keskiviikko 1. elokuuta 2012

Aamuherkkuja

Saamme tyttären kanssa nauttia lokoisista lomapäivistä vielä pari viikkoa. Ilo otetaan irti erityisesti rauhallisista aamuista. Ja niin kauan kuin penkissä riittää mansikkaa, meillä herkutellaan mansikka-lemon curd-leivillä, koko perheen suosikilla.
Paras lopputulos tulee tietenkin itse tehdyllä lemon curdilla. Eli paahdetaan hyvää leipää, voidellaan se reilulla kerroksella lemon curdia, päälle viipaloidaan mansikkaa. Sitruunatahna ja mansikka taittavat toistensa kirpeyttä ja ovat yhdessä ihanan makea, mutta kuitenkin raikas parivaljakko.
Ja jos oikein villiksi heittäytyy (kun bikinikuntoonkaan on enää turha rehkiä), voidellaan leipä ennen lemon curdia voilla / margariinilla. Antaa ihanaa pehmeyttä, mutta maistuu vallan mainiosti siis pelkästään lemon curd-mansikka yhdistelmälläkin. Suosittelen kokeilemaan!
SHARE:

11 kommenttia

 1. Aivan ihanan maukkaan näköinen leipä! pitää kyllä kokeolla.
  Ihania lomahetkiä teille!

  VastaaPoista
 2. Tähän ei voi muuta todeta kun.. tätä pakko päästä kokeilemaan. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Tämä kuulostaa niin hyvälle, että täytyy kokeilla, mutta sitruunaa ja mansikkaa, niin voiko tuo muuta olla kuin hyvää?

  VastaaPoista
 4. Näyttää herkulliselta, en ole koskaan kuullut moisesta, pitänee kokeilla...

  VastaaPoista
 5. Hmmm. herkulle näyttää! Sitruuna&mansikka kyllä sopivat toisiinsa. Raikasta&makeaa :)

  VastaaPoista
 6. Näyttää niin herkulliselta ja edelleen olen niin kade sun omaan mansikkamaahan ;)

  VastaaPoista
 7. Herkulliselle näyttää ja kuvatkin on niin kauniit ja herkulliset!:)

  VastaaPoista
 8. Herkullinen leipä! Toivottavasti eillä riitää näitä aurinkoisia mansikka-aamuja vielä loppulomallekkin.

  VastaaPoista
 9. Tämän on ollut meidän kesäsuosikki jo useamman vuoden ja tuputetaan sitä aina vieraillekin. Suurin osa on kyllä pitänyt:) Mummo ja pikkuneiti herkuttelevat lisäksi lemon curd-aurajuusto croissanteilla, mutta se alkaa olla jo hieman extremeä meikäläiselle...

  VastaaPoista
 10. Ooo....täytyis kokeilla, jos vaan jostain vielä mansikkaa sais. Se tosin aiheuttaa mulle närästystä nyt, mutta ehkä saattais voida kärsiä tommosen herkun takia. ;)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig