torstai 24. syyskuuta 2020

Sadonkorjuuta ja kadonneita vyötäröitä

Vaikka kasvihuone huutaa tyhjyyttään ja kasvulaatikotkin ovat enimmäkseen tyhjän panttina, on puutarhassa silti riittänyt kaikenlaista sadonkorjuuta. Juuri nyt on päärynöiden aika ja nuori puu on antanut tänä vuonna komean sadon. Päärynä 'Pepi' tulee nuorena satoikään ja sen hedelmät ovat ihanan meheviä ja herkullisia.

paaryna-pepi-hedelmat
Päärynä 'Pepi' on antanut tänä vuonna hyvän sadon.
Kasvatin aitoviiniköynnöstä aikaisemmin ruukussa, mutta muuttaessamme Amerikkaan iskin sen yhteen kasvulaatikoista. Tarkoituksenani oli siirtää kasvi myöhemmin parempaan paikkaan. Nyt vitis 'Nordica' on saanut elää ja rellestää kaksi kesää kaikessa rauhassa ja suorastaan notkuu satoa. Mutta paikka ei ole pihan aurinkoisin, joten kypsyäksi nuo kaikki tuskin ehtivät. Maku on kypsissäkin melko, nooh, muikea, joten mitään varsinaista kisailua viinirypäleiden syömisestä ei ole ollut.
aitoviinikoynnos-vitis-nordica
Aitoviiniköynnös vitis 'Nordica' kypsyttää vielä rypäleitään.
Kirsikkasato oli tänä vuonna olematon, luumuja tuli maltillisesti, mutta omenoita riittää! Meillä on pihassa tuntemattomaksi jäänyt syysomena, joka tekee aina hyvän sadon, oli omenavuosi millainen tahansa. Sen suuret ja vaaleat omenat ovat mehukkaita ja juuri sopivasti happamia erilaisiin omenaleivoksiin.
syysomena
Syysomenan muhkeat hedelmät ovat meheviä ja raikkaita.
Nyt pitäisi jo keskittyä muihin säilöntämenetelmiin, sillä sadonkorjuuaika on alkanut koitua vyötärön kohtaloksi!


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig