sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Pakko se on myöntää

Terveisiä Rukalta! Enpä olisi hiihtoloman alussa arvannut, että kirjoitan matkaraporttia näin innoissani. Taisin kokea pienen talvikäännytyksen. 
Alku oli kyllä hieman takkuinen. Jo menestyksekkäästi hiihdon saloihin sukeltanut Ohjelmointipäällikkö lanseerasi ensimmäisenä lomapäivänä uuden tyylin. Ilman sauvoja, takaperin, kiukun kera. Luonnollisesti apua tai neuvoja ei otettu vastaan. Äidin ja pojan hiihtoinnokkuudessa näytti olevan kovasti samaa. 
Kyllähän minäkin painostuksen alla taivuin ja sujautin sukset jalkaani. Lainahöyhenissä: sauvat appiukolta ja sukset anopilta. Monot sentään olivat omat.

Pääasiallisesti äiti juoksi vetojuhtana pitkin järven jäätä jälkikasvun "istuessa" pulkassa. Treeni oli kyllä tehokasta.
Mökkikylään näkynyt Konttainen päätettiin valloittaa koko perheen voimin. Reitin varrella kuningasidea ei tuntunut enää ihan yhtä kurkolta.
Perillä odotti kuitenkin huikeat näkymät. Ja alas päästiin nopeasti (ja lähes turvallisesti) peppumäkeä puiden välistä pujotellen.
Löysin minä lomalla yhden kasvihuoneenkin. Tosin sisältö ei tällaista vilukissaa miellyttänyt.
Loman elämysrikkaimman päivän tarjosi Lammintupa. Täällä täyttyi monta pikkuihmisen haavetta.
Oli huskyajelua, pororekeä, napakelkkaa, ihana taukotupa herkullisine leipomuksineen, 
 pienelle sopivaa moottorikelkkailua. 
Isot ja pienet matkalaiset ihastuivat paikan tarjontaan, toimivuuteen ja ennen kaikkea työntekijöiden mahtavaan asenteeseen. Rahoille todellakin sai vastinetta, vaikka paikka toki tarjoaa myös ilmaista iloa. Suosittelen lämpimästi!
Pakko se on siis myöntää, talvellakin voi olla kivaa. Ja näin sanoo ihminen, jonka mielestä talven ainoa hyvä puoli on ollut käärmevapaat metsäsamoilut.
Varovaisesti myönsin miehelle, että voisinhan minä ensi vuonna pakata ihan omat sukset mukaan. Jospa niille alkaa taas löytyä käyttöä, 10 vuoden tauon jälkeen.

SHARE:

17 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Aurinko pilkahti vain yhtenä päivänä, mutta onneksi maisema oli vielä kauniin valkeaa. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Fantastic cute pictures! Do you really use a render to carry the sled? Funny!
  Spring is coming here, a lot of early flowers and buds all around. But it seems to be very cozy at your snowy place. I love the last pic! Nothing's better than the eyes of little children while watching something interesting....the world is a miracle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. These pics are from our winter holiday, from Lappland. Not normally riding with reindeers.:) But it was quite an experience for children and adults. As was the husky ride, wow!

   Poista
 3. Teillä on varmasti ollut ihana loma! Niin paljon täällä blogeissa vilahdellut Lappi-maisemia, että alkanut nousta matkakuume. :)

  VastaaPoista
 4. Mä niin yhdyn tuohon talvi inhoajiin :) Asenteessani on vikaa... Erittäin voipaannuttavalta lomalta kuulostaa :))

  VastaaPoista
 5. Lappi on aina ollut lähellä sydäntä, vaikka talvi ei. Olipa ihana mökki sisustuksineen.

  VastaaPoista
 6. Minä tarvitsisin myös tuollaisen talvikäännytyksen. Olen todella ärsyttävän talvi- ja ennenkaikkea hiihtovastainen. En ole hiidellyt sitten kouluaikojen. Kuvasi näyttivät niin mukavilta, että ehkä munkin talvi-inho saattaa vielä jonain päivänä unohtua.

  VastaaPoista
 7. Lukeudun myös niihin hivenen talvivastaisiin ihmisiin. Hiihtämisestä kyllä tykkään ja matka Lappiin olisi mieluinen kokemus. Siis oikea talviloma, eikä näitä litsislätsis-talvia, joita täällä etelässä näyttää olevan ihan liikaa.

  VastaaPoista
 8. Kivoja kuvia lomalta! :) Ja yhdessä kuvassa just se täydellinen sohvapöytä jonka meille haluisin....

  Mä en ole myöskään mikään innokas talviurheilun harrastaja...tosin tänä vuonna olisin oikeasti halunnut hiihtämään (olikohan mulla kuumetta? ;) ) mutten yksinkertaisesti ehtinyt aikanaan! Ensi vuonna sitten.

  VastaaPoista
 9. Kauniita talvisia kuvia. Tykkään talvesta, mutta oikeista sellaisista. Hiihtely pelloilla on ihanaa, mutta nyt alkaa jo täältä Pohjois-Pohjanmaaltakin lumet olla vähissä.

  VastaaPoista
 10. Minäkään en ole mikään talviharrastaja, mutta nyt kävimme lomalaisemme kanssa parin päivän retkellä Syötteellä. Minäkin laitoin parinkymmenen vuoden tauon jälkeen sukset jalkaan ja näytin mallia... Onneksi niitä välineitä saa vuokrattua, meiltä ei löydy mitään.
  Ihanat tykkylumikuvat! Meltä jäi harmittavasti nuo kuvat saamatta. Blogissani on talvikuvia!

  VastaaPoista
 11. Aahhahhaa, kasvihuonehan se! Hauskasti keksitty sille uusi käyttötarkoitus :D
  (mä täällä masentelen, kun lunta sataa lisää vaikka kevään piti tulla...eli täälläkin yksi ei talvi-ihminen)

  VastaaPoista
 12. Ihana pikkuhiihtäjä siellä. Ja niin kauniita kuvia muutenkin. Mulla on niin Lappi-ikävä kun etelässä ei lunta ole nimeksikään enää. Tunturit on jotain mikä mua koskettaa.

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana pikkujäpä ♡
  Kuulostaa niin ihana rennolta lomalta :) Lappi on vaan niin upea!

  VastaaPoista
 14. Upeita talvi- ja lomakuvia! Varmasti ollut mahtava lomaviikko, vaikket niin talvi-ihmiseksi tunnustaudukaan!? Kiva idea tosiaan uusiokäyttää kasvihuonetta, hih...

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig