perjantai 6. joulukuuta 2019

Hyvää Itsenäisyyspäivää täältä kaukaa!

Itsenäisyyspäiväterveisiä täältä merten takaa! Me otimme juhlallisuuksissa varaslähdön ja ehdimme jo kilistellä 102-vuotiaalle Suomelle Washingtonin-suurlähetystön Itsenäisyysjuhlassa.
Juhla oli kaikin puolin hieno kokemus. Suomalaista ruokaa, sinivalkoisia kukka-asetelmia ja paljon tuttuja. Paikalle sattui myös sukulaisia ja sekä koulukaveri lapsuudesta, joten kilistelyn lomassa riitti paljon juteltavaa. Ja taas tuli todettua, että maailma todellakin on pieni, jopa täältä kaukaa katsottuna.
Kuusi sai juhlan kunniaksi lippunauhan. Sekä yhden aidon kuusenkynttilän, kuten meillä on joulukuusessa ollut tapana. Onneksi otin näitä mukaan Suomesta, sillä ihan tavallisten antiikkikynttilöiden löytäminen (kuusenkynttilöistä puhumattakaan!) on osoittautunut yllättävän haastavaksi. Mielenkiinnolla odotan joulukokkailujen ainesosien etsintää...
Virallista juhlapäivää vietämme perheen kesken, hyvästä ruoasta nauttien. Tarjolla tulee olemaan ainakin ruisleipää ja kylmäsavulohta. Ja suomalaista suklaata! Sitä olen piilotellut ja varjellut perheen herkkusuilta kuin parempaankin valtionsalaisuutta. Illalla ikkunoille sytytetään kynttilät ja jossakin vaiheessa pitää tietenkin ihastella myös Linnan juhlien pukuloistoa.

Oikein ihanaa, arvokasta, juhlavaa, rentoa, juuri itsesi näköistä Itsenäisyyspäivää!

SHARE:

10 kommenttia

 1. Upeat tunnelmat varmasti tuolla Suomen suurlähetystön juhlassa. Ja todella tunnelmallista näyttää olevan myös teillä kotona.
  Jotenkin ihanaa, että kuusesta voi nauttia koko joulukuun. Meilläkin on aina Suomen liput kuusessa. Lippunauha on jomman kumman lapsistamme tekemä, muistaakseni kerhoaikoina. Siksi se on niin tunnerikas koriste.
  Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää teille sinne kauas!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne Riina! <3 Ihana tuo teidän lippunauha, juuri tuollaiset tunnerikkaat kuusenkoristeet ovat aivan parhaita!

   Poista
 2. Varmasti ihanat juhlat olivat Suomen suurlähetystössä! Kotona on kaunista ja juhlallista. Nauttikaa ja viettäkää ihanaa päivää, perheen parissa <3 Linnan juhlien pukuloistoa on katsottava illalla täälläkin :) Rauhallista itsenäisyyspäivää sinne! Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tepa! Linnan juhlissa pyörähtää myös pari tuttua, joten onhan se päästävä ne jostakin laitteesta näkemään:) Oikein juhlavaa iltaa sinne! <3

   Poista
 3. Juhlallista itsenäisyyspäivää teillekin!

  VastaaPoista
 4. Juhlavaa Suomen itsenäisyyspäivää! Lippunauha kuusessa on aina niin ilahduttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne! Ja tosiaan, lippunauha kyllä kuuluu meidän joulukuuseen muutenkin, mutta täällä jotenkin vielä suuremmalla painoarvolla. Oikein tunnelmallista ja juhlavaa iltaa! <3

   Poista
 5. Hyvää Itsenäisyyspäivää myös sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nila! Juuri tässä katselemme Linnan juhlien tanssahtelijoita:) Kuudelta (paikallista aikaa) sytytettiin kynttilät ikkunoille ja edettiin samalla aikataululla kuin olisi Suomessa tehty. Mukavia perinteitä <3 Ihanaa viikonloppua sinne!

   Poista

Blog Design Created by pipdig