sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Mahat pullollaan ja hymy herkässä

Kevään kuumin päivä vietettiin kummitytön synttäriherkkuja nautiskellen. Upea päivä upeassa seurassa, kotimatkalle lähdettiin mahat pullollaan ja hymy herkässä. Kiitos ihanaiset!


Vielä pitää kirjata muistiin viimeiset pääsiäisherkut. Yleensä pääsiäispöydästämme on löytynyt pasha ja kulitsa, mutta tänä vuonna kokeilin pashakakkua. Siitä tulikin tiukka kilpakumppani perinneherkuille!




Mitoitin kakun normaalia pienempään vuokaan (halkaisija noin 19 cm). Siitä huolimatta kakku on osoittautunut erittäin riittoisaksi. Maku ja rakenne paranevat päivä päivältä eli jatkossa kakun voi huoletta tehdä paria päivää ennen tarjoamista. Yön yli hyydyttämisen jälkeen täyte oli turhan pehmeää ja suunnitelinkin ohjeeseen toisen liivatelehden lisäämistä (kuvat on otettu tässä vaiheessa). Mutta kahden päivän päästä sekä rakenne että maku olivat suorastaan loistavat, joten tällä ohjeella jatketaan!



SUKLAINEN PASHA-KAKKU
Pohja:
3 munaa
1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl mantelirouhetta
50 g tummaa suklaata raastettuna
Kostutus:
maitoa
Täyte:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tlk sitruunarahkaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl rusinoita
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 liivatelehti


Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 19 cm irtopohjavuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita lopuksi kevyesti taikinaan mantelirouhe ja raastettu suklaa.
Paista kakkupohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.  Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen. 


Valmista täyte. Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita sitruunarahkaan sokerit ja rusinat. 
Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana rahkaseokseen. Lisää lopuksi vaniljavaahto varovasti nostellen.


Kokoa kakku takaisin irtopohjavuokaan. Laita pohjalle leivinpaperi, kostuta alimmainen kakkukerros maidolla ja levitä sille täytettä. Jatka toinen (kolmas) kerros samoin. Päälimmäiseksi tulee siis täytettä. Peitä kakku ja nosta se kylmään hyytymään, mieluiten yön yli.


Höylää pinnalle suklaata ennen tarjoilua. Koristele pääsiäisraekarkeilla. 
SHARE:

2 kommenttia

  1. Muistinpas nähneeni pääsiäiskakun ohjeen! Meillä tehdään tätä muutaman viikon päästä =) Ostin jo pääsiäisnamejakin!

    Miia Pörriäinen

    VastaaPoista
  2. No hyvin muistit! Meilläkin nameja jo ostettu, tosin ne ehditään syödä vielä moneen kertaan ennen pääsiäistä... Mutta kun ovat niin kauniita lasipurkissa:)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig