sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Pääsiäisidylliä

Kevätauringon lämmittäessä lempeästi kasvoja hyppäsimme pyörän selkään ja suuntasimme venerantaan pajunkissojen hakuun. Keräsimme pehmeänpörröiset oksat koriin samalla kun ihastelimme hiljalleen heräävää luontoa. 
Kotiin palattuamme keräännyimme koko perhe ruokapöydän ääreen askartelemaan. Jokainen teki juuri oman näköisiä oksia: hempeää, värikästä, simppeliä ja koristeellista. Askartelun jälkeen siivosimme höyhenistä täyttyneen keittiön ja paistoimme lettuja iltapalaksi.
Siis ihan oikeastihan juttu meni niin, että tytär ilmoitti tarvitsevansa 20 virpomisvitsaa. Se kertaa pikkuveli tekisi yhteensä 40. Äiti kieltäytyy moisesta määrästä -> ensimmäiset herneet nenään.

Pyöräretkellä lapset kikkailevat rannalla isän kanssa, kun äiti tarpoo metsässä lumessa ja lätäköissä. Kotimatkalla myrskytuuli heittää oksat pitkin tienpientareita. Niskaan saadaan sadekuuro ja kotiin palataan viluisina. Toiset herneet nenään.
Askartelu alkaa hyvin ja keskittymistä riittää kahden pajunvitsan verran. Sen jälkeen äiti jatkaa höyhenistä ja pajunkissoista aivastellen, koska tietää, etteivät oksat valmistu muuten. Siivoamiseen mennessä kaikki ovat liuenneet paikalta, eikä kukaan kuule äidin huhuiluja. Äidille herneet nenään.

Oksat valmistuvat, kaikki ovat tyytyväisiä, äiti on jo ostanut virpomiskarkit valmiiksi (ja piilottanut ne perheeltä.) Ready steady go!
Tytär ilmoittaa, ettei pääsekään virpomaan, koska on tullut ohjelmanmuutos. Pikkumiehelle menee herne nenään. Äiti uhkaa lähteä yksin, koska vitsatkin ovat valmiina. Ja karkit nautiskelen totta kai yksin. Muu perhe vetää herneet nenään.
Perhe on paras ja palmusunnuntaista alkaa hiljainen viikko.

"Virvon varvon tuoreeks terveeks, pitkiä hermoja sulle, paljon karkkia mulle!"
SHARE:

21 kommenttia

 1. Juurikin näin!!!!! �� t. Kati vekkeli

  VastaaPoista
 2. Juuri näin,tulossa on muutama virpoja ja korttien tuoja.🐣🐣🐣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nämä perinteet pääsiäiseen kuuluvat, hyvässä ja pahassa :)

   Poista
 3. Upea tuo lintutyyny. Onko mistä? t.Johan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan huippu! H&M tämän kevään mallistoa. Paikallisessa myymälässä ei enää ollut kun lähdin ostamaan toista, mutta verkkokaupasta löytyi vielä täydennystä.

   Poista
 4. Täällä meillä ei virpomiskulttuuria oikeastaan ole lainkaan. Päiväkodissa yleensä oksia kyllä askarrellaan, mutta ei tänä vuonna tullut ainakaan kotiin saakka.
  Kauniita oksia teillä ja aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan vieläkin ensimmäisen palmusunnuntain tällä suunnalla (aikaa ennen lapsia), kun ovikello pirahti meidän vielä miehen kanssa nukkuessa. Varhaiset pikkutrullithan ne siellä! Eihän meillä tietenkään oltu varauduttu moiseen, joten ensimmäiset virpojat saivat kolikoita miehen rynnätessä huoltsikalle palkkakarkkien hakuun. Sen jälkeen olen kyllä osannut varautua! :D

   Poista
 5. Ihana idylli!❤ Hyvää ja rauhallista pääsiäisenaikaa!

  VastaaPoista
 6. Meillä tytöt kavereineen kävivät lenkin ja tulivat sitten meille tekemään lisää oksia... Ihan tuosta vaan odottivat pöydässä, että MINÄ kaivan askartelukamat esiin ja järkkään jutun. No, vedin vähän henkeä ja askarreltiin sitten yhdessä. Kaurapuurot siinä sivussa ja tytöt jaksoivat jatkaa pitkälle iltapäivään. Kyllä näitäkin sitten joku päivä kaipaa!

  VastaaPoista
 7. Hihhii, noinhan se just menee! :D Meiltä jäi virpomishommelit väliin kun pikkuneidillä nousi kuume. No, virvotaan vaikka ens viikonloppuna. :)

  Tyyny(kin) on ihana, multa löytyy sama. :)

  VastaaPoista
 8. Perhe on parasta totisesti! Ihanaa elämän makuista touhuiluja teillä! Blogiasi on tosi ihana seurata! Iloista pääsiäisviikkoa teille! -Ride-

  VastaaPoista
 9. Niin paras postaus! Sait mut nauramaan ihan ääneen! Meillä eilen synttärivalmistelun kesken lapset askarteli vitsoja klo 21... Ja äiti tietty kans.... Koska 4 lasta x 5 paikkaa = 20 vitsaa.... 20 paikkaa olisi melkoinen määrä... Ja isä kierrätti lapsia tänään paikasta toiseen, kun minä koristelin kakkua, siivosin ja katoin pöytää synttäreitä varten. Nyt on ihan takki tyhjä. Lapset oli kyllä onnellisia virvonnasta, että vaiva kannatti, mutta aika hurja melske synttärivalmistelujen keskellä tuo virpominen. No loppu hyvin kaikki hyvin - ja ennen kaikkea, meillä kävi vain muutama virpoja, joten meidän karkkikulho jäi mulle, kunhan vaan siivoan nuo synttäritiskit loppuun :)

  VastaaPoista
 10. Voi miten heräsi muistoja (niitä hyviä ja huonoja ;) ) Ja sai nauraa sekä postauksellesi että omille muistoille! Ihanaa pääsiäistä teille :)

  VastaaPoista
 11. Näinhän se menee, aina on jollain herne nenässä :) Meilläkin minä jouduin hoitamaan askartelun pääpiirteissään, mutta palkkioksi oli mahtavaa nähdä miten innoissaan 4- ja 2-vuotiaat oli siitä varsinaisesta virpomisrallista. Varsinkin kun (vajaa) 2-vuotias oli niin täpinöissään vaikkei vielä tajunnut koko hommasta oikein mitään :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig