tiistai 24. syyskuuta 2019

Banaani-kauramuffinssit

Suomessa vietettiin syyskuun puolivälissä hävikkiruokaviikkoa. Äärimmäisen tärkeä juttu, johon on hyvä saada huomiota ihan valtakunnallisella tasolla. Näin lapsiperheessä hävikkiruokaviikko on tosin joka viikko. Erityisesti banaanien kohdalla. Lapsi tykkää banaaneista, mutta haluaa syödä ne (äidin mielestä) lähes raakoina. Joten ei aikaakaan, kun hedelmäkoriin kertyy "liian" kypsiä banaaneja. Tällä kertaa niitä upotettiin gluteenittomiin banaani-kauramuffinsseihin, joista tuli niin herkullisia, että uskallan jakaa ohjeen tännekin.
Banaani-kauramuffinssien mausteeksi sopisi täydellisesti erilaiset pähkinät, mutta koska ne eivät sovi perheen ruokavalioon, jätin ne pois ohjeesta. Halutessaan taikinaan voisi lisätä 1/2 dl rouhittuja pähkinöitä.
BANAANI-KAURAMUFFINSSIT

150 g margariinia
2 kananmunaa
2 dl ranskankermaa, maustamatonta jogurttia, kermaviiliä tai piimää (mitä nyt kaapista sattuu löytymään)
2 dl sokeria
1 iso ylikypsä banaani
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
(1/2 dl rouhittuja pähkinöitä)

Muruseos päälle
50 g margariinia
1 dl fariinisokeria
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita


  1. Sulata ja jäähdytä rasva tai käytä juoksevaa margariinia. Sekoita joukkoon munat, maitotuote ja sokeri. Lisää seokseen soseutettu banaani ja sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin muffinssivuokiin niin, että taikinaa on noin 2/3 vuoan tilavuudesta.
  4. Tee täyte: sulata margariini ja sekoita joukkoon fariinisokeri sekä kaurahiutaleet. Ripottele muruseos muffinssien  pinnalle.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!
* Ohjeella tuli noin 15 kpl normi-muffinssivuoan kokoisia muffinsseja.

SHARE:

12 kommenttia

  1. Kiitos tästä ohjeesta!
    Joskus muinoin tein banaanimuffinsseja, mutta olen hukannut reseptin. Netti on tietty pullollaan reseptejä, mutta on kivempi kokeilla sellaisella reseptillä, jonka joku muu on jo testannut ja todennut herkulliseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ainakin oli kivan mehevä ja tooosi helppo tehdä:) Oikein ihanaa viikonloppua sinne! <3

      Poista
  2. Nams!Herkullisen näköisiä muffinsseja.Tykkään kun päällä on rapsakka kuorrutus niin tulee erilaisia suutuntumia:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma, tykkään kaikenlaisista rapsakoista sattumista:D Pähkinät olisi sopineet täydellisesti, mutta pähkinäallergikon perheessä on keksittävä muita ratkaisuja.

      Poista
  3. Tämän ohjeen kyllä kokeilen koska tarvitsen paljon hyviä gluteenittomia ohjeita. Kelpaako mahdollisesti keltainen banaani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ihan tavalliset banaanitkin käy, ei tarvitse varta vasten ylikypsentää:)

      Poista
  4. Kiitos ohjeesta! Sitä täytyykin kokeilla. Tykkään juuri tuollaisista ohjeista, joihin yleensä löytyy ainekset valmiina kotoa ja leipomaan voi ryhtyä ilman kauppareissua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma, mitä helpompi ohje kaapista löytyvillä aineksilla, sen helpommin tulee tehtyä:)

      Poista
  5. Näitä voisinkin laittaa tyttären leipomaan, itse en nykyään millään meinaa keretä leipomaan ja hän sen sijaan leipoisi päivittäin, jos vain luvan saisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nämä ovat helppoja ja meheviä, joten nyt vaan tyttären hihat ylös ja leipomaan!:)

      Poista
  6. Kiva löytö, muffinsit ovat aina paikallaan, vierasvaraksi pakkaseenkin.
    Tein tänään just ylikypsistä banaaneista banaanileivän, joka tosin menee ihan banaanikakusta. Talletan tämän ohjeen muistiin kyllä, hyvän näköisiä ovat ja VV:n gluteenittomista jauhoista onnistuu varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä näitä syödään myös viikonlopun "herkkuaamupalalla", eli sopiva määrä pakkasesta sulamaan ja lopuksi herkuttelua santsikahvikupin kera.

      Poista

Blog Design Created by pipdig