tiistai 8. syyskuuta 2020

Syksyn odottelua lasitetulla terassilla

No en minä varsinaisesti vielä syksyä odottele, mutta koska se sieltä vääjäämättä saapuu, niin parempi varautua jotenkin. Ja varautumisella tarkoitan tässä kohtaa lopunkesän pitkittämistä.

lasitettu-terassi-sisustus
Lasitettu terassi oli meillä aika lailla ainoa käytössä oleva huone Suomeen paluumme jälkeen. Talon huutaessa tyhjyyttään terassilta löytyi sekä ruokapöytä että jonkin sortin sohva (vanha sairaalavuode). Terassilla oli myös järkyttävä määrä kaikkea muuta tavaraa säilössä ja ehdin siivouspuuhiin vasta hiljattain. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sillä olen tilannut terassikelejä vielä pitkälle syksyyn.
lasitettu-terassi-hylly

sutipuu_lasitettu_terassi
Täälläkin olisi vielä pieniä purkuhommia. Toistaiseksi ruukut saavat odotella pinossa sinkkihyllyssä. Ruukkujen välissä on palat paksua paperia, se helpottaa niiden erottelua myöhemmin. Ei ole nimittäin ihan kerta tai kaksi, kun ruukut ovat jymähtäneet tiukasti toisiinsa kiinni.
ruukkujen_säilytys_hyllyssä
Yöt ja aamut ovat jo varsin kirpsakoita. Onneksi terassille paistaa aurinko aamuvarhaisesta alkaen, jolloin pieni tila lämpenee nopeasti. Ovi ruokailutilasta terassille on auki aamusta alkaen ja vielä tässä vaiheessa syksyä lasitettu terassi todellakin on yksi lisähuone taloon. Siellä syödään päivän ateriat, höpötellään puhelimessa ja nautitaan toistaiseksi vehreästä syyskuusta. Iltaisin tarkenee istuskella terassilämmittimen läheisyydessä.
lasitettu_terassi_lisähuone_taloon

Kaunista alkusyksyä!


SHARE:

4 kommenttia

 1. Voi, kuinka kaunista! <3
  Tässähän tulee ihan terassikuume.

  VastaaPoista
 2. Terassi tosiaan on yksi lisähuone. Meillekin tehtiin lasitettu osa keväällä ja voi miten monet kerran olemme siellä istuskelleet kun ulkona on tuullut, satanut tai muuten ollut liian vilpoista istua. Lämmittimen hankkimista pohdimme mekin. Onko suosituksia minkälainen olisi hyvä?

  VastaaPoista
 3. Kaunista teillä.
  Tuohan on hyvä idea, laittaa paperia ruukkuihin.
  Viime sunnuntaina kannettiin puutarhakalusteet varastoon.
  Terassille jätin kaksi tuolia ja pikku pöydän, jos aurinko hellii vielä vähän aikaa.
  Jaoin kukkapenkissä perennoja pienemmiksi ja siivosin muutenkin
  Kukkaympyrästä roskia. Pensaille on laitettu verkkoja, ettei jänikset pääse niitä syömään.
  Eli, kyllä tässä on jo syksyn tuntua.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 4. Kauniilla terassilla on varmaan ihanaa jatkaa kesää niin pitkään kuin suinkin. Meidän lasiveranta on samaan tapaan kesäelämän alku aikaisin keväällä ja jatke syyspuolella. Siellä soitellaan kitaraa, luetaan kirjaa ja lehtiä, jutellaan ja kisaillaan, kun valtaa kaatopaikkakuormasta pelastamamme sohvan.
  Pidän kovasti terassinne raikkaasta ilmeestä ja kepeistä kalusteista.
  Syyselämän iloja Maria! Terveisin Tuija

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig