tiistai 16. elokuuta 2016

Tunnistusapua ja arvontamuistutus

Hyötytarhan yhteydessä on pikkuinen kukkalaatikko tyttären kasvatuksille. Joka kevät koululainen valitsee mieluisat suorakylvöön sopivat siemenet, ja joka loppukesä ihastelemme ja ihmettelemme kylvön tuloksia.Tänä vuonna laatikkoon pääsi roosanvärinen kesäkukkaseos 'Pink Shades', jonka kukkasia ei siemenpussissa sen tarkemmin eritelty. Ensimmäisenä kukkivat upea tummanpurppura ruiskaunokki sekä vaaleanpunaiset malva ja maloppi. Nyt huomasin penkissä aivan uuden tuttavuuden, onkohan tämä herttaikikukka? Nimeen päädyin googlaamalla.Minulle tuli tästä heti mieleen maaseutumarkkinat ja kuivakukka-asetelmat joskus 80/90 -luvulta. Kuivakukkakimput olivat tuolloin vakkariostos markkinoilta. Vieläköhän ne ovat suosittuja?Tämä herttaikikukka(?) vangitsi herkkyydellään. Kukkahan on todella pieni, mutta varsinainen taideteos! Nuppua myöden.


Osuiko tunnistukseni oikeaan, auttakaahan kukkaexpertit hyötyviljelijää!

Ps. Vielä tänään tiistaina ehtii osallistua mainioon kirja-arvontaan, klikkaa siis itsesi tänne!
SHARE:

9 kommenttia

 1. Kaunis kukka ja kauniit kuvat. Nimen kanssa en valitettavasti osaa auttaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo musta on herttaikikukka. Mulla on ollut tämä kerran ja tuli myös osana sekoitusta jossa oli muitakin lajeja.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo asterisuvun kasville näyttää eli on varmastikin herttaikikukka, mutta onko nuo kasvin lehdet kaikki noin pieniä kuin kuvassa olevat? Herttaikikukkaa on montaa eri värien sekotelmaa olemassa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo asterisuvun kasville näyttää eli on varmastikin herttaikikukka, mutta onko nuo kasvin lehdet kaikki noin pieniä kuin kuvassa olevat? Herttaikikukkaa on montaa eri värien sekotelmaa olemassa.

  VastaaPoista
 5. Todella hurmaava kukka! <3
  Nimen kanssa minäkään en valitettavasti osaa auttaa enempää kuin edelliset.

  VastaaPoista
 6. Ikikukkaa minäkin veikkaan, mutta mitä niistä, siinä en osaa enempää auttaa. Joka tapauksessa tosi nätti kukka ja nuppuvaiheessa etenkin.

  VastaaPoista
 7. Voi kun söpöt nuput sillä on <3

  VastaaPoista
 8. Tunnustusasia minusta ei ole, mutta ihailuseuraa kyllä! Aivan valloittava kukkanen!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig