lauantai 10. lokakuuta 2020

Taas jäi kahvit juomatta!

Olen aikaisemminkin kertonut, että rakastan rutiineja. Ne tekevät elämän varsinkin lapsiperheessä paljon helpommaksi. Pidän ennakoitavuudesta ja sen tuomista selkeistä toimintamalleista. Kaunis syksy on tuonut elämään uudenlaiset aamurutiinit. Herään viikonloppuisinkin kukonlaulun aikaan. Nautiskelen hiljaisuudesta, rauhasta ja aamun ensimmäisestä kahvikupillisesta.

villiviini-syysväri-aamuaurinko
Kun muu perhe herää ja käymme aamupalapöytään, on aurinko jo ehtinyt esiin. Juuri kun olen saanut voileivän valmiiksi ja täytettä kuppiin, huomaan villiviinin suorastaan loistavan aamuauringossa. "Käyn nopeasti ottamassa pari kuvaa!" huikkaan perheelle ja painatan ulos yöpuvussa ja tyttären Crocseissa (koska ne nyt sattuu olemaan lähimmät).

ruukutuspoyta-punasaviruukut
Seuraavaksi aurinko valaiseenkin jo kauniisti ruukutuspöytää ja siinä olevia punasaviruukkuja. Siitä katse harhailee vieressä kasvavaa viinirypälettä kohti. Rypäleet ovat edelleen valeistutuksessa "väärässä paikassa" ja joudun astumaan märkään multaan lähikuvia saadakseni. 
vitis-nordica-viinirypale
Juuri kun olen kurvaamassa takaisin sisään aamupalapöytään, huomaan auringon lipuvan kohti kasvihuonetta. Joten ei muuta kuin läpi aamukostean nurmen ansarin suuntaan.

saleikkovilliviini-punainen-syysvari
Ihastelen kasvihuoneen vauhdilla kohoavaa lämpötilaa, pyyhkäisen kädellä pöydältä pahimmat multakokkareet ja annan kameran laulaa. Välillä pitää kiivetä tuolille, välillä polvistua tiililattialle. Puiden välistä siivilöityvä syysaurinko on vikkelä liikkeissään ja sitä on oltava kuvaajankin.

kasvihuone-lokakuu

Kun viimein palaan sisälle, kosteissa villasukissa on multaa, pyjaman polvet ovat likaiset ja hiuksissa on villiviinin sinimustia marjoja. Perhe on aikoja sitten noussut aamupalapöydästä ja kupissa oleva kahvi on kylmää ja kelmeää. Mutta tämä valo, tämä lokakuun poikkeuksellinen lämpö, tämä värien sinfonia! Anteeksi perhe tänäänkin, mutta äiti kerää nyt vararavintoa talvea varten.

Ihanaa viikonlopun jatkoa!


SHARE:

8 kommenttia

 1. Wau, upeita värejä, kuvia ja komeita viinirypäleitä :) Aurinkoisia kuvaushetkiä! Tepa

  VastaaPoista
 2. Kyllä nämä kuvat olivat kylmän kahvin arvoiset;)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat.
  Ensimmäinen kuurainen aamu saa minut säntäilemään samoin puutarhassa. Silloinkin on vaan niin kaunista:)

  VastaaPoista
 4. Beautiful pictures of a lovely autumn!
  Titti

  VastaaPoista
 5. Sitä se on, luonnon mukaan elämistä. Kauniit kuvat, kiitos!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig