maanantai 28. elokuuta 2017

Terassin suojissa

* Blogiyhteistyö: Huiskula

Lasitetun terassin valmistuttua heinäkuussa mietiskelin mitä sinne kasveiksi? Suljetulla terassilla lämpötila voi nousta tuskaisen korkeaksi, sadevesi ei pelasta ja ihan koko ajan en halunnut olla kastelemassa. Koristeheinät osoittautuivat mainioksi valinnaksi.
Huiskulasta löytyi blogiyhteistyön tiimoilta kaunista pronssisaraa (Carex 'Bronze Form'). Väri on huikean kaunis ja sopii passelisti uuteen lattiaan ja terassin bambuhuonekaluihin. Heinät ovat siitäkin mukavia, että ne kestävät kauniina pitkälle syksyyn. Parit callunat kaveriksi ja terassin tai parvekkeen saa nopeasti päivitettyä syysasuun. Sitten kun on sen aika. Minä taistelen vielä vastaan ja odottelen ensin luumusadon kypsymistä.
Koristeapila on tuonut väriä muuten niin kovin rauhalliseen terassisisustukseen. Ja tämähän toipuu hetkellisestä kuivuudesta kerta toisensa jälkeen. En tietenkään suosittele pitämään toista janoisena ihan vaan huvin vuoksi, mutta nuupahtanut apila virkoaa nopeasti vettä saatuaan. Todistettu on. Useamman kerran.
Minikokoinen kalamondiini on sekin viihtynyt terassilla. 
Hennot oksat pullistelevat hedelmiä, ihan tässä joutuu miettimään mitä näistä väsäisi. Marmeladia? Curdia? Drinksuja? Tai ehkä sittenkin tyydyn vain ihailemaan pirteitä pikkuaurinkoja, maku on nimittäin aika tymäkkä. Sellainen vahvan tyrnin ja sitruunan sekoitus. Ainakin herättää aamuisin!
Terassia ympäröi vielä vehreä puutarha. Omenat alkavat kypsyä, villiviini on täydessä kasvussa, keittiöpuutarhassa nousee toinen salaattisato. Aamuisin pitää kuitenkin vetää villasukat jalkaan terassille hipsiessä. Niin kauan kuin nenänpää ei jäädy, täällä juodaan aamukahvia. Uuteen päivään on ihana herätä terassin suojissa. Minun ja kasvien.

* Blogyhteistyö: Huiskula

SHARE:

8 kommenttia

 1. Aivan ihania noi pronssisarat! <3 Istutimme tänä kesänä parvekpuutarhaan vähän samaan tapaan koristeeksi pampaheinää, jonka pelkäsimme venähtävän valtavan pitkäksi, mutta se pysyi kuin pysyikin mukavasti pienen tilan koristeheinälle sopivissa mitoissa ilman leikkelyäkin. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on kyllä niin herkullinen väri <3 Pampaheinä parvekkeella kuulostaa mahtavalta!

   Poista
 2. Kalamondiinikurdi kuulostaa oikeasti kokeilemisen arvoiselta :D

  Pronssisara on monimuotinen, mutta himpun oikullinen talvehtia. Olitko ajatellut kokeilla talvettaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa minkä verran kasveja mahtuu varaston hyllyille (ei yhtään, sanoo mies) kylmien saavuttua. Pidän terassilla niin pitkään kuin iloa riittää, ainakin aikaisempina vuosina heinät ovat kuivahtaneet katoksen alla tosi kauniisti.

   Poista
 3. Tuo terassi on kyllä ihana. Olen niin kauan haaveillut lasitetusta terassista, mutta aina joku muu juttu menee sen hankinnan edelle. Toivottavasti ehdit istuskella kahvikupposen kanssa ja nauttia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka en varsinaisesti odota talvea, niin terassin talvisisustamista kylläkin:D Joulun fiilistelyä, taljoja, valoja, kynttilöitä... Nyt kynä käteen ja kirjoittamaan joulupukille, ehkä se lasitettu terassi löytää joskus tiensä teillekin!

   Poista
 4. Kysyisin voiko koriste apilan ottaa sisälle viherkasvisi,vai viedäänös kellariin talveksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Olen itse talvettanut koristeapilan perunapenkissä, eli istutin apilan syksyllä tyhjään vihannespenkkiin ja nostin sieltä taas kevään tullen ruukkuun. Tämä 2-vyöhykkeellä. Valitettavasti en ole testannut talvettamista sisällä / kellarissa, mutta tuntuu olevan sitkeää sorttia:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig