tiistai 23. elokuuta 2016

Voihan Udi!

Suuri tomaatinviljelijä täällä hei! Minähän valitsen tulevan kesän tomaatit aina värin ja koon mukaan. Niin että kasvihuoneesta löytyisi mahdollisimman paljon erilaisia lajikkeita. On huikeaa kerätä kaiken väristä ja kokoista satoa.
Nimetkin kirjoitan aina nimikyltteihin kasvariin. Kuten nyt vaikkapa Udi-kirsikkatomaatin. Oli muuten ihan uusi tuttavuus minulle. Siemenpussi näytti tältä.
Jakelin taimia ystäville, nimet maitopurkeissa. Taisi johonkin lehtikuvaankin livahtaa kirjaamani tomaatin nimikyltti. Tämä on melkoisen hidas kypsymään ja kun varmistelin väriä googlaamalla, en löytänyt koko tomaattia. Mitä ihmettä?? (Udi-nimikyltti tuolin vieressä oikealla)
Niin, siis Ildi. Justiinsa joo. Ei ihme ettei löytynyt tietoa. Paitsi pari samaan ansaan haksahtanutta viljelijää. Seuraavaan kasvarikuvaukseen korjasin kyltit. Kyllä nauratti! 
Luin uudestaan koko siemenpussin. Missään ei tuon koukerokirjoituksen lisäksi mainita lajikkeen nimeä. Kyllä tässä nyt taas puutarhuria vedettin höplästä. 
Mutta tosi hyviä nämä hauskanmalliset, hitaasti kypsyvät keltaiset Udit, eikun siis Ildit kyllä ovat!
SHARE:

19 kommenttia

 1. Onpas hassunnäköisiä nämä lidlit, eikäku ildit. ;) Kuin keltaisia päärynöitä... Minä kasvattelin erilaisia tomaatteja neljä kesää, mutta tänä kesänä luovutin. Viimeiset pari kesää olivat niin huonosatoisia, joten nyt mennään torin ja kaupan punaposkisilla. Mutta kiva, että toiset jaksaa kasvatella; näitä loppukesän tuloksia on kiva seurata - vielä kun sai hyvät udi-naurut päälle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tuli naurut kaupan päälle! :D Kyllähän tämä loppukesä on ihanan makoisaa ja värikästä, onneksi satoa on saatu viileästä ja sateisesta kesästä huolimatta.

   Poista
 2. Hyvää satoa olet saamassa. Hauskan mallisia tomaatteja. - Blogissani on puutarhakirjojen syysarvonta, käyhän kurkkaamassa. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää tulla kurkkaamaan! :) Kaunista viikon jatkoa!

   Poista
 3. Noh, mulle kävi niin hassusti että kaik tomaatin siemenet meni sekaisin keväällä ja nyt kasvihuoneessa on yhdeksää vai kymmentä eri lajiketta. Mattimyöhäisiä ovat, mutta ehkä minäkin jotain satoa saan, kun vaan tietäisi että mikä milloinkin olisi korjattavissa, sillä joukossa on ainakin semmoisia jotka ovat peukalonpään kokoisina jo kypsiä syötäväksi. :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, siinäpä sitä onkin mukava arvuutteluleikki, todelliset sokkomaistiaiset! :D Toivottavasti ehtivät kaikki kypsyä, täällä on vielä kovasti paljon raakoja yksilöitä. Nyt vaan aurinkoa ja paljon!

   Poista
 4. Kyllä minäkin olisin tuon Udina lukenut.
  Pääasia, että tomaatit ovat kasvoivat ja ovat noin hauskan näköisiä.
  Ja nyt ainakin nimen muistaa ikuisesti, me lukijatkin. Ja arvaa vaan, kuka niistä tulee tästä lähtien mieleen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä nimi jäi kyllä nyt mieleen! Ehkäpä olen tästä lähtien Udi-Maria :D :D

   Poista
 5. No onpas hauskan näköisiä tomskuja! Pitääkin ensi vuonna oikein repäistä ja kokeilla jotain uutta niiden tavallisten kirsikkatomaattien kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä eriväriset ja kokoiset ovat niin veikeitä salaateissa yms., että pakkohan näitä on viljellä:) Ja makueroakin on eri tomaateilla ihan huimasti!

   Poista
 6. Heh heh, minulle on käynyt samoin Nelsonin siemenpussin kanssa. Yksi kesä kuvittelin viljeleväni tomaattia nimeltä Chocolate Chemj, kun pussissa lukikin Chocolate Cherry. Tuo tekstityyppi kyllä hämää. Ihanan värisiä tomaatteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huojentavaa kuulla etten ole ainoa lukihäiriöinen:D Ja kun nimeä ei enää toisessa kohtaa pussia mainita, niin sitä on kokonaan koukeroiden armoilla. Pitäisikin ehkä laittaa ihan palautetta asiasta.

   Poista
 7. Udia on minunkin kasvarissani, jo toisena kesänä. Hyvä tietää, että olen lukenut nimen väärin, toistamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistavaa! :D :D Ihmettelin, miten koko tomaattia ei löydy googlaamalla. Eiköhän pidetä tämä Udina jatkossakin, paljon parempi nimi!

   Poista
 8. No Udiksi olisin minäkin nimen lukenut! Hauskan muotoisia tomaatteja, kuin pieniä kelloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aivan tosi veikeitä. Ja kiitos taustatuesta, olin jo silmälaseja hommaamassa :D

   Poista
 9. No voi ihme sentään, Udina olen minäkin nämä kasvattanut :D

  VastaaPoista
 10. Ja yksi Udin kasvattaja lisää ilmoittautuu;)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig