maanantai 16. tammikuuta 2012

Ei karppaajille

On kansainvälistä leipäpäivää, on kansallista leipäviikkoa. Ja sitten on meitä, joilla on leipäsesonki ympäri vuoden, ihan jokaisena päivänä. 
Itse olen leivän suurkuluttaja. Valitettavasti sitä ei ehdi leipoa menekin mukaan, mutta kun tekemään ryhtyy, se kyllä palkitsee leipojansa! Tuoreesta leivästä tulee hyvälle mielelle koko perhe. 

Kuvan (laiskan emännän) maalaisleipä on tehty tällä ohjeella. Jos leivästä haluaa rapeakuorisen, kannattaa uuniin laittaa vesikulho paistumisen ajaksi. Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se säilyttää rapeutensa.

Pitäkää perhe leivässä!
SHARE:

7 kommenttia

 1. Ihana kuva! Laitoinkin taikinan kohoamaan tällä tutulla ohjeella, onneksi virkistit muistia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta leipäohjeesta, taidan testata viimeistään ensi viikonloppuna. Meilläkin tykätään leivästä, myös näistä itseleivotuista:)

  VastaaPoista
 3. Puutarhapörriäinen: Toivottavasti tuli hyvät limput! Meillä leivottiin loput taikinasta tänään iltapalalle, äiskä keräilee vähän irtopisteitä:)

  pioni: Suosittelen testaamaan, ohje on lähes naurettavan helppo ja hyvä:)

  VastaaPoista
 4. Tuli hyvää ja ilmeisesti hiivamäärän kohtuuttomuudesta johtuen todella kuohkeaa! Taidan uudistaa reseptin vahongon mukaiseksi niin ei jää vajaita kuivahiipusseja =)

  Jätin osan taikinasta seuraavaan päivään, mutta huomaan etten pidä juuritaikinoihin ja yön yli säilytettävie happamasta mausta, kummallista sinällään.

  VastaaPoista
 5. Mutta toisaalta, yhdestä kuivahiivapussista riittää ainekset kahteen satsiin:) Pitää silti kokeilla joskus tuolla suuremmallakin hiivamäärällä.

  Olen huomanut ihan saman jutun tuossa taikinan säilömisessä! Siksipä olenkin viime aikoina leiponut koko satsin kerrallaan (3 leipää) ja pakastanut sitten 1-2 leipää myöhempiä "hätätilanteita" varten. Kuten juustofonduen kaveriksi:)

  VastaaPoista
 6. Oi juustofondue. Mä olin unohtanut, että mulla on varastossa fonduepata. Arvaa mitä teen viikonloppuna, maiskis!

  VastaaPoista
 7. Mukavaa juustofondue-viikonloppua!:) Meillä kaivettiin kaapin perältä vohvelirauta, eipä tuotakaan tule niin kovin usein käytettyä.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig