perjantai 20. joulukuuta 2019

Joulukierroksella, osa 2

Tässä taas muutamia joulupihoja ja koristeluja ihasteltavaksi (ja ihmeteltäväksi). Harmillisen vähän on löytynyt leffoista tuttuja överi-taloja. Mutta äärimmäisen sinnikäs etsintä tuotti tuloksen ja yksi sentään löydettiin! Siitä lisää postauksen loppupuolella.
Keli on viime päivinä ollut melko vilakka, öisin on usein pakkasasteita. Kohdalle on osunut myös muutama todella harmaa ja tuhnuinen sadepäivä, sellainen Suomesta tuttu marraskeli. Auringon näyttäytyminen näin joulukuussa on täällä kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus. Kaipaan alueen säätä jo nyt, vaikka paluuseen vielä onkin aikaa.

Joulutalot ovat tosiaan olleet yllättävän hillittyjä. Tai harmillisen tyylikkäitä. Harmillisen siinä mielessä, että itsehän näitä jaksaisin ihastella talotolkulla, mutta lapset odottavat kunnon valoshowta. Ja kuten kuvista huomaa, punainen on suosituin jouluväri. Kransseja käytetään paljon. Ovissa, ikkunoissa, porteissa, aidoissa. Toinen yleinen ovikoriste on tuollainen littana oksanippu, siinä on havujen lisäksi yleensä jotakin nahkealehtistä ikivihreää, kuten orjanlaakerin oksia punaisine marjoineen. Näitä saa ostaa valmiina kaupoista. Havukoristeet viimeistellään punaisin rusetein.

Toki tyylejä löytyy ihan joka lähtöön. Yhdessä talossa koristeeksi riittää simppeli kranssi. Ja heti seuraavan talon etupihan täyttää puhallettava joulupukki, joulu-Joda, Ressu ja kaikki muut tv:stä tutut kaverit sulassa sovussa. Esimerkiksi Frozenin Olaf näyttää nyt olevan erityisen suosittu hahmo.


Esittelin ensimmäisen setin joulupihoja Minttua ja mustikoita -blogissa reilu viikko sitten. Pääset katsomaan edelliset kuvat tästä linkistä
Ja sitten siihen "överitaloon"! Alla olevan talon jouluvalot vaihtoivat sekä väriä että kuviota. Ja tietenkin joulumusiikkiin synkroinoituna. 
Jaoin videon talon jouluvaloista Instagramin Storyssä. Videot löytyvät edelleen Kanelia ja kardemummaa -tilin etusivulta, vihreän "December"-pallukan takaa. Klikkaa siitä ja käy ihastelemassa! Tai kauhistelemassa...


Hyviä jouluvalmisteluja ja iloista mieltä!

SHARE:

10 kommenttia

 1. Sekä kauniita että vähemmän kauniita joulukoristeluita teiltä löytyy. Nauratti tuo viimeinen kuva kun kävin juuri pari päivää sitten täältä meidän kunnasta kuvaamassa yhden överitalon. Kuvat eivät vaan onnistuneet kovin hyvin. Voi olle että vielä jonakin päivänä näytän ne blogissani.
  Oikein hyvää joulua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan joka lähtöön löytyy! Aivan ykköspuuhaa kierrellä ja katsella näitä!:D
   Hyvää joulun aikaa myös sinne! <3

   Poista
 2. No ehkä vähän liikaa minun makuuni etenkin musiikki vaikka joulumusiikista pidänkin. Kukin tyylillään ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Tuossa oli kyllä hienosti otettu naapurit huomioon. Valoshow ei suinkaan raikaa yötä päivää, vaan vain tiettyinä päivinä ja tiettyyn kellonaikaan.

   Poista
 3. Suurimmaksi osaksi tosiaan kauniita ja tyylikkäitä joulukoteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorastaan harmillisen vähän överitaloja! :D Koristeita kyllä käytetään paljon, mutta iso talo vaatiikin ihan eri tavalla. Aika paljon saa nakata, ennenkuin menee yli.

   Poista
 4. Kiva nähdä erilaista koristelua sieltä suunnalta. Ja ei näköjään ole överitaloja joka kulmassa kumminkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, vaikka kuinka ollaan yritetty etsiä:D En tiedä asutaanko sitten "väärillä" kulmilla, ehkä näitä jossakin toisessa kaupungissa tulisi vastaan enemmänkin. Oikein mukavaa joulun aikaa!:)

   Poista
 5. Ihana kokemus viettää joulu niin erilaisissa ympyröissä kuin täällä koto-Suomessa. Ovathan jo talotkin eri kokoa kuin meillä, ja koristelut sen mukaisia. Hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig