tiistai 28. elokuuta 2012

Tanskan vienti

Tanskan vienti on vanha, satoisa ja maukas tomaattilajike.
Mutta nyt tämä Tanskan ensikertalainen pelkää, ehtivätkö nämä kypsyä kasvihuoneessa? Olen sekä latvonut että taitellut alalehtiä pois pitkin kesää. Pitäisikö lehtiä karsia vielä rankemmalla kädellä?
Vinkkejä tomaattikonkareilta?
SHARE:

14 kommenttia

 1. Lehtiä voit karsia vielä vähän lisääkin pois varoen ette itomaatit tipu, Tuossa kuvassakin niin paljon pimentäviä lehtiä. Mutta ei liian rankasti kuitenkaan voi kerralla ottaa ettei tomaatit ala halkeilla, vain pari- kolme lehteä pahimmista pesäkkeistä.
  Onhan siinä jo niin komeita kypsiä syötäväksikin, Komeita raakileita paljon, Tanskan vienti on satoisa lajike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli näistä ohjeista! Poistelen varovasti lisää lehtiä. Ensimmäistä kertaa kokeilin Tanskan vientiä ja olen kyllä tyytyväinen satoisaan lajikkeeseen:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kun on tähän asti päässyt keräämään ainoastaan kirsikkatomaatteja, tuntuvat nämä muhkean isoilta!

   Poista
 3. Onpas hyvän näköisiä tomaatteja!
  Meillä kylväytyy joka kesä itsekseen lantalaan tomaatteja, kun nakkaan sinne kaikki eläimiltä jääneet ruoanjämät. Hirveän isoja ja lihavia tomaateista siellä tulee, mutta harvoin ehtivät kypsyä ennen viileitä ilmoja.
  Kasvihuoneessa miulla on vaan pensastomaatteja, pieniä, mutta ihan satoisia nekin.

  VastaaPoista
 4. Olen itsekin miettinyt samaa, että voiko kypsyvien terttujen yläpuolelta napsia lehtiä pois. Muistan vain ohjeen, että kypsyvään terttuun asti saapi poistaa. Jos sen yläpuolelta poistaa, kasvin nestekierto? menee sekaisin tai jotain sinne päin. Tuota mummelin ohjetta voisin myös kokeilla 2-3 lehteä pois pahimmista pöheiköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itsekin olin poistanut vain ensimmäiseen terttuun asti, niiden yläpuolelta en uskaltanut. Mutta nyt kyllä kokeilen tuota mummelin ohjetta!

   Poista
 5. Täytyykin heti laittaa tämä linkki serkulle, sillä hänellä on ensimmäistä syksyä sato valmistumassa kasvihuoneesta. Kiitos!

  Kokeile myös kirsikkatomaatteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä ihastuin Chocolate Cherry kirsikkatomaatteihin, josta pieni postaus tuolla aikaisemmin. Helppoja, nopeita, satoisia ja makeita, ihan täydellisiä siis!

   Poista
 6. Mullakin on komeita tomaatteja mutta ihan vihreitä ja....ulkona. :/ Kun ei ole sitä kasvihuonetta. Saa nähä kuinka niille käy, vai etinkö jostain jonkun säilöntäohjeen niille. (jos jollakulla on vinkkiä niin otetaan vastaan. Oon yhden terun ottanu koemielessä sisälle mutta ei vielä ainakaan oo vihertyny, ainakin puoltoista viikkoa ollu ikkunalaudalla)

  Komeat on sun tanskanviennit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekoampa tähänkin, laita ne tomaatin vihreät raakileet pimeään, ja jos joudut enempi ottamaan syksyllä vihreenä pois. laita isot laatikkoon kerrolsittain, sanomalehteä väliin ja pimeään sitten laatikko, sieltä sitten otat pois sitämukaa kun kypsyvät, Pienistä tee etikkasäilykettä.

   Poista
  2. Kiitos mummeli tästäkin vinkistä! Kokeiluun menee, ehdottomasti.

   Poista
 7. Saattaapi olla, että paistettujen vihreiden tomaattien ohjetta tarvitaan täälläkin... (se oli ainaoa mikä tuli äkkiseltään mieleen:D)

  Kerro, miten ikkunalla kypsyttely onnistuu. Pensastomaatteja muistan joskus keränneeni koriin, jota sitten kypsyttelin sisällä. Kyllä niistä osa alkoi punertaa, mutta makeitahan niistä ei kyllä tullut.

  Nyt vaan vielä paljon aurinkoa ja lämpimiä syyspäiviä!!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig