sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Muratin pauloissa

Pihassamme kiemurtelee valtavat määrät murattiköynnöstä. Se polveilee kauniisti aidassa, kiipeilee cottage gardenin tavoin tiiliseinässä, kurkottelee kohti puiden latvuksia. Mutta niin ihana, helppohoitoinen ja ikivihreä kuin tämä kasvi onkin, se jakaa myös mielipiteitä jyrkästi. Muratti voi pahimmillaan tehdä myös melkoista tuhoa. Tai näin minulle ainakin on kerrottu.
Lisää muratti-ihmettelyä Minttua ja mustikoita -blogissa, pääset postaukseen tästä linkistä.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Tuommosta talvenkestävää murattia haluaisin itekkin.Iniössä näin kirkon aidassa jotain köynnöskasvia,jota epäilin muratiksi ja siihen se ainakin sopi kuin nenä päähän ja samalla ajattelin,että tänne metsäiseen luontoon tuo sopisi hyvn,mutta mahtaako siitä taas koitua vieraslaji,joka peittää kaiken alleen,kuten lupiini ja kurtturuusu.Eli muutaman vuoden päästä joudut hävittämään kaiken

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä muratin aiheuttamat ongelmat liittyvät käsittääkseni paljolti erilaisiin tauteihin, jotka saattavat muhia tiheässä kasvustossa. En tiedä, minkä verran Suomen talvi rajoittaisi tuota? Muratti tosiaan jakaa mielipiteitä vahvasti. Niin tai näin, valtavan kaunis se kyllä on!

      Poista

Blog Design Created by pipdig