perjantai 3. elokuuta 2012

Wilma

Tänä vuonna kokeilussa on ollut avomaakurkku Wilma. Ja hyvinhän tuo kokeilu näyttää onnistuvan!
Alunperin istutin kaksi taimea. Toinen katkesi melko varhain (vierestä löytyneiden pökäleiden perusteella kissan jäljiltä). Onneksi kyseessä on itsepölyttyvä lajike. Ei tästä nyt ehkä koko vuoden suolakurkkuja saa, mutta olemme jo jonkin aikaa nauttineet kurkun päivässä. Varsin satoisa lajike siis.
Erityisen ihanalta tuntuu, kun lapsi voileipää tehdessään varmistaa: "ovathan nämä varmasti oman maan kurkkuja?"
SHARE:

16 kommenttia

 1. Tuo minustakin on parasta, kun lapsi kyselee - onko omia? Tykkää myös jos pyydän kipasemaan ja hakemaan kasvimaalta jotain.
  Tosin meijän avomaankurkkuina ostetut taimet tekevät pitkiä kurkkuja. Vähän harmi, mutta kunhan satoa tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satoa odotellessa siis! Pitkästä ainakin riittää pidempään, lyhyet tulee rouskuteltua hetkessä:)

   Poista
 2. Todellista lähiruokaa, jota on kiva tarjota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Ihan harmitti, kun kävi ulkomaalaisia vieraita, eikä kasvimaan sato ollut vielä parhaimmillaan. Onneksi pystyin edes tarjoamaa oman maan perunaa ja mansikkaa. Aika polleana olinkin:D

   Poista
 3. Mäkin niin haluaisin oman kasvimaan. Tunnistan omat voimavarani ja se saa siirtyä muutaman vuoden päähän. Lähiruoka minullakin painaa todella paljon tuossa kasvimaahaaveessa. Nykyiset potager-tyyppiset kasvimaat ovat myös niin kauniita, että ne ovat ihana ja kaunis lisä puutarhaan. Joko olen kyllin hehkuttanut sun kasvimaata ja kasvihuonettasi? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Musta tuo kasvimaan pito on jotenkin yksinkertaista ja selkeää. Keväällä istutetaan ja syksyllä korjataan sato. Mutta perennapenkit sen sijaan vaatii multa ihan liikaa suunnittelua ja voimavaroja, joten se penkin laajennus siirtyy TAAS ensi vuoteen:)

   Poista
 4. Meillä ei oo kurkunkasvatukset menneet ihan noin hyvin. Vaikka siis taimiahan meille siemenestä nousi monia kymmeniä, niin vielä ovat kukka-asteella. Jos vaan lämmintä riittää niin ehkä me satoakin saadaan... Taitaa olla ihan liian köyhää toi meidän kasvimaa (entistä viljapeltoa) kun ei oikein mikään jaksa siinä kasvaa. Onneks sentään perunaa ollaan jo saatu ja porkkanat ja pavutkin kasvaa ihan kivasti. Mut punajuuret ja sipulit on jääneet tosi pieniksi.

  Toi on kyllä ihan parasta kun saa syödä oman puutarhan tuotoksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän viljelykset kuulostaa pikkuisen suuremmilta!:) Meillä pari taimea sitä ja pari taimea tätä... Mutta sipuli on ollut jotenkin kitukasvuista täälläkin, hyvältä näyttäneen alun jälkeen.

   Nyt vaan peukut pystyyn lämpimälle syksylle, niin saadaan sato pöytään!

   Poista
 5. Ihania oman maan kurkkuja! :) Multa jäi suunnitelmista huolimatta avomaan kurkut laittamatta... niin kuin moni muukin, tänä kesänä. Höh. Toisaalta nekin vähät, jotka kasvimaalle istutin, on kasvaneet tänä vuonna tosi huonosti. Mut eipähän ole tarttenut itse nähdä kastelun suhteen vaivaa... Jospa ensi kesänä paremmalla onnella (ja inspiraatiolla)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin pyörii aika monta siemenpussia sisällä:) Keväällä (tai oikeastaan talvella jo) iskee aina hulluus ja todellisuudentaju hämärtyy siemenpussien edessä. Ja sitten istutusvaiheessa tajuaa, että eihän nämä mihinkään mahdu!

   Kastelun suhteen on tosiaan päässyt helpolla, ei ole tarvinnut huolehtia kuin kasvihuoneesta.

   Poista
 6. Nam, avomaan kurkut ovat parhaita! Mulla oli joskus pari vuotta sitten (ja aiemminkin) niin surkeat kokemukset avomaankurkkujen kanssa, että en ole sen koommin edes koittanut. Ens kesänä uusi yritys (ehkä Wilman kanssa?) Pakkohan noita on saada! Kurkku päivässä olisi ihan oiva käyttötahti... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää lienee tätä aloittelijan tuuria!:D Mutta kuten mummelikin tuossa alla kommentoi, Wilma on varma valinta! Ensi vuonna siis:)

   Poista
 7. Vilma on yksi perhaita avomaan kurkku lajikkeita. Ei ole kuin hyvää sanottavaa siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva huomata, että tuli ihan tuurilla tehtyä nappivalinta! Tällä jatketaan myös ensi vuonna, ja vähän useammalla taimella:)

   Poista
 8. Voi sitä onnea ja autuutta kun saa nauttia oman puutarhan antimia!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig