sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Kosken kuohuja ja merisavua

koski-merisavu

Kävin eilen aamusella kauppareissulla ja kotimatkalla ohitin upean maiseman. Tämä on meidän paikallinen pikkukoski ja sen äärellä oleva vanha mylly. Vaatetus ja välineistö oli sillä hetkellä mitä oli, mutta ruokaostostenkin jäätymisen uhalla oli pakko pistää auto parkkiin ja kävellä joenrantaan kuvaamaan.

koski-talvi-merisavu

talvinen-koskimaisema

Joen päällä väreillyt usva (merisavu, mieheni tiesi minua myöhemmin sivistää) teki maisemasta epätodellisen. Merisavua muodostuu, kun sulan vesistön ylle virtaa kylmää ilmaa ja vedenpinnalta haihtuva vesihöyry tiivistyy näkyväksi. Sumuisessa maisemassa oli vaikeaa saada kiinni väreistä tai muodoista, mutta samaan aikaan kaikki oli kuitenkin henkeäsalpaavan kaunista. 

jokimaisema-talvi

Paikka on kesäisin suosittu hääkuvauskohde. Toivottavasti joku onnekas sai satumaisen tunnelman hääkuvansa taustaksi eilenkin. Koronasta huolimatta.

Kaunista talviviikonloppua!

SHARE:

6 kommenttia 1. Blogissani on sinulle ihana haaste, jonka sain Kottikärryn kääntöpiiri -blogin Päiviltä. Suosittelen lämpimästi ottamaan haasteen vastaan. 😊 Olisi niin ihana nähdä puutarhanäkymiä kauniista puutarhastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitääkin käydä nappaamassa matkaan!:) Oikein ihanaa talviviikon jatkoa!

   Poista
 2. Merisavua olen itsekin ihastellut viime päivinä. Hienot jokimaisemakuvat - kannatti pysähtyä kauppareissulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merisavussa on kyllä jotakin todella mystistä! Helposti jää vain tuijottamaan maisemaa ja merisavun liikkeitä. Toivotaan lisää upeita talvipäiviä!

   Poista

Blog Design Created by pipdig