3 KPL
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 dl kesäkurpitsaraastetta
2 rkl öljyä
1 pss kuivahiivaa
noin 7 dl sämpyläjauhoja (tai 3 dl sämpyläjauhoja + 4 dl hiivaleipäjauhoja, jolloin eivät ole yhtä rouheisia, mutta pehmoisia kylläkin)
1. Sekoita +42 asteiseen veteen suola, siirappi ja huoneenlämpöinen kesäkurpitsaraaste. Lisää öljy.
2. Sekoita kuivahiiva osaan sämpyläjauhoja ja lisää nesteeseen. Alusta pehmeäksi taikinaksi.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 40 min.
4. Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina 3 osaan. Taputtele osat käsin suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, käytä reilusti jauhoja. Kääri levyt vinosti rullalle kulmasta alkaen.
5. Anna kohota pellillä noin 20 minuuttia. Tee pintaan viiltoja terävällä veitsellä.
6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Herkullisen näköisiä patonkeja! Reseptiäsi täytyy kyllä pikimmiten kokeilla.
VastaaPoistaNäin yön ylikin maistuvat hyviltä, melkeinpä mehevämmiltä kuin eilen:)
PoistaKiitos tästä! Juuri mietinkin, mitä tänään tehtäisiin, kun ulkonakin on niin harmaata. Taidetaan leipoa sämpylöitä...tosin sämpyjauhoja ei ole mutta katsotaan onnistuisko kaikilla mahdollisilla jauhoilla mitä hyllystä löytyy:)
VastaaPoistaIhan varmasti onnistuu kaikilla mahdollisilla jauhoilla:) Mukavaa leivontapäivää!
PoistaKuoritaanko kurpitsasta kuoret vai raastetaanko kaikkineen päivineen?
VastaaPoistaMinä raastoin kuorineen. Ensin meinasin kuoria, jotta raaste piiloutuisi taikinaan paremmin (tuo pikkumaistelija on välillä hieman epäluuloinen). Mutta otin riskin ja hyvin on maistunut koko perheelle!
PoistaHerkullisilta näyttävät! Nam! Mutta miten sinne sopii kesäkurpitsa?? Kyselee hyvinkin ennakkoluuloinen kaavoihin kangistunut kotileipuri ;))
VastaaPoistaHyvin sopii:) Kesäkurpitsahan on hyvin miedon makuinen ja tuo tässäkin taikinaan lähinnä mehevyyttä. Itse tungen sitä näin satoaikaan ihan joka paikkaan, kuten esim. suklaa-muffinsseihin http://kaneliajakardemummaa.blogspot.fi/2011/09/putte-possun-nimipaivaa-eilen.html
VastaaPoistaJaahas, että tämmöinen resepti... näyttää herkulliselta :) Pakkohan tätä on kokeilla nyt kun satoakin tulee. Eilen syötiin niin herkullista kesäkurpitsakeittoa, että pehtoori meinasi langeta eteeni polvilleen ;D Omasta päästä sovelsin ja täytyy sanoa,että oli kyllä hyvää!
VastaaPoistaAivan ihana kuvakertomus häistä. Kivoja yksityiskohtia ja kauniita kattausideoita. Hienot kirppislöydötkin olit tehnyt. Mukavaa viikonjatkoa!
Saisko sitä oman pään sovellusta näppikselle asti..? Mielelläni minäkin veisin isännältä jalat alta:D
PoistaNäyttää ihanan rouhealle, maalaispatongille. Pitää laittaa reseptikorvan taakse, sillä meilläkin on kesäkurpitsa alkanut antaa satoa. Tämä näyttää herkulle tavalle käyttää kurpitsaa :)
VastaaPoistaNo sellaisia rouheita nämä kyllä olivatkin. Syötiin oman maan basilikasta tehdyn peston kaverina. Kun kehuskelin ruokapöydässä, että kurpitsat ja pesto ovat omasta maasta, tytär kysyi silmät suurina:" kasvaako meillä pestoakin??" :D
PoistaKyllä maistuivat patongit myös naapurin perheelle, kiitos kun toitte iltapalaksi!!! Lapset sanoivat nami nami ja varmistivat vielä, että saavat niitä myös aamupalaksi... ;DD
VastaaPoistaEli tällä ohjeella teen minäkin patonkeja. :)
S-
Hyvä että maistui! Oli ainakin tuoretta, ihan meinasi näpit palaa tuontireissulla:)
PoistaHelppo ohje, suosittelen!
Kesäkurpitsaohjeita mä metsästän :) Koska satoa tulee niin paljon. Tämä lähtee nyt kokeiluun! Kiitos :)
VastaaPoistaTämä on nyt SITÄ aikaa:) Tuolta oikean reunan tunnisteista "kesäkurpitsa" löytyy pari muutakin testattua ohjetta.
PoistaKyllä, tätäkin on kokeiltava, kuten monia muitakin mainioita leipäohjeitasi:)
VastaaPoistaJust eilen ihailin sun pirteää piirakkakuvaa ja mietiskelin, että sitten taas sadepäivänä:)
PoistaKiitos tästä ohjeesta. Saamme niin paljon kesäkurpitsaa appikukolta, että kaikki variaatiot jo käytössä :D
VastaaPoistaOnneksi kesäkurpitsaa voi käyttää niin monipuolisesti. Herkkuhetkiä teille!:)
PoistaHerkullisen rapeanoloinen patonki - ja kesäkurpitsa antaa varmaan hieman kosteutta, jotta patonki säilyy mehevämpänä hieman pidempään!
VastaaPoistaKesäkurpitsa ei edes "näy" patongissa - joten meidänkin pojat varmasti syövät :-)
Kiitos inspiraatiosta - viikonloppuna meillä leivotaan kesäkurpitsapatonkeja!
Toivottavasti leivät maistuivat:) Meidän neiti ilmoitti, että kesäkurpitsaa "saa" tästä lähin käyttää leivonnassa, mutta ruoassa hän ei siitä tykkää. Sitähän siis ei ole ujuttu munakkaisiin, lihamakaronilaatikoihin, pataruokiin...;)
Poista