sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Muuttopuuhissa

Blogiyhteistyö: Huiskula

Luvassa ei ole postauksia vanhan kartanon kunnostuksesta, sillä en ole voittanut lotossa (vieläkään, mikä vääryys!). Blogikaan ei ole muuttamassa mihinkään. Mutta kotitoimisto muutti, nimittäin kasvihuoneeseen.
Kasvihuone on juuri nyt välivaiheessa, koska osa talvisäilytyksessä olleista kalusteista on jo nostettu ulos, mutta kasveja ei voi vielä viedä sisään. Aurinkoisina päivinä lasiansarin sisälämpötila nousee kuitenkin jo vallan ihanaksi. Eli kimpsut ja kampsut kainaloon, ja kotitoimistoa muuttamaan.
Virittelin kasvihuoneen takaseinälle paksun narun, jonka yli pujotin valkoisen verhon ja kiinnitin sen kauniilla pyykkipojilla. Verhoa kiinnipitävät "vanhanaikaiset" pyykkipojat olen ostanut vuosia sitten jostakin reissusta, mutta ne ovat tavattoman epäkäytännöllisiä arkisessa pyykinlaitossa. Tänne ne kuitenkin kävivät passelisti. Kortit ja kuvat ovat toisessa narussa kiinni kotoisilla lähikaupan pyykkipojilla. Nämä puolestaan käyvät ihan kaikkeen. Todellisia monityökaluja.
Verho häivyttää lumista maisemaa (ja naapurin autotallia) ja antaa rauhallisen taustan kotitoimiston aarteille ja kevään kauniille sipulikukille. Erityisen ihastunut olen tähän Huiskulasta saatuun herkkään kirjopikarililjaan ('Fritillaria melagris'). Se kurkottelee viehkosti sinne tänne ja riiputtaa upeita kellojaan. Tämäkin pääsee myöhemmin puutarhan multiin, jossa kirjopikarililjat ilostuttavat monivuotisina aina keväisin.
Rakastan kevätauringon valon ja varjon leikkiä, se antaa lupauksia lähestyvästä lämmöstä ja vehreydestä. Muutamalla kukalla ja kauniilla käyttöesineillä saa inspiroivan työpisteen ja iloa arkeen. Kasvikortti pysyy pystyssä leikkokukille tarkoitetussa piikkipidikkeessä. Muistan tällaisen lapsuudestani, tämä tosin on löytynyt kirppikseltä.
Jos nyt haluaa ihan kaivamalla kaivaa kasvihuonetoimiston huonoja puolia, niin pahimman porotuksen aikaan on käytettävä aurinkolaseja. Myöskään tietokoneen ruudulta ei tahdo nähdä mitään. Joten laskunmaksu ynnä muu ikävä ei laisinkaan onnistu tässä kauniissa ympäristössä. Vaarana on myös sinkoilut sinne tänne, sillä silmiin osuu jatkuvasti jotakin talven jäljiltä heräävää. "Ooh, raparperi on taas kasvanut ainakin millin! Voi miten pulleita syreenin silmut jo ovat! No katsos, fasaaniherra tulee taas tervehtimään." Aika hurahtaa ihan huomaamatta ja juomat jäähtyvät jälleen kerran kuppiin. Kevät on täällä!


* Blogiyhteistyö: Kevätkukat Huiskula

SHARE:

24 kommenttia

 1. Aivan ihastuttavat kuvat! <3
  Näyttää kuin kevät olisi jo pitkällä. Ja tuollaisessa toimistossa varmasti ideat lentävät ja valmista syntyy.
  Toisaalta se voi olla onni, että tietokoneen voi hetkeksi unohtaa. Minäkin olen joskus kokeillut tehdä pihasuunnitelmia parvekkeella kesäpäivinä. Mutta ei siitä mitään ole tullut, näytöltä ei näy mitään auringon paistaessa.
  Sulla muuten näyttää olevan samoja tuttuja vanhoja kirjoja, kuin mullakin. Ne on ihan parhaita! <3 Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, noihin kirja-aarteisiin kun uppoaa unohtuu kaikki muu:) Ja miten ajankohtaista asiaa! Mutta tosiaan, tällaisessa toimistossa hommat ei ehkä etene kovin rivakasti mutta luovuus kukkii. Eikä tule kökötettyä pelkästään koneen ääressä, kroppakin kiittää.

   Ihanaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat ja mikä paikka sun toimistolla <3

  VastaaPoista
 3. Kyllä näyttää keväiseltä ja kauniilta.Pienellä vaivalla saa kaunista ympärilleen, kun inspiraatio iskee.
  Minulla on samanlainen piikkilaite mummun perintönä. On kätevä monessa myös siinä mihin on suunniteltu😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin laajentaa piikkilaitteen käyttöä:) Ja aurinko tuo kyllä kevätfiiliksen heti tullessaan, vaikka takapihalla vielä lunta onkin.

   Poista
 4. Aivan ihana toimisto! Kirjopikarililja on minunkin suosikkini, niin herkkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjopikarililja on kyllä käsittämättömän kaunis <3 Jotakin mystistä siinä on kaiken herkkyyden ohella.

   Poista
 5. Voi miten ihana idea!
  Meillä on vielä kasvarissa osa polttopuista, toisaalta taas myös kevätkukkaistutuksia <3
  Kevät on tosiaan täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan paras aika alkaa olla käsillä! Vielä on aikaa kikkailla tämmöisiä, kohta se on pelkkää tukka putkella juoksua :D

   Poista
 6. Ihanan näköistä ja tämä kevään valo!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana kotitoimisto! Tuolla on varmasti mukava fiilistellä kevätauringossa ja odotella pian mullasta nousevia kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tuo ympäristö hidastaa "oikeiden" hommien etenemistä, kun ihan selvästi kaikki muuttuu silmissä yhdenkin päivän aikana. Ja muutokset pitää tietenkin tarkistaa aina tuoreeltaan:)

   Poista
 8. Ihana kotitoimisto. Oma, täällä sisällä on mööpelivalssin pyörteissä, mutta toivottavasti siitäkin tulisi yhtä isnpiroiva kuin sinun. Omaan kasvihuoneeseen ei vielä ole puhetta, että edes mahtuisi, saati tarkenisi. Kivaa sunnuntaita sinne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mööpelivalssit on välillä oikein virkistäviä. Tosin meillä mies väittää, että tavarat ovat joka kerta eri paikassa hänen palatessaan reissusta. Mitään en myönnä (mutta välillä en myöskään kiellä :D )

   Poista
 9. Eipä oo kaikilla noin ihanaa toimistoa! Ihana tuo pikarililja!

  VastaaPoista
 10. Voiko löytyä parempaa paikkaa kotitoimistolle! Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Täytyy sanoa, että "työhuoneeseen" menee hommiin nyt oikein mielellään:)

   Poista
 11. Tää oli niin ihana postaus <3 Ja opettavainen, olen nimittäin aina miettinyt mikä ihme toi "piikkisiili" on ja mitä sillä olis tarkoitus tehdä :D
  Suloista, aurinkoista ja lämmintä alkavaa viikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! <3 Muistelen, että äitini laittoi "piikkisiiliin" aina tulppaaneja, mutta ilmeisen monikäyttöinen laite se on. Aivan kuten pyykkipojat. Arjen kauneutta parhaimmillaan! :)

   Poista
 12. Ihana, keväinen kotitoimisto! Kyllä kelpaa noin tunnelmallisessa paikassa työskennellä. Hauskaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig