sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Syysmakuja

Kaupat ovat nyt täynnä erilaisia kurpitsoja. On Halloweeniin tarkoitettuja koriste- ja kaivertamiskurpitsoja, on pientä oranssia piirakkakurpitsaa, spagettikurpitsaa, tammenterhokurpitsaa (acorn squash), hanhenkaulakurpitsaa (gooseneck squash). Aivan valtavasti eri kokoisia ja näköisiä lajikkeita, joista itselläni ei ole ollut mitään tietoa. Ruokakaupassa käynti on joka kerta kuin tutkimusmatka!
Tällä kertaa kokkasin kuitenkin vähän tutummasta kurpitsasta eli myskikurpitsasta. Sen upea oranssi väri ja mieto miellyttävä maku tekevät siitä ihanan syksyisen raaka-aineen. Tein mausteisen ja uunissa paahdetun myskikurpitsakeiton, jota saa kerralla ison satsin ja jonka maku vain paranee lämmittämisen myötä. Ihan täydellistä syysruokaa nyt, kun olen viettänyt kiireistä yh-viikkoa miehen ollessa työmatkalla.

Vegaanisen ja gluteenittoman myskikurpitsakeiton ohje löytyy Versoilevan uusimmasta artikkelista täältä.

Mukavaa lokakuun loppua!

SHARE:

4 kommenttia

  1. Näyttää niin herkulta!
    Ja noi kurpisakuvat ovat ihan uskomattomia. Kyllä siellä on tosiaan kaikkea paljon. On tosi ihailtavaa, miten joka sesongista otetaan ilo irti. Se pitäisi meidänkin täällä Suomessa oppia.

    VastaaPoista
  2. Koristekurpitsat ovat kauniita. Tosin minä en ole koskaan ostanut.
    Mitenkä ne säilyvät ?

    VastaaPoista
  3. Onpas siinä kuvassa kurpitsa poikineen.
    Kiitos keitto ideasta ja noista errikoisruokavalio keiton ohjeista, meidän perheessä kun on sitä ja tätä erikoisruokavaliota.
    Mukavaa tiistai-iltaa sinne.

    VastaaPoista
  4. Myskikurpitsasta tulee aivan mahtavan hyvä sosekeitto teen sitä usein näin syksyisin. Keiton joukkoon sopii hyvin erillaiset lissit antamaan purutuntumaa. Lupsakkaa loppuviikkoa sinne. ~Katja

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig