perjantai 30. elokuuta 2013

Oopiumia kansalle

Tai ainakin kukkapenkkiin. Olen aikaisemmin kertonut, miten huono siemenkasvattaja olen. Mutta tällaiset "kylvö suoraan kasvupaikalle" sentään onnistuu minultakin. Yksi ehdoton suosikkini on Oopiumunikko 'Lilac Pompom'. 
 Jokainen kasvuvaihe on kaunis
ja siemenkodat ovat koristeelliset,
 mutta kukkiessaan tämä yksivuotinen, kerrottu vaaleanlila kukka on aivan uskomaton!
Runsas ja herkkä samaan aikaan.
Ja siis todella helppo kasvatettava.
Suosittelen kokeilemaan!


SHARE:

31 kommenttia

  1. No hyvänen aika sentään...Ensi suvena minäkin istutan jotain erilaista unikkoa. Vanhat tutut saavat säilyä, mutta perustan vaikka uuden unikkoniityn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi oli muutama vuosi sitten aloittelijan tuuria ja tämä upea kaunotar ponkaisi heti kasvuun. Nyt kylvin tätä kolmatta kesää putkeen ja ensi vuonna taas uudestaan!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ja todellisen kaunottaren tavoin herkkähipiäinen kovalle tuulelle ja sateelle. Mutta onneksi tosiaan nuo pitkään säilyvät siemenkodat ovat kauniita myös.

      Poista
  3. Upea...löytyisköhän ensikesänä minunkin penkistä...:)

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis! Multakin vois onnistua tuollainen "suoraan kasvupaikalle kylvö" ;) Minkälaisessa kasvupaikassa tuo on sulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti onnistuu!:) Siemenpussin mukaan kasvupaikka aurinkoinen, mutta itselläni tätä on kasvanut kolmessa eri penkissä, kolmenlaisissa olosuhteissa. Kuvassa olevat kaunottaret ovat puolivarjoisasta penkistä, hyvin näyttää toimivan sielläkin. Viime vuonna pari yksilöä eksyi kirsikkapuun alle, kuunliljojen kaveriksi, varjoisaan paikkaan. Mutta sieltä vaan puskivat nekin! Paras loisto on kyllä ollut aurinkoisessa penkissä.

      Poista
  5. Minun suoraan kasvupaikalle kylvöt (salkoruusu, kaunopunahattu) eivät oikein onnistuneet; kasvoivat vain muutaman sentin! Ehkä ensi kesänä kokeilen tuota unikkoa, joka näyttää tosi upealta. Kasvupaikkatieto kiinnostaisi minuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaankaan ole mikään expertti näissä siemenjutuissa, mutta eikös sekä salkoruusu että kaunopunahattu kasvattele ensimmäisenä vuonna vain lehtiruusukkeita kukkiakseen sitten seuraavana kesänä? Ainakin viime vuonna istuttamani sormustinkukka käyttäytyi näin ja muistaisin samaan ryhmään kuuluneen noita muitakin ihanuuksia. Mutta tämä tieto kannattaa tosiaan tarkistaa!:D

      Poista
    2. Niin, ja kasvupaikasta laitoinkin jo tuohon yläpuolelle Annan vastaukseen. Sellainen vielä tuli mieleeni, että kun minulla on ollut tätä hieman eri valoisuusasteissa, niin ovat mukavasti myös sitten kukkineet hieman eri aikaan:)

      Poista
  6. Eipä olekaan ennen tullut vastaan tälläistä kukkaa, onpa upean näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuosta vanhasta siemenpussista tiirasin, että olisi myös hyvä leikkokukka. Tajusin, etten ole tainnut koskaan tuoda maljakkoon! Nyt heti korjaamaan asia:D

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Suosittelen! Kukinta-aikahan ei ole kauhean pitkä, mutta onneksi noissa eri vaiheissakin on ihasteltavaa.

      Poista
  8. Onpas mielenkiintoinen uutuus :) ja kauniit värit

    VastaaPoista
  9. Mielettömän kaunis kukka, jota en olekkaan aikaisemmin nähnyt, vaikka äitini onkin hirmuinen multasormi. Tämä pitänee muistaa ensikeväänä, on niin kaunis!!! Mukavaa viikonloppua sinulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei ehkä ole tarpeeksi haastava todelliselle multasormelle:) Meillä tämä kuuluu nykyään jokakesäiseen vakiokalustoon. Aika monet muut esikasvatus-siemenviritelmäni kun päätyvät huojuvina ja henkitoreissaan kompostiin...

      Poista
  10. Voi miten kaunis se totta tosiaan on joka vaiheessa <3 Itse laitoin keväällä kalifornian unikoita siemenestä kivipolun varrelle kasvamaan ja mitkä ihanat pastellin sävyiset kukkaset heinäkuulta polun varteen nousivatkaan ja edelleen jaksavat kukkia! Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin käynyt ihailemassa tuota unikkopolkuasi, se on niin ihana! <3

      Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  11. Hmmm, missähän mun pompomit on? Ehkä en kylvänytkään niitä keväällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kyllä kylvin näitä mielestäni enemmän, mutta joko kuivuus tai linnut verottivat satoa. Aina syksyllä vannon, että seuraavana kesänä merkitsen tarkkaan muistiin minne olen mitäkin kylvänyt. Sitä kesää odotellessa...

      Poista
  12. Hauska, täsmälleem samaa kukkaa kasvattelin ja ihmettelin onnistumistani minäkin kesällä! :)
    http://www.talosanomat.fi/k-niin-kuin-kesa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kävinkin sitä juuri ihailemassa!:) Ja muutenkin kiitos kun jätit viestiä ja linkin, tulen ajan kanssa uusintavierailulle. Upeita kuvia!

      Poista
  13. Unikot ovat niin lemppareita. Ihmetys oli suuri minun kukkapenkissä, kun yksi unikko alkaa tekemään kukkia vielä näin syksyn päälle. Blogissani pieni juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin puskee vielä nuppua yhdessä penkissä, ihan kiva että tulee eri paikkoihin eri aikaan:) Lähdenkin tästä luoksesi vastavierailulle!

      Poista

Blog Design Created by pipdig