lauantai 17. elokuuta 2013

Helpot rusinasämpylät

Meillä ollaan leivän suurkuluttajia ja perheeseen uppoaa oikeastaan ihan kaikenlaiset kokeilut. Tyttären toiveesta leivoin rusinasämpylöitä. Koska käytettävissä aika on tällä hetkellä mitä on, tein näistä todella helppoja ja nopeita. Jos ei välitä rusinoista, taikinaan voi lisätä vaikka pähkinöitä, kuivattuja aprikooseja tai viikunoita.
HELPOT RUSINASÄMPYLÄT
16 KPL

4 dl vettä
1/2 dl öljyä
1/2 dl siirappia
1 1/2 tl suolaa
1 dl rusinoita
1 pss kuivahiivaa
noin 8 dl sämpyläjauhoja

Lämmitä vesi noin +45 asteiseksi. Lisää joukkoon öljy, siirappi, suola ja rusinat. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään sämpyläjauhoja, lisää nesteeseen. Alusta taikina sämpyläjauhoilla
Kohota leivinliinan alla noin 45 minuuttia.
Leivo taikinasta hyvin jauhotetulla leivinpöydällä neljä pyöreää leipää. Nostele leivät leivinpaperin päälle pellille. Painele leipäsiä ohuemmiksi ja "leikkaa" niiden pinta neljään palaan lähes pohjaan asti painaen. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
Pistele leivät varovasti haarukalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

SHARE:

8 kommenttia

  1. Ai että kun maistuis! Aprikoosisämpylätkin olis hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen tykästynyt viikunaan, vaikken siitä muuten kuivattuna välitä. Mutta leipätaikinoihin antaa kyllä mehevän säväyksen!

      Poista
  2. PItkästä aikaa täällä, piti monta postausta kahlata taaksepäin... hieman ajankäytön ongelmia. ;) Mutta ihania kuvia ja ihania touhuja siellä teillä! Mieletön tuo "päikkäripaikka" muutama postaus takaperin. Ja suloinen pieni lukutoukka, oih <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama ongelma, ei meinaa millään ehtiä blogikierroksille, saatika jättää viestiä. Tämä on nyt tätä elämää:D Mutta kiva kun poikkesit ja kiitos viestistä!:)

      Poista
  3. HYvältä näyttää! Pähkinäiset sämpylät voisivat olla mun makuun... pitänee kokeilla kun leivontainspis iskee. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos tästä aivan mahtavasta reseptistä. Laitan kyllä linkin jakoon omassa blogissani. :) Tein tätä perjantaina kahden 3-vuotiaan kanssa ja tänään tehtiin jo uusi satsi tytön kanssa uudestaan. Koska perjantaiset vieraat ei tykänny rusinoista, kokeilin kuivattuja karpaloita, ja ai että kun nekin sopi hienosti. Tästä tuli kyllä mun uus lemppariresepti. :) Kiitoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle viestistä! Ihana kuulla, että leipominen onnistui myös pikkuisten kanssa:) Tämä on tosiaan mukavan helppo ohje.

      Poista

Blog Design Created by pipdig