torstai 16. huhtikuuta 2015

Melkein lähti käsistä...

Sitä pääsi melkein mopo lähtemään käsistä, kun kotikulmien puutarhamyymälä eli Viherpeukalot alkuviikosta avasi ovensa. 
Ohjelmointipäällikkö piti huolen, että visiitti ei venynyt liian pitkäksi. On muuten yllättävän haastavaa valita kasveja samalla, kun yrittää pitää silmällä parivuotiasta ikiliikkujaa. 
No, löysin kauniita yksilöitä ja ruukkuja, mutta pikkumies ehti kiivetä hyllyn päälle, nuuhkia kaikki lannoitepussit ja -purnukat sekä kieriä kukkapöytien alla.
Jos en olisi ollut niin huumaantuneena ihanista ja kauan kaivatuista tuoksuista, väreistä ja vihreästä, olisin hävennyt.
Lähetän siis anteeksipyyntöni eetteriin kaikille, jotka osuivat paikalle samaan aikaan.
Ensi kerralla menen yksin. Piste.
SHARE:

20 kommenttia

 1. Voi nenä, oon tänään just suuntaamassa siihen melkein naapuriin ja olispas ihana hakea vähän väriterapiaa tännekin... Mutta pikkuneiti on mukana ja sun kuvaus teidän reissusta sai mut palaamaan todellisuuteen et ehkä tosiaan vois mennä vaikka ihan yksin joskus. :D Ihania orvokkeja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pikkuneidin kanssa tuo aikoinaan onnistui oikeinkin hienosti. Typylle riitti, jos maasta löytyi yksi irronnut kukkanen. Jaksoi ihastella sitä vaikka kuinka pitkään. Mutta Ohjelmointipäällikkö on selkeästi toiminnan mies, ei mikään runoilija. En edes tajunnut kaikkia niitä hienoja kiipeilymahdollisuuksia, joita puutarhamyymälässäkin voi olla. :)

   Poista
 2. Ensimmäinen puutarha käynti keväällä, oih <3 Seuraavana lämpimänä keväisenä päivänä tuo täytyy käydä kokemassa...ilman "sirkushuveja" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sirkushuvit sitten ihan toisaalla. En tiedä kehtaanko tunnustaa, mutta mulle puutarhamyymälöissä käyminen on aina myös tosi terapeuttista (lompakolle ei:D ).

   Poista
 3. Joko siellä oli perennoja? Yhden tilauksen kyllä jo tein. Viime keväänä jäi hieman harmittamaan, kun olin netistä tilannut vaikka ja mitä ja paikanpäällä sitten kaikki valitsemani taimet olivat vain 2,5o€/kpl, netissä puolet kalliimpia... Meidän pitää tehdä taas retki Viherpeukaloille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en uskalla vastata. Sattuneesta syystä ei ehditty kiertää koko myymälää... Yritin pitää katseeni tiukasti orvokeissa ja Ohjelmointipäällikössä. Mutta kyllä perennoja on aina tosi varhaisessa vaiheessa tullut myyntiin. Toivottavasti törmätään Viherpeukaloilla! :)

   Poista
 4. Jos haluaa rauhassa jotain katsella niin parasta on mennä yksin :)
  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin! Parasta jättää lapset (ja meillä erityisesti myös mies) kotiin:)

   Poista
 5. Just oon lähdössä multasormeen ja ostamaan vaan 5 keijuangervoa.Saa nähdä kuinka käy. Ihania värejä !
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, kuinkas kävi..? :D Vähän nämä värit pääsivät kaiken harmauden ja paljaan maan jälkeen sekoittamaan pään. Mutta näin pienellä näin iso ilo, tykkään!

   Poista
 6. Iskee viherpeukalot-kateus! No onneksi täälläkin sentään on lähellä multasormi, ja myös minä menen ensi kerralla yksin. Viimeksi kävin 3- ja 5-vuotiaiden kanssa, ja sehän oli yksi suuri katastrofi koko reissu. Kaiken juoksemisen ja läheltäpiti-tilanteiden lopuyksi molemmat kastelivat vielä lapasensa ulkomyymälän suihkulähteessä, jonka vesi oli varmaan niin lähellä jäätymisrajaa kuin on yleensä mahdollista. Mene siinä sitten vielä ruokakauppaan ja ties mihin, kun skideillä on litimärät varusteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä oli ihanan lohdullinen viesti!:) Kyllähän sitä tietää, että ei ne muidenkaan lapset aina ihan enkeleitä ole, mutta kun on tilanne päällä, tuntuu ettei KUKAAN MUU KOSKAAN. Mutta joo, pakkohan sitä on yhtä sun toista pikkuihmisten kanssa tehdä, kun ei niitä voi autoonkaan jättää (huh, mikä katastrofi siitäkään seuraisi...!) Pitkää pinnaa ja ikimuistoisia kauppareissuja siis! :D

   Poista
 7. Ihanat kuvat alkaisi vaan jo lämmetä et pääsisi tekemään takapihalle kukkaistutuksia ei malttaisi oottaa enää, nytkään tuo ilma ei osaa päättä mitä se on..paistaa, sataa vettä, taas paistaa ja sataakin räntää..ja on koleaa.
  Älä sie pyytele anteeksi kaksivuotaat haluaa temmeltää ja kokea asioita lapsen näkökulmasta, ja koitappa nyt saada kaksi vuotias kävelemään äidin vierellä ja olemaan siinä hissukseen ja osaavan käyttäytyä..mummona tiedän kun justiinsa eilen kävin tyttäreni pienen kanssa kaupassa, koko ajan saa varottaa "älä juokse niitten kärryjen kanssa"..."ei sinne päin kun tule tänne" "varo nyt kun täällä on muitakin ihmisiä" ja taistelu alkaa leluhyllyllä että nyt ei osteta leluja kun ei ole lelupäivä..jne jne..mutta sitten kun tämäkin 3-v halaa niin että henki ei kulje, siinä ne unohtuu et välillä ovat pikku riiviöitä..
  Kyllä se on jotakin kukkaa huomenna haettava takapihalle..orvokit kestäisi jo hyvinkin vaan kun en ole orvokkien ystävä..mutta pelargoneja niitä on ostettava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tämä kuulosti niin tutulta! Ja ihanan lohdulliselta, kiitos Anja!

   Meilläkin on tullut tällä viikolla taivaalta ihan koko setti: lunta, vettä, räntää, rakeita, ja onneksi myös aurinkoa. Normaalia kesäkeliä siis, keväästä puhumattakaan!:)

   Poista
 8. Ihastuttavia kuvia, ja aurinkokin jaksaa paistaa :) Tuo mopon käsistä lähtö on kyllä suuri vaara näin keväällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttuli! Jotenkin tuo mopoilu rauhoittuu kesän myötä, mutta näin kauden kynnyksellä, huh huh. Se on oksat pois ja menoks!:)

   Poista
 9. Ihania kuvia!☺
  Minä vein Taivaspoikani haudalle ruukun johon laitoin orvokkeja sekä helmililjaa.
  Mietin että jos huomenna menisin tuohon naapurustossa olevalle puutarhalle hakemaan kotiinkin.
  Jospa nämä ilmat tästä lämpiäisivät...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Nyt saa lähteä lapasesta, sallittua ja suotavaa! On tässä pitkä talvi lusittu ja tätä odotettu!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig