sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Tavaratuskailua, eli onko vähemmän enemmän?

olohuone-sisustus

olohuone-baarikärry

olohuone-ruokailutila-sisustus
Olen aina tykännyt kausisisustaa, eli muuttaa kodin ilmettä pienillä jutuilla vuodenaikojen mukaan. Lähinnä se on tarkoittanut sohvan irtotyynyjä, koska meillä ei harrasteta verhoja ja pöytäliinatkin on useimmiten hyvin neutraalia sävyä.

Mutta nyt tämän kaiken kestävän kehityksen, konmarituksen ja muun keskellä tuntuu, ettei sellainen ole oikein enää hyväksyttävääkään. Pääsiäistekstiilit, hui kauhistus! Joululakanat, ihan humpuukia! Ja siis mitä, glögiä varten omat kupit, kuka hullu sellaisia säilyttää ympäri vuoden??

Itsekin kyllä tuskailen kaappien tavaramäärän kanssa ja samaisesta syystä esimerkiksi kirppiksellä tulee nykyään käytyä todella harvoin. Siitäkin huolimatta, että olen tehnyt siellä vuosien varrella ihan huippulöytöjä (kuten kuvissa näkyvä baarikärry, jonka ostin aikoinaan synttärilahjaksi miehelleni).

Mutta nyt siis pohdin, että mitä tehdä jo olemassa oleville kausitekstiileille ja muille tavaroille? Säilytänkö, koska kuitenkin tykkään niitä vaihdella, vai laitanko kiertoon, koska kaapit kuuluisivat kuulemma olla tyhjää täynnä. Mitä tyhjempi kaappi, sen helpompi elämä. Näin ne sanovat. Tällaisella hamstaraajalla tuo on vielä kokeilematta...

taulu-jenniemiliadesign

messinkiset-kynttilänjalat

Vieläkö teillä sesonkisisustetaan? Vai joko olette laittaneet kaiken sellaisen kiertoon ja konmarittaneet kodin simppeliksi? Lehtijutuissa aina ihailen minimalistisia koteja, mutta jotenkin tuo tuntuu omalla kohdalla täysin saavuttamattomalta utopialta. Taidankin siis poiketa tänään sen kunniaksi kirppikselle!

Sunnuntai-iloa!

SHARE:

12 kommenttia

 1. Kotisi on erittäin kaunis ja viihtyisän näköinen, näyttää kodilta kaikkine muistorikkaine esineineen, miksikä siis muuttaa sitä muodin mukaan tyhjäksi ja kalseaksi. Niin että hyviä kirppislöytöjä !

  VastaaPoista
 2. Jos kaapistasi löytyy itselleen mieluisia kausitekstiilejä, ehdottomasti säilytät ja nautit jatkossakin kauaisisustamisesta.
  Itse harrastin sitä ennen todella paljon ja ensisijaisesti verhojen kautta. Niitä nyt sitten riittää vuosiksi, mutta eipä tule juurikaan enää vaihdeltua. Mutta hävittääkään en raski.��
  Ihanaa sunnuntaita ja nauti sisustamisesta hyvällä omallatunnolla.
  T. Anna

  VastaaPoista
 3. Jatka entiseen malliin. Kodin kuuluu olla omannäköinen ja sinun kotisi on kaunis. Minimalistiset kodit ovat kolkompia, vaikka ne ehkä osan mieltä rauhoittavatkin. Itsellä koti on jotain näiden väliltä, mutta kaapit.... Ne ovat ikuisuusprojekti🤭enkä siitäkään aio ahdistua.

  VastaaPoista
 4. Jokainen tekee kodin itselleen, ei muille :) Joten oman mielen mukaan pitää sisustaan, joillain se tarkoittaa kausijuttuja ja joillain ei. Minusta ei ikinä saa konmarittajaa eikä ole tarkoituskaan.

  VastaaPoista
 5. Koti on aina asukkiensa näköinen. Kodissa tulee kaikkien, jotka siellä asuvat, viihtyä ja tuntea olonsa sinne kuuluvaksi. Ei kaikkien kotien tarvitse olla kalseita ja karsittuja. Teidän kotinne ihana lämpö ja rakastava ilmapiiri ulottuvat somen kautta meille seuraajille! Ja jatka kausi sisustamista, se on ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Kausitekstiilihenkilö lähettää seuraavat terveiset: Meillä on asuttu samassa talossa jo lähes 28 vuotta eli on ihan suotavaa silloin tällöin vaihtaa tekstiilejä ja puljata kahvimukien kanssa. Tänä päivänä on hyviä keinoja kierrättää niitä edelleen muiden iloksi ja järkevällä ostokäyttäytymisellä pidämme huolen myös useista ihanista sisustusliikkeistä täällä Suomessa. Sitäpaitsi, TEIDÄN OLOHUONE ON IHANA!!! Taidan kaivaa siniset ja keltaiset esiin etuajassa :)

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen kausitekstiili- ja kausitavarahenkilö. En ole sisustaja enkä remontoija, vaan saan vaihtelua kotiin ottamalla esiin sesongin maljakot tai kynttilänjalat ja tekstiilit. Kiertoon tai poistoon laitan ne tavarat, joilla ei ole käyttöä. Sillä tavalla saan ainakin vähän tilaa kaappeihin ja laatikoihin. Pitää myöntää, että poistamista pitää vielä harjoitella lisää.

  VastaaPoista
 8. Jouluksi tyynyt esiin, keväällä tulppaaneja.. paljon olen laittanut turhaa pois, mikä ei ennää mielytä. Ja suurellasuurella harkinalla, jos jotain superomannäköistä löytyy. En hävitä, mutta hankinnat ovat minimissä.�� kaapeissa on väljääkin jo��

  VastaaPoista
 9. Kausitekstiilit, etenkin tyynynpäälliset kuuluvat ehdottomasti asiaan. En jaksa mitään konmaritus hössötystä tms. Tykkään kun on glögilasit, joulumukit, joululasin aluset, jouluglögi lusikat ja haarukat. Minulla on myös kesälautaset eli niitä käytetään vain kesäkaudella, tyhmää ja turhaa tai ei, mutta en luovu. Taidan jo kohta kaivaa kevät tyynynpäälliset ja pääsiäisjutut esiin...

  VastaaPoista
 10. Eikös siinä karsimisessa ole ajatus, että ylimääräinen, tarpeeton tavara (joka ei tuota iloa ;) ) laitetaan pois eikä hankita turhaan uutta. Näkisin että ei ongelmia, jos itsellä on tarpeellisia kausisisustusjuttuja joita käytetään. Meillä tarvisi kyllä hankkia pääsiäisverhot olohuoneeseen. Muita jo löytyykin. Saisi laittaa talviverhot kaappiin, mutta ei tarvisi kesäverhoja vielä laittaa. Niin ihanaa nauttia vuodenkierrosta myös sisällä! Ikäänkuin juhlia aina uutta kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin minäkin ajattelen: sellaiset tavarat pois, jotka eivät "tuota iloa". Konmaritus ei välttämättä tarkoita samaa kuin kolkko minimalismi.

   Poista
 11. Olen itsekin kausisisustaja ja nyt kun ollaan ja olemme enemmän vielä kotona se piristää kummasti kun vähän vaihtelee erilaisia asioita. Mutta olen kyllä laittanut pois tavaroita joita en enää käytä mutta olen myös hankkinut tilalle jotka miellyttää. Mökille olen vienyt myös paljon astioita ja tekstiilejä.
  Jos sinua nämä asiat miellyttää niin miksi niitä pois laittamaan. Nauti ja käy kirpparilla.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig