sunnuntai 26. elokuuta 2012

Rapujuhlat

Rapujuhlat on nyt vietetty. Ja kylläpä taas maistui niiiiin hyvälle!
Naapurin isäntä hoiti ravustamisen,
ja naisväki esillepanon.
Koristeena käytettiin oman puutarhan tuotoksia. Serveteissä köynnöskrassia ja villiviinin lehtiä, raputarjotin puolestaan sai kruunun kastehelmikulhoon tehdystä mini-asetelmasta: mustaherukan lehtiä, kruunutillin kukintoja, krassia. 
Pöytäkukkasina pallohortensiaa ja minttua.
Muistimme myös voit, tillit, sitruunat ja sormienhuljutteluastiat. 
Vihdoin kaikki oli valmista ja vuosittainen rapujuhla pääsi alkamaan!
 Se ihka ensimmäinen rapuleipä...aah mikä täydellinen makuelämys!
Loppuun herkuteltiin sesonkiin sopivasti mustikoilla ja kurkkuyrtin kukilla koristellulla suklaakakulla ja vaniljakastikkeella.
Terveisiä naapuriin, ensi vuoden juhlia odotellaan jo!

SHARE:

36 kommenttia

  1. Kylläpäs teillä on ollut tosi kaunis pöytä ja varmasti mukavat juhlat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! Oli mukavan rentoa, niinkuin tällä porukalla aina:)

      Poista
  2. Ihanat juhlakuvat!

    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
  3. Hieno ja näyttävä tuo raputorni . Meidän juhlissa ei voinut kunnon tornia rakentaa , kun piti jakaa rapuja pitkään pöytään että kaikki ylettyvät niihin ;D
    Todella kaunista ja herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset ilmoittivat haluvansa mukaan ensi vuonna (tähän asti ravut eivät ole maistuneet), eli silloin tarvitaan pidempi pöytä ja torni-idea ei tosiaankaan siinä toimi. Tuollaista tornia ei niin vain siirellä!:)

      Poista
  4. Kaunista aurinkoaamua kammarista...Uppeita kuvia niinku varmaan juhlatkin:)

    VastaaPoista
  5. Rapujuhlat on ihan mahtavia! En niinkään välitä ravuista, mutta seura ja tunnelma on ihan parasta ja kyllä ne ravut maistuvat ihan hyviltä kun on niin mukavaa ;) Omia juhlia odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, voihan sitä juhlia ilman rapujakin;) Tietyt perinnejuhlat on mahtavia ja niitä on mukava odotella. Hauskoja juhlia siis sinnekin!:)

      Poista
  6. Slurpsis, vesi herahti kielelle pelkistä kuvista!

    VastaaPoista
  7. Upeita kuvia ja todella kaunis kattaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanni, eikös se kattaus ole puoli ruokaa?:) Tosin miehillä ei aina meinaa kärsivällisyys riittää odottamiseen, kun naisväki vielä hioo yksityiskohtia:D

      Poista
  8. Vau!! Olisin halunnut olla mukana :)

    VastaaPoista
  9. Ihan kuin jostain upeasta sisustuslehdestä! Kun te juhlitte, minä seurasin pihamme kettuja ja sain kokea elämäni eka kerran yhden ketun monista äänistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko kertoa yksi oma kettukokemus: olimme asuneet vasta jonkin aikaa tällä uudella asuinalueella ja naapuritaloja ei vielä juurikaan ollut. Eräänä myöhäisenä iltana istuimme tyttären kummitädin kanssa keittiössä ja huomasimme, kun liiketunnistimet sytyttivät kaikki pihavalot. Etupihalla samoili kettu kaikessa rauhassa eikä välittänyt meistä tuijottelijoista pätkääkään. Yritimme huutaa miehiä dvd:n ja konjakin äärestä katsomaan moista luontoihmettä, johon saimme vastauksen: "kettuja tulee ja menee, mutta tämä leffa pyörii vain kerran!":D

      Poista
  10. Mieletön kattaus. Mä oon käynyt parissa muussakin blogissa kuolaamassa rapuja. Toi skumppalasikuva on aika houkuttava, vaikka en ole moneen vuoteen enää alkoholia käyttänytkään. Teillä on ollut varmasti kivaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Oletkos muuten koskaan kokeillut alkoholitonta kuohuvaa? On oikeasti hyvää, meiltä löytyy sitä aina kaapista alkoholittomien vieraiden varalle. Saa ainakin Prismasta, itse tykkään Carl Jung Schloss Boosenburg -merkistä.

      Poista
    2. Olen kokeillut. Joskus maistuu myös alkoholiton siideri. Täytyy kokeilla tuo merkki, sitä en ole kokeillut.

      Poista
  11. Rapujuhlat on yksi alkusyksyn parhaimpia juttuja! Valitettavast taitaa jäädä omalta osalta tänä vuonna väliin, kun ei ole tullut kutsua toisten järkkäämiin ja itsellä ei nyt energiat riitä järkkäämiseen.... Mut ihanat kuvat, mitä herkkuja ja mikä tunnelma! Ensi vuonna otan vahingon takaisin! :P

    VastaaPoista
  12. voi voi nam nam, en ole aikoihin saanut vaikka pienenä isä aina ravusti ja niitä keitettiin ja herkuteltiin joka syksy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt pitää kyllä kiireesti korjata vuosien katkos ja saattaa taas perinne kunniaan! Minusta on ihanaa, kun lapset ovat pääseet mukaan ravustuspuuhiin, vaikka ravut eivät vielä oikein ole maistuneetkaan. Nyt tosin katraan vanhin ilmoitti, että ensi vuonna haluaa mukaan rapupöytään. Tähän asti lapsille on ollut oma herkkupöytä.

      Poista
  13. Ihana kattaus ja herkut ja niin kauniit kuvatkin on postauksessasi!

    VastaaPoista
  14. Ihanat herkut ! Tuo rapujen esillepano on loistava. Taidan tarvita kerrosvadin minäkin ! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjalla on Kastehelmi kakkulautanen, päällä halkaisijaltaan hieman pienempi jalallinen kakkuvati ja joskus on vielä tehty kolmaskin kerros. Näin saa kyllä näyttävyyttä, mutta tuota ei pahemmin siirrellä! Jokavuotinen jännitysmomentti onkin, kun naapurin rouvan kanssa kannamme keittiössä rakennetun tornin itse juhlapöytään. Astiat kun pääsevät liukumaan helposti. Toistaiseksi ravut eivät ole käyneet lattian kautta:D

      Poista
  15. Kanelia ja kardemummaa, sinulle on tunnustus blogissani.

    VastaaPoista
  16. Todella kaunis kattaus, herkulliset ravut, ja vielä satumainen mustikkapiiras!

    VastaaPoista
  17. Ihanat rapujuhlat kauniine kattauksineen!

    Ihan tässä vesi kielelle tirahtaa pelkästään kauniita kuviasi katsellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehillä ei meinannut kärsivällisyys riittää odotella kuvien ottoa:) Ja kieltämättä sitä itselläkin valui kuola suunpielistä, kun melkein jo maistoi sen ensimmäisen rapuleivät suussaan. Vähän sama kuin joulupöydässä: tietää valmiiksi millaisia herkkuja on luvassa!

      Poista

Blog Design Created by pipdig