OMAR-BROWNIES
175 g voita
175-200 g taloussuklaata
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 dl rouhittua pähkinää (saksan/hassel/manteli/melkein mitä vaan)
10 Omar karkkia / 1 pss Daim-rakeita / Dumlea
Vuoraa leivinpaperilla noin 20x30 cm vuoka.
Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä, sekoita joukkoon sokerit ja suola.
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää munat kattilaan ja sekoita joukkoon vehnäjauhot, rouhitut pähkinät ja pienemmäksi pilkotut karamellit (Daim-rakeita ei tarvitse hienontaa).
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Taikinan kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi.
Anna levyn jäähtyä (mieluiten seuraavaan päivään) jääkaapissa ja leikkaa neliöiksi kylmänä (näin käsittely on helpompaa).
Teilläkin on kemuiltu synttäreitä! Browniet on ihan törkeän hyviä, ne ovat tällä haavaa mun "ei saa tehdä, jottei tule syötyä" -listalla. Tää herkuttelu alkaa nimittäin saamaan hiukkasen liian mittavia määriä...
VastaaPoistaTäällä vähän sama ongelma. Siksi aloitinkin taas pihassa lapiohommat, niin voi sitten iltasella "luvan" kanssa herkutella.
VastaaPoista8v poikani leipoi nämä valvonnassani omille synttäreilleen. browniesit jäivät litteähköiksi eivätki irronneet vuuasta sitten millään. omar oli sulanut ja tarttunut aika tiukkaan reunoihin kiinni. noin puolet saimme veitsen ja lastan kanssa irroitettua ehjinä tarjolle. hajonneet pojat ja minä pistelimme omiin suihin :) maku ei ollut hassumpi.
VastaaPoistaIkävää ettei ohje toiminut toivotulla tavalla:(
VastaaPoistaBrowniesit ovat kieltämättä aika likilaskuisia leivonnaisia, tässä ohjeessahan ei ole käytetty leivinjauhetta. Siksi on parempi tehdä ne "liian pieneen" kuin liian suureen vuokaan. Itse vuoraan vuoan usein leivinpaperilla.
En osaa sanoa, miksi omar oli sulanut tahmaiseksi? Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, karkit pysyivät omalla leivontakerrallani kiinteinä. Ehkä jätin sattumat kovin suuriksi:) Brownieseja on helpoin leikata jääkaappikylmänä ja ne kestävät hyvin pakastusta.
Kiitos sinulle palautteesta! Olen leiponut tällä ohjeella monesti enkä valitettavasti osaa sanoa mistä ongelmat johtuivat:(
harkitsinkin tuota leivinpaperin käyttöä, joten sen kanssa kokeilemme seuraavalla kerralla ja pienempää vuokaan. meillä on 23*32 vuoka jossa nämä teinne joten siinä sitten se syy litteyteen. täytyy kokeilla 23*23 vuokaa vaikka ensikerralla. juuri tuota 20*30 kokoakun ei löydy.. tai vaikka pyöreään 24cm irtopohjakakkuvuokaan. olivat niin kamalan helppotekoisia kun lapsi sai sekoitella kattilassa aineksia ilman vatkaimia että ovat hyvä leivonnainen juuri sellaiselle ihmiselle. maultaan vastasivat kyllä todellakin odotuksia joten ei tästä kokemuksestakaan paha mieli jäänyt ;)
VastaaPoistaNo hyvä ettei pikkumiehen leivontainnostus lopahtanut näihin! Ohje on tekemisen kannalta kyllä varsin lapsiystävällinen, ja äidillekin tulee vain vähän tiskiä:)
VastaaPoistaEn ole varma onko blogi vielä pystyssä että vastaatko tähän mutta leivoin tällä reseptillä dumldle brownietä ja muuten tuli oikein hyviä mutta kaikki toffee oli vajonnut pohjalle tahmaiseksi toffeelevyksi oli vaikea leikata ja syödä :/ osaatko sanoa miksi
VastaaPoistaHei!
PoistaEn osaa varmuudella sanoa, miksi Dumlet muuttuivat pohjalla toffeelevyksi. Itse olen huomannut, että leikkaamista helpottaa, kun muistaa vuorata vuoan leivinpaperilla ja antaa browniesien vetäytyä jääkappissa yön yli. Kunnolla jäähtynyt ja jähmettynyt brownies-"levy" on helppo poistaa vuoasta leivinpapereiden kulmista nostamalla, ja leikata sitten haluamansa kokoisiksi paloiksi leikkuulaudalla. Voit myös lisätä karkit viimeiseksi, eli kaada taikina vuokaan ja painele karamellit kevyesti taikinan pinnalle.
Toivottavasti näistä vinkeistä on apua!