perjantai 2. lokakuuta 2020

Syksyn tullen kasvihuoneessa

kasvihuone-syksy
Syyssiivoilin kasvihuonetta, vaikka kovin siellä on vielä kesäistä. Ansari on ollut lähinnä puutarhakalusteiden ja ruukkujen säilytyspaikkana, sillä en muuton takia ehtinyt mukaan kasvukauteen. 
lankanköynnös-syksy

Näin jälkiviisaana voisi todeta, että jos olisin viileinä ja sateisina heinäkuun päivinä nähnyt kristallipalloon, olisin lämpimän syksyn ansiosta ehtinyt kasvatella vielä yhtä sun toista. 

kasvihuone-sisustus-syksy
Olen aina tykännyt tehdä kasvihuoneeseen "kausitiloja", eli sisustaa sitä vuodenaikojen mukaan. Syksyllä syyskasveja, talvella havuja, valoja ja lyhtyjä, kevään koittaessa sipulikukkia kahvittelunurkkauksen kera. Kasvukaudella huone on pyhitetty erilaisille tomaateille, hyvä kun silloin mahtuu hoitotoimenpiteitä tekemään. Eli kaikille kasvihuoneen ostoa suunnitteleville: ottakaa vielä hitusen isompi kuin mitä olette suunnitelleet. Kasvari ei voi koskaan olla liian tilava!

kasvihuone-syksy-viikuna

Kasvihuoneen takana viheriöi korjaamatta jäänyt parsa sekä juuri kukintansa aloittanut maa-artisokka. Ansarin sisällä viikuna ja persikka alkavat pikku hiljaa siirtyä talvilepoon. Itse aion vielä nauttia ja puuhata puutarhassa täysin rinnoin. Suurin osa sipuleistakin on näillä lämpöasteilla istuttamatta. Mutta mikäs tässä touhutessa, lämpimän lokakuun syleilyssä.

Ihanaa lokakuun aloitusta!


SHARE:

3 kommenttia

 1. Draga Maria,
  Superb, superb, superb!
  Nici nu stiu ce-mi place mai mult... sera, verdeata in razele soarelui, confortul, minunatul decor...
  Cele mai calde salutari,
  Mia

  VastaaPoista
 2. Jälleen niin kaunista! Innostuin postauksestasi niin että lähden nyt siivoamaan pikkuruista kasvihuonettani. Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig