torstai 8. elokuuta 2013

Suklaakakku mustikoilla

Pensasmustikat ovat antaneet tänä vuonna mukavan runsaan sadon, joten niitä on riittänyt napostelun lisäksi myös leivontaan. Itselläni jatkuu edelleen tiukahko imetysdietti, joten alla oleva ohje munattomana ja maidottomana. Normiversion vastaavasta kakusta löydät täältä.
SUKLAAKAKKU MUSTIKOILLA
MUNATON JA MAIDOTON

4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia (maidoton, esim. Flora)
2 dl kahvia
50-100 g tummaa suklaata (esim. Brunberg maidoton tumma suklaa)
PÄÄLLE
mustikoita
tummaa suklaata sulatettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita juoksevan margariinin joukkoon kahvi. Lisää nesteseos kuiviin aineisiin.

Kaada taikina voideltuun ja tummalla kaakaojauholla jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm).

Paloittele suklaa sormenpään kokoisiksi paloiksi ja painele taikinaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. 

Koristele kakku ennen tarjoilua mustikoilla tai muilla kauden marjoilla ja suklaaraidoilla.

* Kakku mehevöityy ja rakenne paranee, jos tarjoat kakun päivän - kahden päästä leipomisesta.

SHARE:

10 kommenttia

  1. Täytyypä kokeilla ehdottomasti. Meilläkin pensasmustikat kypsyvät tällä hetkellä. Kivaa vaihtelua tavallisille marjapiirakoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja päällehän voi nakata ihan mitä vaan: vadelmia, mansikoita, mustat viinimarjatkin varmasti sopisivat. Mietin myös hilloja, kun niitä appivanhemmilta juuri sopivasti saimme.

      Poista
  2. Voi lämmin kiitos ihanasta munattomasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kiva kuulla, että näistä munattomistakin ohjeista on iloa muille:)

      Poista
  3. Herkullisen näköistä :) iloista alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi "dietti"leivonnaiset eivät enää nykyään ole niin kamalan aneemisen näköisiä:)

      Poista
  4. Maiskis, namskis ja kurrrrrr sanon minä. Mutta ei nyt, meilläkin tarkkaillaan syömisiä. Marjoja menee ihan itsekseenkin, on ne vaan niin hyviä juuri nyt. Ehkä joskus saan omia pensasmustikoitakin, pistetään talteen tämä siltä varalta.

    ~ Piia Anneli / annelivia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on kyllä ihanaa aikaa noiden luontaisten karkkien kannalta. Ja pensasmustikoihin vinkki: kun malttaa antaa niiden kypsyä kaikessa rauhassa ja vielä vähän päälle, tulee mustikoista toooosi makeita!

      Poista
  5. Teimme A:n kanssa aamupäivällä tämän ohjeen mukaisen taikinan ja olimme niin tohkeissamme päästessämme maistelemaan taikinakulhon jämiä, että UNOHDIMME SEN SUKLAAN sieltä kakusta... ;D

    No, kakku oli ehtinyt olla vain muutaman minuutin siellä uunissa, joten vetäisin sen ihan pokkana ulos ja heitimme suklaat pinnalle. Kohta pääsemme maistelemaan; emme siis malta odottaa huomiseen kakun mehevöitymistä. ;)

    Terkkuja! <3

    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha ha, mulle on käynyt ihan samoin! Milloin päältä unohtuvat mantelilastut tai kanelit tai... Mutta sinnehän ne voi hyvin nakata perään. Kuten leipomossakin aina mokan sattuessa sanottiin: "Uuni kaunistaa!"

      Toivottavasti olitte tyytyväisiä lopputulokseen. Ja hurjasti terkkuja koko porukalle!

      Poista

Blog Design Created by pipdig