lauantai 5. syyskuuta 2015

Piilossa

Olen aikaisemminkin kertonut Accoyasta, huoltovapaasta ja täysin myrkyttömästä puusta, jota käytimme uusiessamme keittiöpuutarhamme vanhimpia viljelylaatikoita. 
Myös kasvihuonetta kiertävien penkkien reunalaudat uusittiin. Tontin tässä kulmauksessa oli aikaisemmin kasvimaa. Kasvihuone täräytettiin kuta kuinkin vanhan kasvimaan keskelle. Kasvihuoneen valmistuttua ympärille jääneet kasvimaan rippeet rajattiin laudoilla, jotta alueesta saatiin saman tien viimeistellyn näköinen. 
Kasvihuone heinäkuussa 2011, vielä ilman laseja.
Kasvihuoneen ympäristö jää puutarhassamme kävijältä helposti huomaamatta. Siellä kasvaa kuitenkin yhtä sun toista. 
Ruohosipuli, minttu ja lipstikka olivat tällä paikalla jo ennen kasvihuonetta. Mansikoiden tilalla laatikossa kasvaa nyt rungollinen mustaherukka, iisoppia sekä krassia. Hyötytarhan portinpielessä kasvaa alppikärhö 'Pink Flamingo'.
Kasvihuoneen takaosassa maa-artisokka saa levitä rauhassa. Viime vuonna tähän aikaan siinä oli jo kauniit kukat, nyt vasta tiukkoja nuppuja.
Toisella sivustalla rehottaa raparperi. Kirsikkapuun ja raparperin alle jää upea pioni, mutta kovin piiloon, kuten yksi puutarhaystäväni kummasteli. Mutta tuo pihamme ensimmäinen pioni on jo niin muhkea, etten ole uskaltanut ryhtyä siirtopuuhiin. Sitä paitsi minusta on mukavaa ihastella mahtavaa kukintaa ja vahvaa väriä kasvarissa puuhastellessani. 
Valkoinen ja vaaleanpunainen pioni on jo kertaalleen onnistuneesti siirretty. Ilmeisesti juurakkoa on kuitenkin jäänyt maahan sen verran, että kolmen vuoden miettimistauon jälkeen alkoivat kukkia taas myös alkuperäispaikallaan. 
Singelikäytävä kasvihuoneen sivuilla on reilut 50 cm leveä. Nykyään, kaiken levitessä ja rehottaessa, käytävä on kyllä liian ahdas. Mutta minkäs teet. Se on vaan vedettävä vatsaa sisään kasvaria kiertäessä.
Voit lukea lisää kasvilaatikoiden uusimisesta täältä. Samasta paikasta löydät lisätietoja Novewoodsin maahantuomasta myrkyttömästä ja ekologisesta Accoya-lautatavarasta, jolla on käyttökohteesta riippuen 25-50 vuoden lahoamattomuustakuu!

* Accoya yhteistyöpostaus
SHARE:

8 kommenttia

 1. Kaunis on sun kasvaein tausta! Mä en kyllä uskaltaisi viedä kameraa lähellekään meidän Lippiksen takaosaa! Onneksi se onkin kokonaan lautaa niin ei näy sisälle Lippikseen :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meidän varaston takana on sellainen kamera-vapaa-alue, tiedän mitä tarkoitat:D Mukavaa syysviikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. On kyllä todella paljon kaikenlaista ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä meinaa vähän unohtuakin, mutta onneksi on valikoitunut huoltovapaita kasveja. Riittää, kun käy satoa keräämässä:)

   Poista
 3. Magnifique photos ,j'adore votre jardim!
  bon week-end!
  Patricia

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan hurmaavan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Välillä ei meinaa enää itse mahtua sekaan, mutta sopii täydellisesti meidän sillisalaattityyliin:D

   Poista

Blog Design Created by pipdig