Meillä on juuri nyt päärynöiden sadonkorjuuaika parhaimmillaan. 'Pepi'-päärynät ovat ihanan maukkaita, mutta alkavat pilaantua harmillisen nopeasti. Siksi ne kannattaa nauttia ja säilöä mahdollisimman nopeasti.
Tein päärynöistä helppotekoista päärynäkompottia, joka sopii moneen. Tähän mennessä olemme kokeilleet sitä lettujen kanssa, vaniljajäätelön kaverina ja maustamattoman jogurtin lisäkkeenä (joka muuten on oma henk.koht. suosikkini). Seuraavaksi kokeiluun lähtee kompotti brie-juuston ja patongin kera. Löydät päärynäkompotin ohjeen Versoilevan sivuilta tästä linkistä.
Päärynäkompotti kuulostaa herkulliselle <3 Kiitos reseptilinkistä! Pitääpä kauppareissulla ostaa päärynöitä ja ottaa resepti käyttöön. Kauniita syyspäiviä sinulle <3
VastaaPoistaMeillä tehtiin päärynöistä hilloa, oli kuulemma hyvää, isäntä siitä tykkäs.
VastaaPoistaRakastuin kotimaisiin kaupallisiin päärynöihin niin paljon, että haaveilen omasta päärynäpuusta :) Odotan, että lähikauppaan tulee pian kotimaisia päärynöitä myyntiin ja niitä myös pääsen ostamaan.
VastaaPoista