Ohje on periaatteessa ihan tavallinen joulupipariohje, vaihdoin vain vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja muokkasin hieman jauhojen määrää. Taikina on helposti leipoutuvaa ja maistuu ainakin meillä myös ei-gluteenittomille (siis sekä taikina että valmiit piparit).
Suomessa olen yleensä oikaissut ja käyttänyt valmista gluteenitonta piparitaikinaa, mutta koska sellaista ei täällä ole tarjolla, oli otettava härkää sarvista. Ja kyllähän tuosta mausteiden keittelystä tulee ihan oma joulufiiliksensä. Ah sitä tuoksua!
Gluteenittomat joulupiparit
1 dl fariinisokeria (tai tavallista taloussokeria)1 dl tummaa siirappia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
125 g voita tai margariinia
1 muna
noin 4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
- Kiehauta fariinisokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Lisää joukkoon rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
- Sekoita sooda vehnäjauhoihin.
- Lisää siirappiseokseen muna ja jauhoseos, sekoita hyvin.
- Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mieluiten yön yli.
- Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli taikina hyvin jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota taikinasta muotilla pipareita ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa (Amerikassa 400 F) noin 5-8 minuuttia piparien koosta riippuen.
- Anna jäähtyä ja koristele halutessasi.
Kiitos reseptistä, gluteenittomia reseptejä kun ei ole koskaan liikaa!
VastaaPoistaSamaa mieltä, itsekin kerään kaikki mahdolliset talteen:) Ihanaa joulun aikaa!
Poista