tiistai 3. huhtikuuta 2018

Satumainen pääsiäinen

Avasimme mökkikauden pääsiäisenä.


Voi pyhä sylvi sitä lumen määrää! En ihan hetkeen muista samanlaista pääsiäismaisemaa.


Muutenhan keli oli mitä mainioin. Upeaa auringonpaistetta,  päivisin plussan puolelle nouseva lämpötila, kirkas taivas ja kauniit hanget.


Pikkumies nautti joka hetkestä, erityisesti naapurista löytyneen valloittavan leikkikaverin kanssa vietetyistä. 


Pyhät kuluivat varsin leppoisasti, ilman aikatauluja ja suunnitelmia. Oli aikaa istuskella pilkillä, leipoa ja loikoilla.


Esiteinit valtasivat alamökin ja pitivät huolen omasta ohjelmastaan. Ilman yhteisiä ruokailuja näistä neidoista ei olisi näkynyt jälkeäkään.


Aamuvirkkujen perheessä ehti ihastella uuteen päivään nousevaa aurinkoa. Se sai kaiken loistamaan kullan sävyissä.


Kipakan pakkasyön jälkeen järvellä oli satumainen tunnelma. Aamuaurinko heijastui järven jäälle sateenkaaren väreissä. Ihan uskomattoman kaunista. 


Vanhan uskomuksen mukaan aurinko tanssii noustessaan pääsiäisaamuna. Uskottiin, että joka nousee varhain ja näkee auringonnousun, pääsee osalliseksi auringon voimasta. Ainakin pääsimme osalliseksi upeasta valoshowsta jos ei muusta!

SHARE:

20 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan maaginen hetki. Vain muutamaa minuuttia aikaisemmin olin ihastellut järven hentoa sumupeitettä. Auringon noustessa se alkoi loistaa sateenkaaren väreissä. Puuttui enää, että järvellä olisi laukannut yksisarvinen! :D

   Poista
 2. Aamuhetkiä ei kyllä voita mikään,olen jostain lukenut että rukoilukin tulisi toimittaa auringon noustessa.Todella kaunis järvimaisema :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meidän perheessä näitä aamuhetkiä riittää...:) Onneksi olen itsekin aamuvirkku, niin ei tuota tuskaa nousta pikkumiehen puuronkeittoon. Ja onhan aamuissa ihan oma tunnelmansa, oli se sitten kynttilänvalossa joulukuussa tai kesäaamun kauneutta juhannuksena <3

   Poista
 3. Tälläisissä hetkissa ja paikoissa sielu lepää ja voimistuu. Ihana paikka teillä 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllähän kesämökillä on aina ihan eri tempo. Sitä jotenkin luontevasti sujahtaa eri moodiin, kiireet jäävät jonnekin mökkimatkan varrelle.

   Poista
 4. Uskomattoman kaunis auringonnousu, en ole ennen nähnyt sateenkaaren värejä hangessa.
  Ja voi miten paljon siellä onkaan lunta!
  Ihanaa alkanutta huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savossa tosiaan piisasi lunta! Alkoi oman kodin lumimäärä tuntua aika pieneltä, vaikka näistä kotihangistakin olen tainnut toistuvasti murmuttaa:D

   Oli kyllä upea, vaikkakin nopea hetki tuo väriusva järven pinnalla. En yhtään ihmettele, että pääsiäisen aikaan on kuulunut niin paljon taikoja. Ei tuota näkyä meinannut uskoa!

   Poista
 5. Kiitos tästä ihanasta postauksesta, mikä voisikaan vetää vertoja päivistä kevätauringon paistaessa hankien keskellä ja maaseudun puhtaasta luonnosta.
  Emme olleet nyt tänä vuonna kesäkodilla pääsiäisen vietossa ja nyt sain kuviesi myötä tilaisuuden nauttia ihanasta keväästä maalla ja auringosta. Kyllä vain aurinko tanssii pääsiäisaamuna ja se tuo voimaa sille joka uskoo auringon ja kevään elvyttävään voimaan. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätaurinko on niin täynnä lupauksia tulevasta! Päivät olivat jo ihanan lempeitä, mutta yöt vielä kovin kylmiä. Ja tuo pääsiäisaurinko, se oli kyllä upea! Maaseudun rauhassa ja avaruudessa kauneus vielä korostuu.

   Ihanaa kevään jatkoa ja iloa kesäkotiin sitten myöhemmin!

   Poista
 6. Oih, kaunista <3 Auringonpaiste ilahduttaa, mutta tuo lumi... hmmmm... Pilkillä oleminen on muuten kivan rentouttavaa <3 Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkkisaalis oli vähän heikonlainen... Anoppi voitti pilkkikisan yhden (ja ainoan ) nykäisyn johdolla:D :D Mutta rentouttavaa se kyllä oli, kahvit termarissa ja kevätaurinko ympärillä <3

   Poista
 7. Kauniita kuvia! Pääsiäisen vietto mökillä on kyllä ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ihan totta, mökillä ei tule turhia hötkyiltyä. Sinne päästyään on heti ihan eri moodi päällä <3

   Poista
 8. Ihanat kuvat, mikä tunnelma! Ja niin föpö weftie siinä ♥ (olen westiefani)
  Aika ihana pääsiäinen, vaikka ei voi vielä pihapuuhista puhuakaan. Mutta tuo valoisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisuus saa kyllä ihmeitä aikaan, erityisesti mielelle! Oli kyllä kaunis pääsiäinen, toivottavasti aurinkoiset kevätpäivät jatkuvat pitkään. Ja ilman näitä kovia yöpakkasia. Ja westiet, ne ne vasta ihania onkin! <3

   Poista
 9. Ihania ja tunnelmallisia kuvia :) Kyllä kelit suosivat pääsiäisenä ulkoilijoita. Lunta on tosiaan melkoisesti vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kaunista, kun hanki hohti valkoisena eikä tarvinnut murehtia mökkieteiseen kulkeutuvasta kurasta:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig