mehevän näköisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin etukäteen, että latva-artisokka on haasteellinen kasvatettava. Se vaatii pitkän esikasvatusajan ja penkissä paljon ravinteita ja kosteutta. Kirvatkin kiusaavat. Viileänä kesänä (ja jos kasvattaa yksivuotisena), ei ehdi tehdä kuin muutaman mykerön per kasvi.

   Nooh... Mielestäni haastavinta oli taimien "rapsakkuus". Ne katkeilivat todella helposti. Myöhemmin istutin taimet viljelylaatikkoon, johon oli lisätty reilusti laadukasta pussimultaa (laatikoiden uusimisen yhteydessä vaihdoin myös multaa paksun kerroksen). Alkukesän suojasin harsolla ja ruohokatetta lisäsin tasasin väliajoin. Myös tällaisena kylmänä kesänä jokaiseen taimeen on tullut vähintään 4 mykeröä, parhaimmillaan jopa 7! Kirvoja torjuin suihkuttelemalla kukintoja vedellä. Mäntysyuopaliuosta olisi tietenkin voinut kokeilla.

   Ilmeisesti kaikista ennakko-oletuksista poiketen tämä kesä oli latva-artisokalle olkein passeli. Ensikertalainen on ihmeissään!

   Poista

Blog Design Created by pipdig