Banaani-kauramuffinssien mausteeksi sopisi täydellisesti erilaiset pähkinät, mutta koska ne eivät sovi perheen ruokavalioon, jätin ne pois ohjeesta. Halutessaan taikinaan voisi lisätä 1/2 dl rouhittuja pähkinöitä.
BANAANI-KAURAMUFFINSSIT
150 g margariinia
2 kananmunaa
2 dl ranskankermaa, maustamatonta jogurttia, kermaviiliä tai piimää (mitä nyt kaapista sattuu löytymään)
2 dl sokeria
1 iso ylikypsä banaani
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
(1/2 dl rouhittuja pähkinöitä)
Muruseos päälle
50 g margariinia
1 dl fariinisokeria
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- Sulata ja jäähdytä rasva tai käytä juoksevaa margariinia. Sekoita joukkoon munat, maitotuote ja sokeri. Lisää seokseen soseutettu banaani ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin muffinssivuokiin niin, että taikinaa on noin 2/3 vuoan tilavuudesta.
- Tee täyte: sulata margariini ja sekoita joukkoon fariinisokeri sekä kaurahiutaleet. Ripottele muruseos muffinssien pinnalle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!
* Ohjeella tuli noin 15 kpl normi-muffinssivuoan kokoisia muffinsseja.
Kiitos tästä ohjeesta!
VastaaPoistaJoskus muinoin tein banaanimuffinsseja, mutta olen hukannut reseptin. Netti on tietty pullollaan reseptejä, mutta on kivempi kokeilla sellaisella reseptillä, jonka joku muu on jo testannut ja todennut herkulliseksi.
Tää ainakin oli kivan mehevä ja tooosi helppo tehdä:) Oikein ihanaa viikonloppua sinne! <3
PoistaNams!Herkullisen näköisiä muffinsseja.Tykkään kun päällä on rapsakka kuorrutus niin tulee erilaisia suutuntumia:P
VastaaPoistaSama homma, tykkään kaikenlaisista rapsakoista sattumista:D Pähkinät olisi sopineet täydellisesti, mutta pähkinäallergikon perheessä on keksittävä muita ratkaisuja.
PoistaTämän ohjeen kyllä kokeilen koska tarvitsen paljon hyviä gluteenittomia ohjeita. Kelpaako mahdollisesti keltainen banaani?
VastaaPoistaKyllä, ihan tavalliset banaanitkin käy, ei tarvitse varta vasten ylikypsentää:)
PoistaKiitos ohjeesta! Sitä täytyykin kokeilla. Tykkään juuri tuollaisista ohjeista, joihin yleensä löytyy ainekset valmiina kotoa ja leipomaan voi ryhtyä ilman kauppareissua:)
VastaaPoistaSama homma, mitä helpompi ohje kaapista löytyvillä aineksilla, sen helpommin tulee tehtyä:)
PoistaNäitä voisinkin laittaa tyttären leipomaan, itse en nykyään millään meinaa keretä leipomaan ja hän sen sijaan leipoisi päivittäin, jos vain luvan saisi.
VastaaPoistaNo nämä ovat helppoja ja meheviä, joten nyt vaan tyttären hihat ylös ja leipomaan!:)
PoistaKiva löytö, muffinsit ovat aina paikallaan, vierasvaraksi pakkaseenkin.
VastaaPoistaTein tänään just ylikypsistä banaaneista banaanileivän, joka tosin menee ihan banaanikakusta. Talletan tämän ohjeen muistiin kyllä, hyvän näköisiä ovat ja VV:n gluteenittomista jauhoista onnistuu varmasti.
Meillä näitä syödään myös viikonlopun "herkkuaamupalalla", eli sopiva määrä pakkasesta sulamaan ja lopuksi herkuttelua santsikahvikupin kera.
Poista