lauantai 30. huhtikuuta 2011

Simasuut

Tänä vuonna tein simat Hesarissa olleella ohjeella. Nyt on tiukka vertailu käynnissä, sillä aikaisemmin olen luottanut fariinisokeripussin ohjeeseen.
SIMA
5 l vettä
2 sitruunaa
4 dl fariinisokeria
4 dl sokeria
herneen kokoinen pala hiivaa
rusinoita


Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sokerit.
Pese sitruunat huolellisesti. Veistä kuoren keltaisesta osasta ohuita suikaleita. Poista valkoinen kuoriosa ja viipaloi sitruunat. Lisää kuorisuikaleet ja viipaleet siman joukkoon ja anna jäähtyä haaleaksi.
Liota hiivanokare nestetilkkaan ja sekoita juomaan. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Siivilöi ja pullota sima. Pudota jokaiseen pulloon rusinoita ja siirrä pullot kylmään. Sima valmistuu noin viikossa.

Hauskaa vappua kaikille simasuille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti