maanantai 16. toukokuuta 2016

Sama homma joka kevät!

Sama homma joka kevät. Hirveästi kuvattavaa, hirveästi puuhattavaa, kaikki jää vähän puolitiehen. Toukokuu menee aina tuplanopeudella. 
Koneen kovalevy raksuttaa kerta kerralta hitaammin, kun muisti täyttyy äärimmilleen. Uutta kuvaa puskee joka päivä, vanhojen vielä odottaessa läpikäyntiä. Miten ihmeessä te muut olette ratkaisseet kuvatulvaongelman? Talvipäiviä odotellessa..?
Sain Fiskarsilta blogiyhteistyön tiimoilta sen verran hyvät vehkeet, että näiden kuvat oli pakko ehtiä tänne tuuppaamaan. Alumiinirungolla varustetut lapio  ja talikko ovat juurikin täydelliset laatikkoviljelijälle. Kevyempiä ja pienempiä työkaluja on kätevä käyttää vähän kapeammassakin viljelylaatikossa. Fiskars Light tuotteet ovat varsin sopivat tällaiselle keskivertopituiselle naisihmiselle.
Erityisesti tämä kuva muistuttaa, miksi minun ei enää koskaan tule viljellä avomaalla. Ei nimittäin ole kerta tai kaksi, kun olen iskenyt talikon Hai-saappaan kärjestä sisään. On suoranainen ihme, että kaikki varpaani ovat vielä tallella näiden höytyviljelyvuosien jälkeen.
Mutta en minä työkaluja pelkästään blogiyhteistyön takia heilutellut. Tarkkasilmäisempi huomaa, että tässä on tosi kyseessä ja kuvat tulivat sivutuotteena. Kuinka moni nimittäin vapaaehtoisesti paljastaisi blogikuvissa a) talvivalkeat säärensä b) ehostamattomat kasvonsa.
Äitienpäiväperinteiden mukaisesti sain kunnostaa hyötytarhaa kaikessa rauhassa. Homma aloitettiin tietenkin maan kääntämisellä, jota seurasi tuoreen mullan lisääminen. Olen toistuvasti toitottanut hyvän kasvualustan tärkeyttä. Itse lisään joka vuosi kasvulaatikoihin uutta multaa.
Ja koska aina pitää olla jotakin säätöä ja kokeilua, niin yritin talvettaa muutaman latva-artisokan juurakon pahvilaatikossa varastossa. 
Luin nimittäin syksyllä, että latva-artisokka on periaatteessa monivuotinen, mutta meillä Suomessa sitä kasvatetaan yleensä yksivuotisena. Kasvimaan syyssiivouksen yhteydessä päätin kokeilla juurakon talvettamista. 
Nyt juurakot ovat takaisin kasvulaatikossa, joten tästä eteenpäin odotellen ja ihmettelen. Laitoin alkukeväästä varmuuden vuoksi myös uusia latva-artisokan taimia tulemaan. Infoan myöhemmin kuinka kävi. Saavutettiinko juurakoilla etumatkaa ja millaisen sadon ne tuottivat?


* Blogiyhteistyö, Fiskars
SHARE:

19 kommenttia

 1. Hommaa riittää! Kaiken kiireen ja muka stressinkin keskellä koitan muistutella itselleni, että tämä on täysin vapaaehtoista ja mukavaakin sellaista vielä :) Mutta sadepäivää en tilannut just nyt, argh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valtavalla vauhdilla puhjennut vehreys jotenkin lietsoo paniikkia. Tuntuu, että kaikki kylvöt laahaavat jäljessä, vaikka oikeasti eletään vasta toukokuun puoliväliä. Eli nyt kouraan kuppi kahvia ja kevätpuutarhaan ihastelemaan:) Täällä paistaa toistaiseksi komiasti aurinko, sadetta on luvattu myöhemmin päivällä. Me tullaan teitä aina vähän jäljessä:)

   Poista
 2. Hommaa näyttää riittävän ja kuvia sen myötä.Minä muuten itse laitan melkein kaikki ottamani valokuvat nettitikulle ja teen niin paljon kansioita sinne,että helposti löytyy sitten kun tarvitaan,näin ei tietokoneeni tai läppärini paremminkin täyty kuvista hetkessä,ne hidastavat konetta tosi paljon.Mutta kukin tavallaan.Kiva kun sinulla on täällä tämä blogi,niin saan itselleni ja muillekin tosi ihania vinkkejä,niinkuin nyt tuo kasvulaatikko,todella ihyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joku tuollainen keino pitäisi ehdottomasti keksiä. Selkeät kansiot, ooh! Niistä haaveillessa...:)

   Olen ollut tosi tyytyväinen kasvulaatikoihin. Rikatkaan eivät löydä sinne helposti. Mukavia toukokuun päiviä!

   Poista
 3. Ihania puuhia sulla. Meillä on kaikki pihalla vielä rempallaan, tuntuu että en saa aloitettua hommia. No, pikku hiljaa.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kuvattavaa on kyllä ja sadepäivä tilattu. Vaikka koneella ei malttais olla juuri ollenkaan sadesäälläkään :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan aurinkosia kuvia! Itselläni on valokuvia varten 1tb ulkoinen kovalevy. Sieltä on kätevä katsella vanhoja kuvia ja tarpeen mukaan poimia blogiinkin. Kuitenkin haluaisin kansioida kuvia entistä paremmin, että löytäisin etsimäni helpommin. Joitakin kansioita olen ehtinyt tehdäkin. Mutta sitä tehdään jos ehditään ja yleensä ei ehditä niin pitkälle.

  VastaaPoista
 6. Hommat seisahtuivat sateen vuoksi, joten nyt on aikaa istua koneen edessä. Muuten teen tätä hommaa ihan fiilis pohjalla, ettei vaan ala ahdistamaan. Itsekin olen vannoutunut kasvilava tarhuri, voin vaikka korkokengät jalassa käydä hakemassa salaattia leivän päälle, eikä tarvitse mullassa rypeä. Hauska postaus jälleen!

  VastaaPoista
 7. No siinähän se tuli päivän asukin ;) :D

  Ihana katsella tällaisia puutarhakuvia, kun oma piha on villiintynyttä nurmikkoa.

  Sirkku Pirkanmaalta

  VastaaPoista
 8. Tuo on niin totta,että toukokuu tuntuu aina kuluvan nopeammin,kuin muut kuukaudet.Varsinkin silloin,kun lapset oli pieniä ja kouluiässä,kun oli vaikka mitä kekkereitä omilla sekä kavereilla..kivoja kiireitä ne oli yhtäkaikki:)Ihanaa toukokuuta<3

  VastaaPoista
 9. Tekemistä on tosiaan näin keväällä vaikka miten paljon! Joskus iskee mieleen pieni epäilys, ehtiikö kaikkea tehdäkään. Mutta mukavaa puuhaa, lisäksi kovasti palkitsevaa, kun saa seurata pitkin kesään työnsä tuloksia. Kaunis puutarhuri luomunakin, ei tarvita meikkejä :)

  VastaaPoista
 10. Toukokuu on aina niin työtä täynnä, intoakin kyllä riittää pitkän talven jälkeen. Ihana möyriä maata, kunnostaa ja istuttaa.

  VastaaPoista
 11. Toukokuussa ei kyl tunneta vapaa-ajan ongelmia, jos muulloinkaan :)
  Itsellä on jonkin sortin koulintalaiskuus päällä, jos voisikin siirtyä suoraan ulkokasvatukseen, mutta ei, tilanahtautta pienillä ja yöt vielä vilpoisia.
  Mut on tää ihanaa aikaa!
  Iloisia kevätpuuhia sinne!

  VastaaPoista
 12. Joo, tuttuja tunteita kaikki.
  Tätä hetkeä on odotellut kuin kuuta nousevaa, ja nyt aika menee syöksyillessä paikasta toiseen. Kamera täyttyy kuvista ja puutarhassa tuntuu olevan tehtävää vaikka muille jakaa.
  Viikonloppuna jo melkein tuskastuin, kunnes taas sain rauhoitettua itseni. Yksi asia kerrallaan. Niin ne hommat vähenee pikkuhiljaa. Nyt on ehkä 1/20 osa tehtynä...
  Ja sä oot tosiaan kaunis ilman meikkiä... Ja sitä paitsi me huomataan vaan sun ihana kasvimaa ja noi shortsit ja hai-saappaat... Sori..
  Mulla on kans noita höyhenen kevyitä Fiskarsseja, ne on tosi kätsyjä.
  Ja tota latva-artisokkakokeilua seuraan todella mielenkiinnolla.
  Mukavia päiviä, koitetaan myös nauttia! <3

  VastaaPoista
 13. Nuo Fiskarsit on kyllä kivat käsitellä, sopivan kevyet. Eikä ulkonäkökään ole huono:)

  VastaaPoista
 14. Mistä puumateriaalista noi laatikot om tehty? Onko sulla joku kangas pohjalla/sivuilla?

  VastaaPoista
 15. Mistä puumateriaalista noi laatikot om tehty? Onko sulla joku kangas pohjalla/sivuilla?

  VastaaPoista
 16. Ai että, on ihania nämä viimeisimmät postauksista. Niistä suorastaan hehkuu toukokuun täydellisyys. Mahtavia!

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 17. Tutulta kuulostaa kuvasato ja niiden joukosta 'rikkojen' kitkeminen. Fiskarsit puolestaan vaikuttavat mainioilta. Meillä hommat vaiheessa, mutta kirjastanne sain superpotkua. Kasvatuslaatikot ovat loistojuttu. Harmittaa, kun lasit hajosivat kevätlumen taakan alle. Aurinkoista torstaita! Tuija

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig