tiistai 14. elokuuta 2012

Haikeutta

Maanantaina ilmassa oli sekä haikeutta että innostunutta odotusta. Viimeinen kiireetön aamu, auringonpaistetta, tunne kesän taittumisesta syksyksi, retki uimarannalle, eskarirepun pakkausta.
Päiväkahvilla piti kuitenkin hakeutua varjoon, kirsikkapuun alle. Eipä ole tuota ongelmaa ollut liiaksi tänä kesänä!
Kahvin kaverina nautiskelin vähän parempaa mamman marjapiirakkaa, jonka ohje on Lämmöllä tehtyä blogin Maijalta. Jujuna täytteessä käytetty kondensoitu maito. Marjoina käytin musta- ja valkoherukoita sekä vadelmia. Kyllä oli makoisaa!
Pyöreän pöydän liina on kirppislöytö, hintaa huimat 0,20€. 

Nyt täysillä uuteen syksyyn, vaikka kesäkeleistähän ei vielä luovuta. Ja tsemppiä kaikille lapsensa ensi kertaa koulutielle saattaville!

SHARE:

17 kommenttia

 1. Sulla on taito ottaa kauniita, tunnelmallisia kuvia.
  Meillä tyttö aloitti eilen eskarin ja kyllä tyttöä ja minua molempia jännitti niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna<3

   Meillä eskarin aloitusjännitystä helpotti se, että eskari jatkui aikaisemman hoitopaikan kanssa samassa talossa ja vieläpä melkein samojen tätien kanssa. Mutta kyllä meidän runotyttöä (ja äitiä) silti jännitti, mitähän se onkaan sitten ensi vuonna? Kääk!

   Poista
 2. Haikeutta on, mutta upeissa kuvissasi on vielä ihana kesätunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän niitä kesäkelejä sitten tarjoillaan... Onneksi illatkin ovat olleet ihania, tästä täytyy nyt ottaa kaikki irti!

   Poista
 3. Ehdin jo ihastella liinaa ennen kuin edes luin siitä. Ihanan loppukesäinen fiilis =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla oli jotenkin ihan täydellinen iltahetki, olisi niiiiin tehnyt mieli ottaa lasi punaviiniä ja istahtaa tuohon kirsikkapuun alle. Mutta kun piti mennä neidin kanssa iltapesulle ja pakkaamaan tavarat ja sitten olikin jo niin väsynyt aikaisista herätyksistä... Elokuu on kyllä ihanaa aikaa, vaikka kesästä jäikin selvästi aurinko -ja energiavaje!:)

   Poista
  2. Ja siis punaviini olisi sopinut siinäkin mielessä, että ehdin jo kuvan kahvihetkellä läikyttää kahvit uudelle liinalle. Sinne olisi hyvin vielä mahtunut punaviinitahra:D

   Poista
 4. täälläkin oli tänään eka eskaripäivä, kyllä vaan tuntu haikeelta kun esikoinen nyt sille koulutielle sitten lähti. *huokaus* :)

  Tänään on ollu ihan helteistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi kelit hellii! On se mukavampaa aloittaa arki aurinkoisesti ja ehkä se vähän lievittää tätä "luopumisen" tuskaakin.

   Poista
 5. Oi, ihanaa ekaa eskariviikkoa äidille ja tyttärelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Onneksi saatiin eilen kotiin ihanan iloinen tyttö, joka toisti monta kertaa päivän aikana "eskarissa oli tosi kivaa!" Tänään lähdetään jo ihan eri fiiliksellä:)

   Poista
 6. Voi ei. Taasko mä joudun leipomaan tässä lähipäivinä... taikasana oli tuo kondensoitu maito. Käääk ja nam! :D

  VastaaPoista
 7. No ompas ollut edullinen liina! Nautitaan täysillä näistä ihanista hellepäivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinassa oli pieni kahvitahra reunassa, siksi kai se oli niin edullinen. Ostin liinan juuri tätä ulkopöytää varten, joten se ei haitannut. Varsinkaan sen jälkeen, kun onnistuin itse läikyttämään ison kahviläikän keskelle liinaa:D Onneksi lähti pesussa (ja vanhakin hävisi lähes näkymättömiin) kun laitoin kunnon sörsselit koneeseen!

   Poista
 8. Mukavaa kun koululaiset saavat aloittaa lukuvuoden auringon paisteessa :) Energiaa koulunkäyntiin :)
  Kiva pöytäliina, siinä vähän syksyä. Mullaki oli tänään leipomispäivä, ihan tavis mustikkapiirakka kermaviilillä, hyvää tuli .
  Kivaa loppuviikkoa sinnepäin :)

  VastaaPoista
 9. Totta, ei tunnu arki ihan niin tylsältä, kun saa vielä jatkaa kesäleikkejä kesätamineissa.

  Mustikkapiirakkaa, nam! Voiko siitä edes tavisversioita tehdä, on aina niin herkkua?! Aurinkoista viikon jatkoa sinnekin:)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig