noin 24 kpl
100 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl pähkinärouhetta
100 g rouhittua suklaata
Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää muna vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe keskenään, lisää taikinaan ja sekoita. Lisää suklaarouhe ja sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikinaa pellille pieniksi keoiksi. Paista keksejä 175 asteessa noin 10-15 minuuttia, keksien koosta ja paksuudesta riippuen.
Voit myös leipoa taikinasta tangon ja leikata siitä "kiekkoja". Halutessasi voit painella palaset pellillä hieman litteämmiksi.
Itse leivoin sellaisia keskikokoisia keksejä, 24 kappaletta. Laitoin 12 keksiä / pelti, kun olin ensin paistanut koevedoksen. Välillä keksit ovat levinneet uunissa kovastikin, välillä eivät. Nyt laitoin valmiin taikinan hetkeksi jääkaappiin. Paksuhkot taikinakiekot levisivät hyvin hillitysti. En tiedä mistä taikinan leviäminen / leviämättömyys uunissa johtuu. Kylmäkäsittelystä? Jauhojen laadusta? Leipurin mielialasta? Kuun asennosta? Mielenkiintoista joka tapauksessa. Joku muuttuva tekijähän pitää aina olla, muuten kävisi leipominen tylsäksi!
Cookieresepti testattu :) Laitoin suklaaksi Tobleronea kaksinkertasen annoksen ja jätin pähkinät kokonaan pois. TOIMII!
VastaaPoistajoo pähkinät pois! :) ihan itkettää näin pähkinäallergikkona kuinka monessa kivassa reseptissä on pähkinää. Pitää keksiä jotain kivaa tilalle, yleensä tungen jotain auringonkukansiemenmurskaa niin melkein toimii :)
PoistaNam, Tobleronea! Täytyykin testata, kiitos vinkistä:)
VastaaPoistaUsemman päivän miettinyt mitäkö sitä lapsille jotakin maukasta taikoisi ja näitähän on nyt pakko kokeilla =)
VastaaPoistaKiva blogi... taidan vierailla useamminkin =)
-Jeme
Kiva että löytyi sopiva ohje! Ja lämpimästi tervetuloa:)
VastaaPoista