Viikonlopun jäljiltä kaapista löytyy yhtä sun toista. Ja kun yhdistelee sitä sun tätä, saa aikaiseksi maukkaan lounaspiirakan. Tämän piirakan pohjaan käytettiin perunamuusia, täytteeseen ranskankerma/ruokakerma/tuorejuuston loppuja. Alla suuntaa antava ohje, muokkaile jääkaapin sisällön mukaan.
LOUNASPIIRAS
POHJA
noin 2 dl perunamuusia
1 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 dl rypsiöljyä
TÄYTE
100 g savupeuraa
1/2 paprika
purjoa / sipulia
noin 2 dl "nestettä" (ruoanlaittofraichea / ruokakermaa / maitoa tms.)
2 munaa
paprikajauhetta
mustapippuria
juustoraastetta
1. Sekoita leivinjauhe sämpyläjauhoihin. Sekoita kaikki pohja-ainekset tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
2. Leikkaa savupeura, paprika ja purjo pieniksi paloiksi. Levitä pohjan päälle. Sekoita neste ja munat, mausta seos. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele päälle juustoraaste.
3. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti