perjantai 19. elokuuta 2016

Huumaavat syysleimut

Äkkiä tämä syksy taas tuli. Vaikka tälläkin viikolla on saatu nauttia rankkasateiden lisäksi myös lähes kuumottavasta auringosta, niin kaikki ympärillä huutaa elokuuta. Kasvit, valo, aamukosteus, iltataivas. Elokuu on vähän kuin toukokuu. Täynnä ihania valoja ja varjoja, siirtymäkuukausi uuteen vuodenaikaan.
Syysleimut ovat loppukesän kukkapenkin kuningattaria. Meiltäkin niitä löytyi yllättäen aika montaa lajiketta, kun summasin puutarhamme syysleimuja Marian hyötytarhaan, Viherpeukalot blogiin.
Lisää kuvia näyttävistä syysleimuista löydät täältä.

SHARE:

13 kommenttia

 1. Hienosti näyttävät aloittaneen kukintansa teillä :) Meiltä talvi vei miltei kaikki. Muutamat varret on vain noussut. Syysleimut olivat meillä syksyn suurin yksittäinen kukkija, joten kyllä kirpaisi tämä(kin) menetys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, kylläpäs kirpaisee! Vaikka paljon oli isoja talvituhoja täälläkin, niin leimut näyttävät suurimmaksi osaksi selvinneen. Parissa kohtaa on vain muutama kukkavarsi. Mutta sen tämä kesä on opettanut, että maasta saattaa vielä nousta menetetyiksi luultuja kasveja. Peukut pystyyn, että teidän syysleimut pitävät vain välivuotta!

   Poista
 2. Nuo on niin mun lemppareita! Tykkään niin niiden tuoksusta! Viime talvi vei tuon kaksivärisen, mutta ostin tilalle Syysleimu-Ellin :)

  VastaaPoista
 3. Voi että kun sun puutarhasi on niin värikäs, runsas ja kaunis!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia. Ja, teillä niin kaunis piha. Meillä ei tänä kesänä ole kukkinut juuri mikään. Mikä mahtaa olla vikana, en tiedä. Kasvit istutettu useampi vuosi sitten ja aikaisemmin olemme saaneet nauttia kukkaloistosta. No, katsotaan ensi vuonna miten käy.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia. Leimut ovat aivan ihania ja kun niitä on niin monen värisiä. Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Ihanasti ovat kukkineet <3 Itse olen aivan surkea viherpeukalo :---D

  http://lauraheinikki.fi

  VastaaPoista
 7. Syysleimut ovat upeita suurina ryhminä, mutta yksittäinen kukkakin on todella kaunis. Ihana, vaivaton perusperenna. Tänä vuonna leimut ovat säästyneet härmältä, kuten moni muukin kasvi.

  VastaaPoista
 8. Ihanat leimut! Ne ovat kyllä ihan mun lempikukkiani. Niitä pitää olla pihassa. Meillä ovat nyt kärsineet jatkuvista sateista. Nuppuja olisi vielä paljon, toivottavasti ehtivät aueta. Mukavaa kesäistä viikonloppua Sinulle:)

  VastaaPoista
 9. Minustakin syysleimut on kauniita , minulta niitä löytyy jonkin verran, ei kovin paljon.Lisääkin vois laittaa.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 10. Syysleimuissa on aina niin voimaannuttavia värejä!!
  Rentoa elokuun viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 11. Ihania leimuja ja kertakaikkisen ihania kesäkukkia. Miten ne voivat jollain kasvaa siemenistä noin upeiksi :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig