sunnuntai 25. elokuuta 2013

Epäonnen viikonloppu

Mieli oli viikonloppuna kuten keli tänä aamuna kello kuusi: sumuinen ja harmaa. Viikonlopun ohjelmassa piti olla kauan odotetut rapukekkerit, synttärijuhlintaa sekä muuta mukavaa. Mutta perjantaina ohjelmointipäällikölle puhkesi paha enterorokko ja se oli sitten siinä. Peruutuksia sinne sun tänne ja linnottautuminen kotiin. Kyllä harmitti!

Kahden todella tuskaisen vuorokauden jälkeen kuume vihdoin helpotti ja pikkumiehellä alkoi univelkojen kiriminen. Ja kiitos ihanien ystäviemme, pääsimme sittenkin nautiskelemaan saksiniekkoja. Meille nimittäin palautettiin lainassa ollut kattila valmiiksi keitettyjen ja mehustuneiden rapujen kera.

Aikuisten rapujuhliin ja hämärtyvään elokuun iltaan suunnittelemani kattaus sai jäädä odottamaan tulevaa. Mutta olihan sitä jotakin keksittävä, vaikka vain omalla porukalla lounastettiin. Keli oli mitä mainioin ja pikkumieskin nukkui läpi ruokailun. Ja vaikka kaikki peruutukset ottavat päähän vieläkin, tuli sunnuntaista pikkumiehen palautuneen naurun myötä oikein mukava perhepäivä. Tässä siis muutama kuva meidän ex-tempore synttäri-lounas-rapujuhlista.
Rapujen jälkkäriksi sopii aina suussa sulava suklaa. Tällä kertaa kokeilussa oli suklaafondant vaniljajäätelön ja karhunvatukoiden kera. Tämä nautittiin ohjelmointipäällikön seuraavien päiväunien aikaan. Ohjeeseen palaan myöhemmin.
Ja loppuun vielä kuva todellisuudesta: pöydällä itkuhälytin, syöttötuolissa paahtimen jatkojohto ja koululaisen paikalla (huiman 1/8 ravunmaistamisen jälkeen) riisiä ja kanaa.
Pääasia että kaikilla oli hyvä mieli:)

SHARE:

16 kommenttia

 1. Voi harmi, että suunnitelmat peruuntuivat. :( Ihanan kattauksen olet kuitenkin perheelle tehnyt ja ravut näyttävät oikein herkullisille :) Itse en tosin ole koskaan rapuja edes maistanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Ja kyllä niitä rapuja kannattaa joskus maistaa: hirveä ährääminen ja tuloksena pienen pieni rapuleipä, mutta on se silti vaan niin hauskaa:)

   Poista
 2. Harmillista että peruuntui,ja saakin harmittaa!!! mutta sairastumiset ei ikinä valitettavasti kysy lupaa etukäteen, ajoittaa itsensä joskus vain väärään ajankohtaan :/ Ihana kattaus silti ja kuvista näyttää että hyvin onnistui omankin perheen kesken :) toivottavasti saatte vielä suunnitelmat toteutettua :) On ihana omistaa tuollaisia ystäviä kuin teillä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus nämä ex-tempore jutut ovatkin ihan huippuja ja tämäkin onnistui yli odotusten (ts. pikkumies nukkui läpi rapulounaan). Onneksi tosiaan on ihania naapureita!

   Poista
 3. Harmillinen takaisku, mutta tärkeintä kuitenkin, että pikkumies paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkumiehen jälkeen alkoikin sitten muu perhe sairastsaa, mutta onneksi ehdittiin nauttia tämä yhteinen synttäri-rapulounas:)

   Poista
 4. Nam kaikki; ravut, jälkkäri ja kuvat. Tai no ei entero. Pikkulapsi aika on kyllä rankkaa sairastamisineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, sitä oli jo ehtinyt unohtaa, miten rankkaa on sairastaa pikkuihmisen kanssa, joka ei vielä itse kykene ilmaisemaan kivun kohdetta tai kertoa olotilastaan:/ Mutta onneksi lapset ovat toisaalta "hyviä" sairastajia (vrt. aikuiset). Eivät valita turhasta ja nopeasti taas mennään sata lasissa!:)

   Poista
 5. Ihanalta näyttää, eikä tuo reality-kuvakaan paha ole. Elämää... Mulla on taas tänä syksynä mietinnässä, mitä sitä tarjoaisi lapsille, kun nämä eivät (kaikki) juuri rapuja syö. Olisi kiva kuitenkin heillekin saada jotain teeman mukaista, ei niin arkista... (Helpointa olisi heittää pinaattilätyt mikroon...=))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokohan teillä on kekkerit pidetty? Minulla kun laahaavat nämä vastaukset niin jäljessä... Muistan jollakin rapukekkereillä olleen lapsille ravunmuotoisella piparkakkumuotilla tehtyjä vesimelonipaloja, voikkareita yms. Hauska idea ihan pikkuisten kanssa!

   Poista
 6. Kaunista ja tunnelmallista! Ja todellista elämää, ei pelkkää lavastettua unelmaa. Tykkään <3 (paitsi siitä rokosta en)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä nyt kai on juuri sitä arjen luksusta: perhe koossa, keli kohdallaan, hyvää ruokaa. Aika pienellä vaivalla saa kotikulmatkin tuntumaan vähän juhlavammilta.

   Poista
 7. Loppu hyvin, kaikki hyvin!

  Kaunis tuo sinun extempore kattaus!

  VastaaPoista
 8. Auts, mitä kuvia! Ihan kuin jostain sisustuslehdestä...country&cosy.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig