sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Joulublogi

Tapahtui taannoin ruokakaupassa:
Neljävee: -Äiti äiti, kato, tuolla on kaikkea ihanaa jouluista! Ooh, äiti kato, onko noin joulukalentereita?! Voidaanko äiti ostaa? Jooko?? Ostetaan!

Äiti: - (naurahtaen) No ei nyt vielä joulujuttuja.

Neljävee: -Miksei? Voidaanko? Kiltti kiltti äiti! Jooko?

Äiti: No ei nyt vielä hassu. Kunhan saadaan ensin syysloma ja synttärijuhlat alta pois. Sitten voidaan pikku hiljaa alkaa miettiä niitä joulujuttuja.

Tunnollinen neljävee: No okei.

Kassajonossa:
Äiti: -Hei kulta, odota ihan sekuntti tässä kärryn vieressä, äiti kurkkaa tohon lehtihyllylle (Joululehti, iiik!!! Äkkiä kärryyn!)

Kotona kauppakasseja purettaessa:
Neljävee: -Hei äiti, onko tämä jo joululehti?

Äiti: -Öö...joo...Äidin työjuttuja!

Asiaa kovasti väännettyäni ja käännettyäni joudun myöntämään, että aika ei tänä vuonna riitä Piparkakku-joulublogini päivittämiseen.
Kokonaan en sitä hylkää, siellä se on olemassa ja tulevaisuudessa toivon mukaan taas aktiivisena. 
Minusta on tavattoman hauskaa, että vaikka aihepiiri on Piparkakakun puolella on niin kapea, lukijoita kuitenkin riittää ympäri vuoden ja ympäri maailmaa. Sellaista kuukautta ei olekaan, etteikö joku kävisi etsimässä inspiraatiota ja ideoita jouluun. Tip tap ja hip hurraa, mahtavaa!
Ikinä ei ole liian aikaista aloittaa joulufiilistelyä, sillä minusta joulussa on parasta juurikin se rauhassa valmistautuminen. Kun on vielä aikaa lukea lehtiä, nauttia glögiä, ostella lahjoja ajatuksella. Lisätä joulua kotiin pikku hiljaa. Tässäkin tuoksutellaan jo ihanaa Havi's kanelikynttilää. Ja saattoi ehkä kenties soida myös pari Michael Bublén biisiä.

Ihanaa joulunodotusta meille joulufiilistelijöille, hyvää syyslomaa sellaisen juuri aloittaneille ja leppoisaa lokakuun jatkoa kaikille!

SHARE:

28 kommenttia

  1. Ah joulu. Meillä on täällä kauppoja, jotka myvät joulukoristeita ym. tärkeää ympäri vuoden. Koskaan ei ole liian aikaisa joululle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri niin, koskaan ei ole liian aikaista joululle! :D Ihanaa lähestyvää juhlakautta siis!

      Poista
  2. Joulun valmistelu pitää alkaa ajoissa ilman muuta! Mulla on ollut vuosi(kymmeniä) käsilaukussa pieni vihko, jonne kirjaan salaiset haaveet, joita kuulen pitkin vuotta läheisiltäni. Ne sitten hankin joululahjoiksi ajoissa. Myös keväällä ja kesällä löytyy kaikkea kivaa, jotka saattavat lahjan saajaa ilahduttaa! Meille joulu laskeutuu hiljalleen pyhäinpäivästä alkaen - joulun tuoksu keittiössä, kyntttilät, tunnelma! Ahdistaa pelkkä ajatus kerätä joulu kokoon ahtaissa ja hikisissä tavarataloissa pähkien ja ostaen vain 'jotain', haluan antaa lahjan jota olen miettinyt ja jollain tapaa oivaltanut olevan lahjan saajalle sopivan.

    Ihana pikkuinen teillä, napakka oivallus tuo äidin joululehti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös kirjaan puhelimen muistiin pitkin vuotta putkahtavia lahjaideoita. Ensimmäiset lahjat ostin heinäkuussa reissun päältä. Se pakkoideoiminen lahjanostossa on ihan kamalaa, paljon mukavampi olla korvat höröllä pitkin vuotta ja ostaa taatusti mieluisa lahja:)

      Meillä joulu alkoi yleensä hiipiä kotiin Halloween-juhlien jälkeen, mutta nyt olen pinnistellyt kuopuksen marraskuisten lastenjuhlien yli. Onneksi ne ovat alkukuusta!:D

      Poista
  3. Juuri se pikkuhiljaa jouluun valmistautuminen on parasta!
    Ekat glögit on jo maisteltu;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä myös:) Glögi on aivan täydellistä juomaa syksyn viileään keliin ja pimeneviin iltoihin!

      Poista
  4. Kiva kun pidät joulublogisi silti luettavissa, vaikkei aika riitäkkään sille tänä vuonna. Edellisvuosien postauksia voi fiilistellä samalla tavalla, kuten vanhojen joululehtien kanssa <3 Ehkä ensi vuonna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, itsekin käyn siellä fiilistelemässä:) Ja toivottavasti jatkuu taas ensi vuonna!

      Poista
  5. Aivan ihania joulukalentereita näyttääkin olevan tullut taas kauppoihin. Mutta vähän itse nikottelen niiden hintojen kohdalla...
    Ihania kuvia olet ottanut <3 Mukavaa lomaa ja hidasta joulufiilistelyä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinnat ovat todella korkeita joidenkin kalentereiden kohdalla. Kun perheessä on useampi lapsi, on jo pakko miettiä kuinka paljon on valmis sijoittamaan pelkkiin joulukalentereihin. Vaikka toisaalta, on ihana katsoa, kun lapset nauttivat kalentereistaan ja niistä (=tavarakalentereista) riittää iloa pitkälle joulun ylikin.

      Poista
  6. Täällä myös yksi, joka nauttii siitä, että joulun fiilistelyn voi aloittaa ajoissa, ilman minkäänlaista kiirettä tai paniikkia. Älä sinäkään ota stressiä joulublogistasi. Vuoden ovat erilaisia ja jos nyt aika ei riitä joulublogille, niin silloin tartut niihin asioihin, jotka elämässä ovat nyt tärkeitä. Niin kuin tässä joku jo kirjoitti, vanhoihin postauksiin voi palata samaan tapaan kuin vanhoihin joululehtiinkin. Mukavaa loppusyksyä ja joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa joulufiilistelyä ja -odotusta myös sinne! Ja tosiaan, joululehdet ovat kuin puutarhalehdet, ne eivät oikeastaan vanhene. Aina voi palata uudestaan etsimään inspiraatiota, hyviä reseptejä ja paketointivinkkejä. Kaikeassa rauhassa:)

      Poista
  7. Kyllä se joulunaika lähestyy, kausi korkattu jo glögillä ja pipareilla! Ekat maistuu aina parhaalta :) Joulun lämmin tunnelma tuo lohtua tähän pimeään - että eiköhän vaan aloiteta joulufiilistely ajoissa :) Ja ihana tuo maalaistalo oikotiellä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta, ei niitä joulupipareita enää ihan kauheasti aaton tietämillä kukaan syö. Pöytä notkuu silloin jo muita herkkuja. Paras vaan aloittaa ajoissa, niin ehtii myös herkutella kaikessa rauhassa!:D

      Poista
  8. Rakastan joulua, mutta haluaisin sen pysyvän siellä joulukuussa. Koko hommasta menee maku, jos siitä aletaan toohottaa jo syysjuhlien sesongin päälle, kesästä puhumattakaan. Haluaisin ensin fiilistellä ruskaa, juhlia kekriä ja nauttia marraskuun synkkyydestä kaikessa rauhassa - ja vasta sitten kaivaa jouluvalot esiin ja aloittaa sen juhlan valmistelut. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olikin yksi syy, miksi aikoinaan aloitin joulublogin. En halunnut laittaa joulujuttuja tänne, sillä tiedän että kaikki eivät arvosta joulukuvia heinäkuussa:D Mutta joulublogien puolelle eksyy yleensä vain samanlaiset hörhöt, siellä sai meuhkata kaikessa rauhassa. Tänne sitten vasta lähempänä joulua:)

      Nautinnollista syksyä, hyvää kekriä, tunnelmallista marraskuuta ja sitten lopuksi, hyvää joulua! :)

      Poista
  9. Voi harmi, joulublogisi on yksi lemppareista! Toivottavasti tänne puolelle tulee edes jonkin verran joulufiilistelyä. Varsinkin jouluiset valokuvasi ovat tosi kauniita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että joulublogilla on vakkarikävijöitä:) Eiköhän se joulu tännekin löydä sitten vähän lähempänä virallista ajankohtaa. Oikein mukavaa joulun odotusta!

      Poista
  10. Itse olen jo kummasti alkanut fiilistellä Joulua. Itse Joulu menee aina sitten niin nopeasti ohi. Voi sitä pikkusen kerrallaan alkaa jotain pientä tekemään Joulu mielessä. Itse olen jo vähän aloittanut askarteluja ja lahjoja olen yrittänyt miettiä. Ja vanhoja joulublogipostauksia on kiva lueskella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, joulu menee aina jotenkin kamalan nopeasti. Siksi juuri onkin niin ihanaa aloittaa fiilistelyt hyvissä ajoin, niin saa nauttia tuoksuista ja tunnelmasta ja musiikista ja kaikesta ihanasta jouluun liittyvästä:)

      Poista
  11. Mun syysloma loppuu nyt ja joulufiilistelyt aloitin jo musisoinnilla ja askarteluilla :)

    VastaaPoista
  12. Alkaa joulu lähestymään jo kovaa vauhtia ja hyvä niin sillä itse rakastan joulun aikaa ja sen tunnelmaa <3

    https://elamaanijaelamyksiani.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kuin pieni hujaus, ja joulukuu on jo täällä. Oikein ihanaa joulun odotusta ja tunnelmaa sinulle!

      Poista
  13. Höhöö!! Huippu dialogi. :D

    -Ruut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat näitä äitiyden tähtihetkiä:D Huiputusta, kiinnijäämistä ja silkkaa valehtelua. Puuttui enää lahjonta ja uhkailu..:D

      Poista

Blog Design Created by pipdig