lauantai 22. elokuuta 2015

Aamuterveiset terassilta

Kyllä meitä nyt hellitään! Terassi oli koko kesän melkoisella vajaakäytöllä, kunnes koitti elokuu. Eihän tuolta nyt malta olla pois.
Aurinko alkaa porottaa suojaisaan terassikulmaukseen heti aamulla. Välillä jopa liian kuumasti. Mutta sellaisesta ei tänä vuonna valiteta, annetaan vaan porottaa ja kastellaan kiltisti kasveja.
Kun on oikein kiire päästä kuvaamaan ennen aamukahvia, saattaa päätyä kuvaan itsekin. Yökkärit päällä. Tulipa juuri deletoitua useampi otos.
Ehdoton lempipaikkani on tämä pari askelmaa alempana oleva terassikatos. Vieressä oleva pergolaseinämä siivilöi kirkkaimmat säteet. Hyötytarhaan johtavasta portista kajastaa kaunis valo, kuin kutsuna satumaailmaan. 
Ja kyllähän seinämän takana satoa pullistelevat kasvilaatikot siltä melkein tuntuvatkin, sadulta kylmän kesän jälkeen.
SHARE:

24 kommenttia

 1. Kaunista ja ihana lämpö hellii meitä olemaan ulkona ja mikä parasta aamukahvit terassilla.Minä olen ajatellut meidän takapihalle paviljonkia/katosta se on avonainen paikka niin olisi suojaa myös auringolta nyt siinä on iso varjo mutta katos antaisi enemmän suojaa ja samalla näköestettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli tässä ennen varjo, mutta vaikka kuinka oli taittuvaa mallia, tuntui, että jollekin porotti aina silmiin. Siinä mielessä katos on kyllä aivan huippu! Ja välillä ollaan lasten kanssa vedetty myös verhoja eteen. Katos on ainakin meillä lisännyt terassielämän ihanuutta:)

   Poista
 2. Nyt pitää nauttia, kun tällaista säätä meille suodaan. Puissa lehdet jo kertovat syksyn tulosta, mutta muuten mieli vielä kesässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi saatiin edes lyhyt kesä, niin voi siirtyä paremmalla mielellä syksyyn. Ihanaa aikaa mielestäni sekin <3

   Poista
 3. ihana terassi teillä, kyllä tuolla kelpaa syödä ja nauttia lämmöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tuli melkeinpä asuttua tämä lyhyt hellejakso. Onneksi viikonlopuksi on vielä luvattu kesäkelejä, pitänee herkutella kauden päätöskahvit siellä:)

   Poista
 4. Ihania kuvia, niin tässä kuin aiemmissakin postauksissa.
  Elokuu on ihanaa aikaa, varsinkin nyt kun ilmat ovat olleet niin upeita.
  Minä kuvasin eilen iltasella paviljonkia johon olen laittanut pallovalot tunnelmaa tuomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuussa on kyllä ihan oma fiiliksensä. Viipyilevää kesää, sadonkorjuun juhlaa, valmistautumista syksyyn. Aurinkoisia päiviä ja tunnelmallisia iltoja. Ehkäpä yksi kauneimmista kuukausista!

   Poista
 5. Viihtyisä terassi, kyllä tuossa on kiva nauttia niin aamukahveista kuin auringostakin.

  VastaaPoista
 6. On kyllä hellitty, eilen illan edellä käytiin taas uimarannalla ja juttelin erään rouvan kanssa siellä kuinka aiempi huono kesä ei enää niin paljon harmitakaan kun saatiin kuitenkin kunnon kesäsäät vielä ennen syksyä. :)

  Ihana terassi, vai pitäiskö sanoa ihanat terassit! :) Ja juu, joskus sitä itsekin huomaa päässeensä kuvaan... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin naapurin kanssa juttelin, että olisi kyllä jäänyt melkoinen vaje, jos olisi pitänyt suoraan sateesta ja koleasta siirtyä syksyyn. Nyt saatiin sentään kesä kunniallisesti päätökseen. Vaikka viikonlopun kesäkeleistä meinaan kyllä vielä ottaa kaiken irti! :D

   Poista
 7. Kutsuva terassi - ymmärrän hyvin ettei tuolta malttaisi olla pois :)

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! On hyvä kun on uloketta vähän joka suuntaan, niin pystyy siirtymään auringon mukana:)

   Poista

 9. Ihanat terassit ja ihanat kukat ja varsinkin hurmeheinä. Onko
  ikkunakuvassa sun kanssa iso upea syyshortensia? Mulla on vasta pieni taimi ja toivoisin neuvoja, miten sitä tulisi leikata, jos toivoo siitä suurta ja upeasti kukkivaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ikkunasta näkyy sekä syyshortensia että pallohortensia. Olen kamalan huono näissä leikkuuasioissa, lähinnä meillä rusakot "hoitavat" pensaan leikkaamisen ja itse sitten keväisin viimeistelen pitkäkorvien jäljet. Olemme tietoisesti pitäneet pensaan matalana vähän hassusta paikastaan johtuen. Käsittääkseni voimakas leikkaus antaa runsaan ja näyttävän kukinnon, mutta pensas pysyy silloin pienenä. Vähemmällä leikkauksella taas saadaan enemmän korkeutta mutta hieman pienempi kukinto. Eli itse voi vaikuttaa sekä korkeuteen että kukintoon.

   Poista
 10. On tosi ihanaa kun voi istuskella terassilla, tosin näillä helteillä meidän terralla on liian kuuma kun porottaa lähes koko päivän siihen. verhoilla olen ratkaissut vähän asiaa, saan kokonaan auringon piiloon verhoilla, jolloin vähän kuumuus helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään välillä vetää verhot eteen, ettei paahde käy liian kuumaksi. Tosin tänä kesänä ei ole liiaksi sitä ongelmaa ollut!:)

   Poista
 11. Kesäisen kutsuvat väritkin terassilla.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig