sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Erilainen joulu

Joulu meni mukavan rennoissa tunnelmissa, paikallista valoa ja säätä ihmetellessä. Aatto oli erilainen, mutta kuitenkin tutuista elementeistä rakennettu. Oli joulukukkia,  perinteistä aattoaamun ulkoilua, riisipuurolounas, suomea puhuva joulupukki ja tuttuja jouluruokia.

Lapset olivat etukäteen hieman huolissaan, tuntuuko tänä vuonna varmasti joululta? Vietimme aattoa ensimmäistä kertaa vain oman perheen kesken sitten esikoisen syntymän. Mutta saapui se oikeanlainen joulutunnelma tännekin ja koko perheelle jäi mukavat muistot amerikankodin joulusta. Illalla päälle puettiin lahjapyjamat ja sänkyyn sai poikkeuksellisesti vetäytyä suklaarasian ja kirjan kera. Vanhoja jouluperinteitä nekin.

Tämän joulun rakkaimmiksi koristeiksi muodostuivat nämä puiset pähkinänsärkijät, jotka paljastuivat perheen yhteisestä adventtikalenterista. Nutcracker on paljon käytetty joulukoriste täällä, ekaluokkalainenkin askarteli omansa koulussa. Itse ilahduin myös tästä kauniista pöytäkranssista, jonka sain lahjaksi tsekkiläiseltä ystävältäni. 
Sää on suosinut joululomalaisia, eikä lahjakumppareille ole vieläkään löytynyt käyttöä. Tänään nautiskelimme kauniista auringonpaisteesta ja +18 asteen lämpötilasta. Aivot eivät meinaa edelleenkään sisäistää tätä valon määrää. Yöt ovat kylmiä, mutta päivisin ei tunnu talvelta ollenkaan!
Me jatkamme juhlatunnelmissa, sillä saimme eilen kauan kaivattuja Suomi-vieraita. Edessä on ohjelmantäyteinen viikko: paljon nähtävyyksiä, sopivasti shoppailua, luontoretkiä sekä tietenkin vuoden vaihteen juhlintaa.

Loistavaa loppuvuotta ja hyvää mieltä uuteen vuoteen!

SHARE:

7 kommenttia

 1. Ihanat kuvat taas! Olohuoneen sisustus todella kaunis, taulussa olevat värit sointuvat kauniisti tyynyihin...harmoonista. Ihanaa joulunjatkoa sinne ja oikeinhyvää vuotta 2020! Tepa

  VastaaPoista
 2. Muutamat joulut olen viettänyt Afrikassa ja on ihan hyvä saada vähän erilaisia kokemuksia. Sitä huomaa,mikä omassa joulussa on tärkeintä ja arvostaa eri tavalla niitä normaaleja kotijouluja. Minulle joulut ovat nykyään rennompia, stressittömämpiä. Oikein hyvää vuodenvaihdetta ja nauttikaa vieraista!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia.Joulun löytää sydämestään ja mielestään vaikkei täällä kylmässä pohjolassa olisikaan. Niin mahtavan kotoisen tuntuisen olet kodistasi tehnyt että ei uskoisi olevan sinun muualla kuin täällä rakkaassa kotimaassa. Ihanaa Uutta vuotta 2020 sinne kauas...

  VastaaPoista
 4. Onpa mielenkiintoista kuulla joulusta muualla, mutta kuitenkin suomalaisen silmin ja aatoksin!

  VastaaPoista
 5. Ihana joulu teillä!
  Meilläkin päästiin jopa 25 asteeseen julunpyhinä!
  Upeaa Uutta Vuotta sinne!

  VastaaPoista
 6. Amerikan joulua on mukava muistella taas tulevina jouluina. Onnea ja hienoja hetkiä myös tulevalle vuodelle! :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig