tiistai 29. syyskuuta 2020

Syksyä puutarhassa

Vietimme viikonlopun Turun suunnalla, sillä ahkeroimme siellä viidet synttärijuhlat! Tosin osa juhlijoista oli samassa osoitteessa, eli ihan tuli takamuksen alla ei sentään koko ajan tarvinnut kiitää. Keli Turussa oli upea, niin kuin ilmeisesti kaikkialla Suomessa.

kesahuone_laatikkotarha_syksy
Kotiin palatessamme tuntui, että puutarha oli saanut syysvärin yhdessä viikonlopussa! Ihan huikeaa, millä vauhdilla kaikki nyt etenee. Ja miten upeaa väriloistoa luonto juuri nyt tarjoaa.
kesahuone_ruudukkoikkuna_syksy
Kesähuoneen ympäristö on yhä melkoista viidakkoa, sillä olen sujuvasti siirtänyt kaikki karsinta- ja raivaustyöt myöhäisempään syksyyn. Järkeilin, että on paljon helpompaa raivata, kun voi samalla tehdä perusteellisen syyssiivouksen koko puutarhassa.
syksy-puutarhassa
Portinpielessä kasvava mongolianvaahtera on saanut näyttävän, punaoranssin syysvärinsä. Voi kun hallayöt pysyisivät vielä poissa ja saisimme nauttia syksyn väritykityksestä mahdollisimman pitkään.
mongolianvaahtera_syysvari
Tilaukseen on siis laitettu lempeitä syyspäiviä, kirkasta taivasta ja pitkäkestoista ruskaa. Kauden viimeisissä kukkasissa ja kahvihetkissä terassilla on jotakin kovin katkeransuloista. Karummat ajat keikkuvat kulman takana, mutta vielä saamme nauttia tästä kaikesta upeudesta.
kaunis-syksy-kesahuone

Värikkäitä syyspäiviä!

SHARE:

3 kommenttia

 1. Todella upeista syyspäivistä olemme saaneet nauttia ja jos ei ulkona ole tarjennut syödä tai kahvitella, niin lasiterassilla on voinut jatkaa kesää.
  Mukavia syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lasitetulla terassilla on vielä ihanan lämmintä, suorastaan kesähelteitä! Peukut on pystyssä kauniin ja lempeän syksyn jatkumisesta. Värikästä kuun vaihdetta sinne!

   Poista
 2. namskis

  https://suninidea.blogspot.com/2020/09/miksi-rakastan-viikonloppuja.html

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig