perjantai 11. syyskuuta 2015

Syyskuu?

Kesähuoneen ympäristössä on edelleen täysi kesä. Moni alkukesästä istutettu perenna ja penkkiin viskottu siemen on päässyt vauhtiin vasta nyt.

Tunnen lähes äidillistä ylpeyttä esikasvattamistani laventeleistä. Ne onnistuivat sittenkin!

Siinä ne nyt kukkivat, polun alkupäässä, hentoina ja innokkaina. Kaverinaan loistosalviaa.
Pää pyörällä vuodenajasta näyttää olevan myös rungollinen pikkusyreeni 'Palibin'.
Viime syksynä istutettu pikkupuu kukki normaalisti kesäkuussa. Ja nyt sitten uudestaan syyskuussa.
Eipä ole tullut aikaisemmin ihasteltua pihlajanmarjoja ja syreeninkukkia samaan aikaan!

SHARE:

24 kommenttia

 1. Ehkä tämä alkusyksyn upea auringonpaiste ja lämpö ovat saaneet kasvitkin villiintymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisen villiä menoa tuolla uudessa kukkapenkissä on, mutta hauskaahan tätä on seurailla. Vähän kuin keväällä, kun ei tiedä mitä milloinkin mistäkin putkahtaa.

   Poista
 2. Osa kasveista kyllä kukkii vähän eri tavoin kuin viime vuosina. Eipähän tylsisty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tylsisty! Kyllä puutarhassa pitää aina vähän jännitystä olla:)

   Poista
 3. Näyttääpä tosi ihanalta nuo sinun uudet kukkapenkit <3 HIenothan nuista laventeleista lopulta tuli :) ps. ehkäpä minun ainokainen elävänä säilynyt rääpälelaventeli kukkii ensi kesänä x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Vähän jännittää, miten nuo laventelit talvesta selviävät. Kaikki kukkapenkkiin asti hengissä selvinneet kyllä kukkivat tänä kesänä. Ehkäpä tästä rohkaistuneena kokeilen niiden esikasvatusta myöhemmin uudestaan. Vaikka keväällä kyllä vannoin, etten ikinä enää...:D

   Poista
 4. Miten voi ollakin noin kesäisen näköistä. Kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisella puolella pihaa on ihan normaali syyskuun look, mutta tällä puolen pihaa on vielä täysi kesä. Ainoastaan pihlajanmarjat paljastavat, että syksyssä jo ollaan. Olen nyt yrittänyt nuuhkia syreenin tuoksua varastoon:)

   Poista
 5. Kylläpäs sulla on paljon väriä vielä puutarhassa. Meillä lähinnä nauhukset ja kultapallo vain kukkii. No okei, ehkä joku muukin, muttei näytä yhtään tuolta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, tämä kesähuoneen edusta pääsi vähän ryöpsähtämään käsistä... Jossakin vaiheessa kyllä suunnittelin hillittyä ja selkeälinjaista, mutta sitten siinä vaan kävi näin :D Tosin penkissä on vielä paljon kesäkukkia, kun en ole ehtinyt perennoja istuttelemaan. Jotenkin tämä sillisalaatti on ihanan huoletonta, ei pistä rikat niin helposti silmään kaiken värin keskeltä!

   Poista
 6. Kyllä nyt ilmat ovat hellineet, ihanaa kun on viikonloppu edessä! Pikainen ruokahuolto ja välttämätön oleilu sisällä ja kaikki muu aika ihan pihalla<3 Siinäpä oiva suunnitelma tällä viikonlopulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kuin keväällä, vain pakolliset sisällä ja muuten nenä ulkona koko ajan! Toivotaan, että syyskuu jatkuu kauniina <3

   Poista
 7. Laventelit ovat kovin kauniita, hyvä sinä että onnistuit <3 Leppoisaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pääsin yllättämään itseni! :D

   Aurinkoisen ihanaa syyskuun jatkoa Tiia!

   Poista
 8. Teillä kyllä näyttää ihan oikeasti kesältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös näytäkin! Etupihalla täysi kesä, muualla puutarhassa (lähes) normaali syyskuu. Voi vaihdella tunnelmasta toiseen mielialan mukaan:)

   Poista
 9. Ihanan kesäistä tunnelmaa! Nyt on ollutkin mukavan lämmintä puuhastella pihalla. Palibin on ihana! Minullakin se kukki toiseen kertaan, mutta tosin heinäkuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, heinäkuussa jo! Pitääkin tarkkailla puuta jatkossa, jos kerran on tällainen kaksoiskukkija:) Vanhempi Palibin on tähän asti kukkinut ihan normaalisti, mutta tämä uudempi teki yllättävän paljon kukkia nyt syyskuussa. En valita, tuoksu on ihana!

   Poista
 10. Onpa kaunis kesähuone polun varren istutuksineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävinkin juuri blogissasi ihastelemassa upeita valokuviasi. Niin kaunista!

   Poista
 11. Tää kesähuoneen seutu on todella kaunis! Olet saanut nopeasti sen kasvamaan. Näitä sun istutusalueita katselisi täällä blogissa useamminkin, sulla on kyllä todellinen taito saada kaikki kauniin näköisiksi. Sisällä, hyötymaalla, mökillä, kesähuoneessa, terassilla ja istutusalueilla on sama kodikas ja todella kaunis tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi RIina, kiitos! <3 Olen tainnut ennenkin sanoa, että vähän arastelen näiden istutusalueiden tarkempaa esittelyä. Niistä kun puuttuu totaalisesti se "punainen lanka". Tai ehkäpä meidän puutarhan punainen lanka on juuri se!:D

   Poista
 12. Upea kesähuone! Tahtoisin ulkoa päin samannäköisen, mut talvilämpimän omalle pihalleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin olisin mielelläni ottanut talvilämpimän:) Jotenkin vaan prosessin edetessä lupa-asiat, vakuutukset ja raksamiehet (aviomies ja appiukko) saivat minut luopumaan haaveesta. Tuo on talvilämmin, kun pukeutuu paksusti ja hörppii tulikuumaa glögiä:D

   Poista

Blog Design Created by pipdig