tiistai 25. elokuuta 2015

Häikii!

Nyt on vuorossa viimeinen kuukauden kuva. Ajattelin etukäteen, että elokuun kuva liittyisi ehdottomasti sadonkorjuuseen. Mutta kehäkukka 'Citrus Cocktail' pukee sanoiksi koko elokuun: häikäisevää auringonpaistetta, hehkua ja lämpöä, hyötytarhan runsautta. Lähes uuvuttavan paljon.
Kuukauden kuva: Elokuu 2015
Viljelylaatikossa, tillin ja punasipulin välissä kasvava 'Citrus Cocktail' on sekoite oransseja ja kullankeltaisia minikehäkukkia. Lajikkeen kasvutapa on tiivis ja matala. Kukat ovat syötäviä ja ne ovat erinomaisia myös leikkokukkina.

Häikäisevän aurinkoista viikon jatkoa, nautitaan joka hetkestä!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihana ja niin kuvaava sana tuo häikii!
  Minä sanoin pienenä ´hämeltää`, kun näin rypsipeltoja auton ikkunasta.
  Kauniisti häikii ja nautitaan varastoon auringon ja kukkien valosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on melkoista ahmimista viime päivät harjoitettu! Hauska sana tuo hämeltää ja ihanaa, että vielä muistat sen:)

   Poista
 2. Kehäkukat ovat kyllä niin kauniita. Väri sopii syksyyn.
  Taidanpa kylvää siemenet ensikeväänä, aikaisenpina vuosina ripottelin kukkaketoon myös kehäkukkaa tänä vuonna se unohtui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kehäkukka on kylväytynyt itsekeseen kasvarin takana jo usesamman vuoden. Mukavan vaivatonta:) Ja totta, keltainen ja oranssi jotenkin kuuluvat tähän yltäkylläiseen sadonkorjuuaikaan, vaikka sitä väriä ei meiltä muuten kauheasti kukkapenkeistä löydy.

   Poista
 3. Voi kun ihanat! Täällä loppui jo häikäisyt ja kehäkukkien siemenetkin on kerätty jo talteen. Niin se aika kuluu... Mut nautitaan kun vielä voidaan!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig