perjantai 9. maaliskuuta 2018

Kevääntekijät

* Blogiyhteistyö: Fiskars

Meidän pikkumies höpöttää jatkuvasti jostakin Tuulentekijästä. Tuulentekijää en tunnista, mutta Kevääntekijät kylläkin. Tiedättehän, sen ihmistyypin, joka heti tammikuun alussa alkaa huokailla, että ihanaa kun kevät vihdoin koittaa! Joka helmikuun pakkasauringossa hehkuttaa, että mahtavaa kun se kevät vihdoin tuli. Joka maaliskuussa alkaa olla jo kärsimätön, eikä haluaisi enää yhtään lumisadetta, vaan kuuntelisi paljon mielummin iloista veden lirinää. Minä tunnistan nuo kevääntekijät oikein hyvin, sillä kuulun itsekin heihin. 
Eriasteinen siemenhulluus ja esikasvatusriivaus ovat kevääntekijöiden tunnusmerkkejä. Lisäksi kevättä tehdään lunta luoden: hävitetään vanhoja lumikasoja, kaivetaan esiin terassia, rikotaan jäätä. Mielessä siintää jo terassikahvit kevätauringossa, pitäähän sitä puutarhakalustolle tehdä tilaa!
Sain Fiskarsilta blogiyhteistyönä SnowXpert lumilapion sekä SnowXpert lumentyöntimen. Lumentyönnin on erityisen kätevä kesähuoneen ympäristössä, sillä sen kulkuväyliä ei mahdu putsaamaan perinteisellä lumikolalla. Myös kesähuoneen pieni etuterassi hoituu nopeasti kevyellä ja pitkävartisella lumentyöntimellä.
Lempivekottimeni on kuitenkin Classic jäärauta. Jäiden hakkaaminen terasseilta ja etupihan asvaltilta on jo monivuotinen perinne. Mutta vasta nyt minulla on siihen ihan oikea ja asianmukainen väline. 
Minun irrotellessani jäätä pikkumies huolehtii jäiden siirtämisestä pulkalla omiin leikkeihinsä. Ihan win-win pihatyötilanne, kun kumpikin saa haluamansa ja kumpikin viihtyisi hommassa tuntitolkulla.
Tässä kohtaa on lausuttava pieni varoitus. Jääraudan terä on oikeasti terävä, joten ihan suinpäin sillä ei kannata lähteä jäätä hakkaamaan. Muuten terassilaudoissa on äkkiä mojovat jäljet. Vuosia puuhaan harjaantunut silmä osaa jo arvioida tarvittavan voimankäytön ja perhesopu säilyy myös jään hakkauksen jälkeen.
Tunnistatko sinä kevääntekijät tai kuulutko peräti itse samaan kastiin? 
Maaliskuuta mennään, kevät on siis ihan oikeasti jo kulman takana! :)

*Blogiyhteistyö: lumityökalut Fiskars


SHARE:

12 kommenttia

 1. Kyllä täältä löytyy myös kevääntekijä:) Tällä hetkellä intoa lannistaa taivaalta leijuva lumi:( Ois kyllä noille Fiskarseille käyttöä meidänkin pihassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jo kevätlasit silmilläni diagnosoin tuon rännäksi :D Mutta mites se menikään, uusi on vanhan surma..? Sä olet tietenkin päässyt jo ihanasti kesän makuun, niin tuntuu varmasti vieläkin tuskaisemmalta. Mutta kyllä se kevät sieltä tulee, varsinkin kun avittaa vähän!:)

   Poista
 2. Kyllä täältäkin löytyy kevääntekijä :D. Intoa ei lannista mikään muu, kuin ensi kuulla oleva leikkaus minkä takia en uskalla paljoa vielä taimettaa, jotteivät ne menehdy sairaalareissun aikan. Mieli palaa siemenluetteloihin, tilauksia on tehty, sormia kuumottaa pelakuiden pikkutaimet ja jaksan ilahtua pian alkavasta loskakelistäkin, koska se tietää kevään reipasta etenemistä.

  Tehokkaat työkalut sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että et joudu kökkimään sairaalassa pitkään, niin pääset nopeasti kevätpuuhien pariin! Ja ihan totta, loskakeli tuntuu tässä vaiheessa ihan loistavalta:D

   Poista
 3. Taitaapi suurin osa puutarhaharrastajista kuulua näihin kevääntekijöihin. Mutta nyt saakin jo hyvällä omallatunnolla hehkuttaa kevättä. Kalenterikevät on jo alkanut! Toivotaan että keväiset säät tulevat pian perästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä naapurit katseli vähän kieroon pari ensimmäistä vuotta, kun huhkin hulluna lumikasojen ja jääkerrosten parissa. Nyt kukaan ei enää ihmette, mitään:D Kalenterikevät on hyvä alku!

   Poista
 4. Täällä on myös yksi kevääntekijä! Sitä haluaisi mennä luomaan kaikki lumet vaikka tuohon naapurin peltoon, mutta taivaalta tulee tällä hetkellä vaan lunta lisää. Hoen mielessäni, että uusi lumi on vanhan surma. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on, päätetään niin! Ja olen ehkä joskus saattanut luoda lunta omalta pihaltani kunnan puolelle. Mitäänhän siis en myönnä ja todistusaineisto on jo vuosia sitten sulanut... Mutta tuli vaan tuosta naapurin pellosta mieleen;D

   Poista
 5. Täällä kevääntekijä ilmoittautuu. Odotan aina niin kovasti perheen hiihtolomaa ja talvilajeja, mutta loman jälkeen olen valmis ottamaan kevään vastaan. :)
  Eli, kun juuri on tokaissut että pyörätie sulia ja pääsee juoksemaan, ei tällainen lumisade yhtään piristä. :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, että hiihtoloma on jonkinlainen rajapyykki. Itse joudun pidättelemään kylvöintoa siihen asti, mutta loman jälkeen alkaa multapussit pölistä! Ihanaa maaliskuun jatkoa ja sulia pyöräteitä!:)

   Poista
 6. Kuulostipa jotenkin tutulle nuo kevään tekijän touhut :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan? :D Hyvin saa pihahommia tehtyä näin lumikelissäkin:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig