lauantai 3. huhtikuuta 2021

Pääsiäisterveisiä mökiltä!

Tulimme pääsiäisen viettoon mökille, niinkuin meillä on usein ollut tapana. Auto täynnä ruokaa ja talvivaatteita suuntasimme Savoon, ja ainoa ruuhkasuma osui kotikylän ABC-asemalle.

mokkipaasiainen
Kevät on edennyt täälläkin, mutta tuntuma on vielä enemmän talvinen kuin keväinen. Järvi on jäässä, olen edelleen uponnut polvia myöten lumeen "oikopolkuja" valitessa ja ruokia voi hyvin säilyttää myös ulkokuistilla. Lumi on jo alkanut sulaa seinänvierustoilta, mutta jouluruusu on yhä piilossa penkan alla.

kevat-jarvi-jaassa

vanha-navetta
Valoisat aamut ilahduttavat mökilläkin. Itselläni on tapana parkkeerata tähän sohvan kulmaukseen muiden vielä nukkuessa, ja katsella järvelle kahvikuppi kourassa.

vierasmokki
"Alamökiksi" tituleerattu rakennus valmistui esikoisemme synnyttyä ja sijaitsee kaikkein lähinnä rantaa. Majailemme täällä aina silloin, kun mökkeillemme yhdessä isovanhempien kanssa. Parvella asustellut teini on jo muuttanut ikiomaan aittaan, joten meidän on aika hankkiutua eroon parven alla olleesta pikkumiehen sängystä. Aloin tietenkin heti ideoita pientä pintaremonttia, seiniä valkoisemmiksi, lisää säilytystilaa ja ja ja....
vierasmokki
Pääsiäisperinteisiin kuuluu tietenkin pasha ja kulitsa. Olen ostanut pashamuotin aikoinaan ikonimaalarilta, jolta sain kaupan kylkiäisenä perintöreseptin ja pitkän sepustuksen pashan ja kulitsan historiasta. Tämä aarre kaivetaan esiin aina pääsiäisen kynnyksellä.

pasha-itse-tehty
Myös puusavotta on erottamaton osa pääsiäisperinteitä. Tulkoon miten kylmä talvi tahansa, eipä tule ainakaan polttopuut loppumaan!
puusavotta-kesamokki
Nyt ei tosin uhrata ajatuksia enää talvelle, vaan suunnataan katseen kotipihaan ja harppauksin etenevään kevääseen.  Ja ne ensi viikolle luvatut lumisateet ovat vain myöhäistä aprillipilaa, näin olen päättänyt!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig