Butterscotch chips-pussin kyljessä oli hyvältä kuulosta keksiohje. Vaikka muokkasin ohjetta, tuli siitä silti jenkkileivonnaisille tyypillisen makea. Hyvä puoli tietenkin on, että näitä ei kertakaikkiaan pysty syömään kovin montaa kerrallaan. Edes minunlaiseni keksihiiri.
BUTTERSCOTCH COOKIES
noin 36 kpl
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
3 1/2 dl kaurahiutaleita
150 g Hershey´s Butterscotch chips (100 g olisi riittänyt)
1. Vatkaa margariini ja sokerit hyvin sekaisin.
2. Lisää muna, vatkaa seos tasaiseksi.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää suklaa / karamellit, sekoita tasaiseksi.
5. Lusikoi pellille pieniä kekoja. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, noin 7-10 minuuttia.
* Pidin valmista taikinaa jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin keksit eivät paljoakaan levinneet.
* Keksien päällä olevat suolakiteiltä näyttävät hippuset ovat riisihiutaleita. Kaurahiutaleet loppuivat kesken, joten jatkoin taikinaa riisihiutaleilla. Olivat muuten mukavan rapsakoita!
Ihanan näköisiä ja kuuloisia!!
VastaaPoistaOi nam mitä herkkuja! Varmaan maistuisivat itse kullekin ;)
VastaaPoistaJa tuo Hershey's on ihan uusi tuttavuus. Täytyypä tsekkailla Cittarista taikka vaikka Haaparannan puolelta IcaMaxista (siellä on monesti paljon jenkkijuttuja myynnissä...)
Mukavaa viikonlopun alkua!
Nämä olivat helppoja tehdä, pikkuneidin kanssa leivottiin. Kaapissa odottelee vielä pussillinen Hershey´s milk chocolate mini kisses, katsotaan mitä saadaan niistä aikaiseksi. Ellei sitten puputeta ihan sellaisenaan:)
VastaaPoista